شیوه داوری پروندههای هنری در لاهه اعلام شد
«دیوان داوری در حوزه هنر» با هدف حل اختلافات در حوزه هنر ایجاد شده است و تعداد کارشناسان برای اعلام نظر درباره اصالت اثر، به قیمت آن بستگی دارد و به دو دسته کمتر و بیشتر از 500 هزار یورو دستهبندی میشود.
اعتمادآنلاین| «دیوان داوری در حوزه هنر» (CAFA) خرداد سال گذشته در لاهه تاسیس شد اما از بهار امسال کار خود را رسما آغاز کرده است.
این دیوان با همکاری «موسسه داوری هلند» (NAI) و «بنیاد تشخیص اصالت آثار هنری» (AiA) فعالیت میکند و کارش پاسخ به درخواستهای بازار هنر و ارائه نظرات دقیق، سریع و قطعی به فعالان بازار هنر است که در پی راهی به جز راه قضایی معمول برای حل مشکلات بین خود هستند.
در زمره مأموریتهای این دیوان اقدام به حل اختلافات بینالمللی در حوزه هنر از طریق داوری ـ در عین حفظ اسرار ـ است. این اختلافات میتواند پیرامون صحت و اصالت یک اثر، منشاء آن، اختلافات مربوط به حقوق مؤلف، تقلب یا استرداد آثار هنری و ... باشد.
به گفته رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه، به منظور آن که نظرات «دیوان داوری در حوزه هنر» و آرای صادره آن از وجاهت لازم برخوردار باشد، افرادی که در این دیوان به فعالیت مشغولند، از صاحب نظران و کارشناسان و وکلای مورد قبول بازار هنر هستند و از تجارب کافی در زمینه حل اختلافات برخوردارند.
در هر مورد داوری، 3 داور که از سوی کمیته داوران تعیین میشوند، حضور خواهند داشت. در مواردی که ارزش مادی اثر مورد بحث کمتر از 500 هزار یورو باشد یا طرفین توافق داشته باشند، ترکیب داوران از 3 نفر به یک نفر کاهش مییابد.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید