کد خبر: 284790
|
۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۲:۵۳:۵۰
| |

برگزاری جشنواره نقاشی ژکال با محوریت «دانشجو چیست؟»

چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی ژکال با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی در حال برگزاری است.

برگزاری جشنواره نقاشی ژکال با محوریت «دانشجو چیست؟»
کد خبر: 284790
|
۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۱۲:۵۳:۵۰

اعتمادآنلاین| زینب کلاته، دبیر کل چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی ژکال درباره نقش اداره کل هنرهای تجسمی در این دوره جشنواره گفت: این نخستین باری است که اداره کل هنرهای تجسمی از جشنواره ژکال حمایت می‌کند. در برنامه‌های این اداره کل حمایت از هنرمندان جوان، جایگاه ویژه ای دارد که در همین راستا به جشنواره دانشجویی ما نگاه خاصی داشتند. آنها در کنار این حمایت از ما خواستند که رویداد هنری را در سطح وسیع برای جوانان تعریف کنیم.

به نقل واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، وی افزود: ما نیز برای پیشبرد این اهداف در حاشیه برنامه‌های همیشگی جشنواره، اتفاق بزرگی را با حضور 150 هنرمند نقاش برنامه ریزی کردیم که در روز چهارم اردیبهشت ماه 150 هنرمند نقاش در فضای باز پردیس باغ ملی دانشگاه هنر آثاری را خلق خواهند کرد.

وی افزود: این جشنواره از سال 1393 آغاز شده و امروز چهارمین دوره آن با محوریت «دانشجو چیست؟» در حال برگزاری است. در این دوره بخش پژوهشی بسیار گسترده و ویژه‌ای داریم. رشته‌های پژوهش هنر و فلسفه هنر به ما کمک بسیاری کردند تا این بخش را در سطح وسیع‌تری برگزار کنیم. در واقع در این قسمت دانشجوی هنر به بررسی نقش خود در جامعه هنری و آموزشی می‌پردازد و کمرنگ شدن رابطه میان بخش پژوهشی و عملی بررسی می‌شود. دانشجو در این برنامه همه تقصیرها را به گردن سیستم آموزشی نمی‌اندازد و باید خودش به عنوان دانشجوی هنر پاسخگو باشد که برای پیشبرد اهدافش در این راه چه کرده و چه باید انجام دهد؟

کلاته با اشاره به بخش نمایشگاهی که این روزها در گالری پردیس ملت به روی دیوار رفته است، گفت: فراخوان ما در دی ماه سال گذشته منتشر شد و 1570 اثر به دبیر خانه رسید که از میان در مرحله انتخاب 130 اثر توسط 5 نفر از اساتید برتر نقاشی انتخاب شدند و در مرحله داوری، در نهایت 111 اثر نقاشی، چاپ دستی، طراحی و کلاژ از 83 هنرمند توسط داوران به مرحله نمایشگاهی راه یافتند که از میان 3 نفر به عنوان نفرات برتر و 5 نفر برگزیده هیأت داوران (بهنام کامرانی، فرح اصولی، معصومه مظفری، جمال عرب زاده و پویا آریانپور) خواهند بود که در روز اختتامیه جوایزی را دریافت خواهند کرد.

زینب کلاته با اعلام اینکه بخش عملی و کارگاهی نیز در حاشیه جشنواره فعالیت خواهد کرد، افزود: بخش عملی و کارگاهی از روز شنبه 31 فروردین ماه در دو بخش صبح و عصر آغاز به کار خواهد کرد. تقویم رویدادهای چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی ژکال بدین شرح است: شنبه صبح؛ ورک شاپ «کاغذگری» علی پزشک، «نشستی با علی اکبر صادقی» عصر روز شنبه 31 فروردین، ورک شاپ «طراحی محض» فرهاد گاوزن صبح روز دوشنبه دوم اردیبهشت و نشست «هنردانشگاهی پیش برنده و بازدارنده» محمدرضا مریدی، «هنر و ادراک جهان» دکتر امیرمازیار، «هنر و آگاهی زیست محیطی» دکتر هلیا دارابی در عصر همان روز، ورک شاپ «آشنایی با مرمت نقاشی» در موزه ملک توسط مجید فداییان صبح سوم اردیبهشت برگزار می‌شود و نشست‌های «لهجه ها و رویکردهای تازه در هنر معاصر ایران» دکتر بهنام کامرانی، «آموزش و دانشگاه» دکتر گلنار نریمانی و «ایا می‌توان هنر را آموزش داد؟» دکتر باوند بهپور عصر روز سوم اردیبهشت در سالن فارابی دانشگاه هنر برپا خواهد شد. «ورک شاپآزاد نقاشی» پویا آریانپور نیز در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه چهارم و پنجم اردیبهشت ماه از صبح تا عصر در پردیس باغ ملی دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: در این دوره، جشنواره ژکال به علت اهمیت و تاکید بر موضوع طراحی در هنر، بخش «طراح جوانژکال» را راه اندازی کرده است. در این بخش هنرمند برتر جایزه طراح جوان هنرمند را دریافت خواهد کرد. جوانان هنرمند آثار طراحی شأن را در فضای مجازی اینستاگرام با هشتگ «ژکال طراح جوان» منتشر کردند و این آثار توسط داریوش حسینی داوری شده و یک هنرمند برتر و دو طراح برگزیده انتخاب شده که در روز اختتامیه جوایزی را دریافت خواهند کرد.

کلاته با بیان اینکه در چهارمین دوره جشنواره ژکال یک بخش پیشا جشنواره نیز داشتیم گفت: با شروع فراخوان و همزمان با جمع آوری آثار بخشی را به صورت ورک شاپ گرافیک در فضای باغ ملی برگزار کردیم که دکتر بهنام کامرانی ما را در این بخش یاری رساندند. 30 هنرمند گرافیست انتخاب شدند و به صورت کارگاهی با استادی و هماهنگی بهنام کامرانی آثاری را خلق کردند که در واقع ما نام این بخش را پیشا جشنواره گذاشتیم.

او درباره مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی ژکال گفت: مراسم اختتامیه عصر ششم اردیبهشت در سالن فارابی پردیس کاربردی دانشگاه هنر با حضور هنرمندان، اساتید و داوران برگزار خواهد شد. این دوره جشنواره نیز در همان روز برترین‌های خود را معرفی خواهد کرد و جوایزی نیز به آنها تعلق می‌گیرد. نمایشگاه این جشنواره نیز تا روز ششم اردیبهشت در گالری پردیس ملت با نمایش 111 اثر از 83 هنرمند برپا خواهد بود.

منبع:‌ ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها