«اعتمادآنلاین» افزایش قیمت بلیت کنسرتهای موسیقی را در طول چند ماه گذشته بررسی میکند؛
آیا کنسرتهای موسیقی به خاموشی اجباری تن میدهند؟
بر اساس آمار، فروش بلیتهای کنسرت چند خواننده موسیقی پاپ نشان میدهد کنسرتهای پس از ماه رمضان افزایش قیمت بلیت داشتهاند.
اعتمادآنلاین| در یک سال گذشته، قیمت بلیت کنسرتها بین 45 تا 150 هزار تومان بود. اسفند 97 طرح مبهمی به نام «قانون اختصاص 10 درصد فروش بلیت کنسرتها به خزانه کشور» تصویب شد. هرچند این طرح در بیخبری مسئولان موسیقی و کارشناسان هنری تصویب شد و اعتراضهای بسیاری به دنبال داشت، اما لازمالاجرا شد و حتی استعفای علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی، هم برای تغییر آن بیاثر بود.
آنطور که در تازهترین گزارشها اعلام شده، در حالی که طی ماههای گذشته 45 و 150 هزار تومان کمترین و بیشترین قیمت بلیت کنسرت در تهران بود، پس از تصویب طرح مجلس برای کنسرتها، دور جدیدی از افزایش قیمت بلیتها آغاز شده است.
بر اساس آمار، فروش بلیتهای کنسرت چند خواننده موسیقی پاپ نشان میدهد کنسرتهای پس از ماه رمضان افزایش قیمت بلیت خواهند داشت.
البته این افزایش قیمت تنها در بخش موسیقی پاپ نبوده و بلیت کنسرتهای موسیقی نواحی هم افزایش زیادی پیدا کردهاند. پیشتر قیمت بلیتهای کنسرت موسیقی نواحی از 40 هزار تومان آغاز میشد و تا حدود 120 هزار تومان ادامه داشت، اما اکنون این قیمت از 70 هزار تومان آغاز میشود.
قانونگذاران پاسخگوی افزایش قیمت کنسرتهای موسیقی باشند
رامین صدیقی، تهیهکننده موسیقی، درباره اینکه سرنوشت کنسرتهای موسیقی چه خواهد شد، به اعتمادآنلاین گفت: «باید از متولی این طرح پرسید که با کمترین دانشی درباره پیامدهای چنین تصمیمی، این طرح را تصویب کردند.»
به گفته صدیقی، بدون اینکه مجلس آییننامهای برای این طرح داشته باشد، بابت این کار ردیف درآمدی در بودجه 98 در نظر گرفته است.
او با اشاره به اینکه سرپیچی از «اختصاص 10 درصد فروش بلیت کنسرتها به خزانه دولت» امتناع از قانون مصوب به شمار میرود، گفت: «تنها راه این است که با آییننامه اجرایی درست، بار خسارت این قانون را کاهش دهند، چرا که فعلاً این طرح فقط برای سال 98 در نظر گرفته شده و برای سال 99 میتواند لغو یا اصلاح شود.»
سیاستهای کلی اصل 44، که در یکم خرداد 1384 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شدهاند، بر حمایت از بخش خصوصی و خصوصیسازی در بخشهای مختلف دولتی تاکید دارد. به گفته صدیقی قانون تصویبشده از سوی مجلس در مورد کنسرتها، با اصل 44 قانون اساسی افتراق دارد.
او در اینباره گفت: «این درآمد نه به عنوان مالیات بلکه همیاری برای توسعه تعریف شده. این در حالی است که دولت برای توسعه فرهنگی از تولیدکنندگان موسیقی نیز مالیات دریافت میکند.»
کنسرتهایی که روزی پناه مردم بود
محسن رجبپور، مدیرعامل مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری، نیز با اعتراض به افزایش قیمت بلیت کنسرتها، در گفتوگویی با اعتمادآنلاین، بیان کرد: «سال 97 به رغم اینکه در زندگی مردم تورم چندصد درصدی دیده میشد، تولیدکنندگان موسیقی تلاش کردند افزایش قیمتها به برگزاری کنسرتها نرسد؛ اینطور به نظر میرسید که در فشارهای اقتصادی کنونی، موسیقی بتواند حال شهروندان را بهتر کند.»
به گفته رجبپور، پس از تصویب قانون «اختصاص 10 درصد فروش بلیت کنسرتها به خزانه دولت» تولیدکنندگان و برگزارکنندگان موسیقی ناچار شدند قیمت بلیت کنسرتها را افزایش دهند. این 10 درصد نیز از کل رقم بلیتفروشی اخذ میشود؛ در واقع میتوان گفت حدود نیمی از درآمد ناشران و اهالی موسیقی را در بر میگیرد. با این حساب شاهد افزایش قیمت بیشتری نیز خواهیم بود.
رجبپور در این رابطه گفت: «در سال گذشته به واسطه فروش اندک، بخشی از سود برای تبلیغات گذاشته میشد. این موضوع نشان میدهد فروش کنسرتها در بسیاری از اوقات رقم قابل توجهی نبوده است. در این شرایط اخذ 10 درصد از فروش بلیت هم که اضافه شود، وضعیت ناخوشایندی در انتظار برگزاری کنسرتها خواهد بود.»
رجبپور درباره تصویب این قانون گفت: «وزارت ارشاد یک قانون فاقد هرگونه مولفه کارشناسی را تصویب کرده که معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد نه رضایت و نه حتی به طور کامل خبر داشته است. این طرح در کمیسیون فرهنگی رد شده و در کمیسیون تلفیقی تایید و به قانون تبدیل شده است.»
بعد از این ماجراها، به نظر میرسد کنسرتهای موسیقی رفتهرفته از سبد فرهنگی خانوار حذف شود.
دیدگاه تان را بنویسید