آمار جدیدی از وضعیت واردات کاغذ منتشر شد
تناقضهای ادامهدار در آمار پخش کاغذ
تازهترین جداول منتشر شده از وضعیت واردات کاغذ مطبوعات و نشر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر تناقضهایی را در سیستم آمار دهی در این زمینه نشان داد.
اعتمادآنلاین| این جداول با عنوان های وضعیت واردات کاغذ تایید شده در سال 98 به تفکیک نوع کاغذ و نوع تایید، وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ با ارز دولتی در سال 98 و وضعیت متقاضیان تایید شده واردات کاغذ در سال 97 منتشر شده است.
بر اساس این جداول در سال 1397 بیش از 400 عنوان پرونده برای واردات کاغذ تحریر و مطبوعات اعم از رول و بندی به کشور ایجاد شده و مورد بررسی قرار گرفته است که بخشی از این پروندهها کماکان در انتظار تخصیص و تامین ارز برای واردات هستند.
در جداول مربوط به سال 1398 نیز عنوان شده که تاکنون 112 پرونده برای واردات کاغذ تحریر و مطبوعات در وزارت ارشاد و سایر نهادهای ذیربط بازگشایی و مورد بررسی قرار گرفته است که از این پروندهها نیز بخش قابل توجهی در انتظار تخصیص و تامین ارز هستند.
بر اساس جداول منتشر شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از 112 پرونده بازگشایی شده برای واردات کاغذ تاکنون تنها 12 پرونده موفق به ترخیص کاغذ از گمرک شدهاند و این دوازده مورد نیز تناژ ترخیص شدهای کمتر از تناژ اعلام شده برای واردات را انجام دادهاند.
این در حالی است که در جدول دیگر منتشر شده از سوی کارگروه در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان شده است که 118 پرونده از ابتدای سال جاری برای واردات کاغذ مطبوعات و تحریر مورد بررسی قرار گرفته است که در آن بیش از 55600 تن کاغذ برای واردات با ارزش بیش از 51 میلیون دلار توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید شده است که از این میزان تنها 35 هزار تن تخصیص ارز و تنها 26 هزار تن تامین ارز شدهاند. جالب اینکه از این میزان تاکنون تنها کمی بیش از 4600 تن کاغذ با ارزش کمی بیش از 4 میلیون و پانصد هزار دلار ترخیص شده است.
این تناقضها در موضوع جداول منتشر شده از سوی کارگروه کاغذ در حالی شکل میگیرد که در راهروهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در میان مدیران این وزارتخانه صحبت از انحلال کارگروه کاغذ پس از تشکیل کارگروههای تخصصی واردات در معاونت فرهنگی و مطبوعاتی این وزارتخانه به زبان میآید و مشخص نیست این جداول در حال حاضر از سوی کدام بخش از کارگروه تولید و منتشر میشود.
در همین زمینه پیش از این اتحادیه تعاونی ناشران کشور (آشنا) نیز اقدام به انتشار لیست ناشرانی کرده بود که از کاغذ دولتی بهرهمند شدهاند که البته نشان میدهد آخرین جلسه برای تخصیص کاغذ به ناشران در ششم مرداد ماه سال جاری صورت جلسه شده است و درباره تخصیصهای احتمالی پس از آن اطلاعی در دست نیست. در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز صحبت از توزیع 2100 تن کاغذ در ابتدای مرداد و توزیع بیش از 1500 تن تا پایان مرداد ماه در میان است.
کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از زمان تاسیس تا کنون فاقد سخنگو بوده است و ابهامات و سوالات درباره تصمیمات و روندهای موجود در آن به کمترین شکل ممکن اطلاع رسانی شده است. حسین انتظامی در مقام رئیس این کارگروه تاکنون تنها یک نشست خبری کوتاه با خبرنگاران رسانهها داشته است و با وجود ابهامات و سوالات متعدد ناشران و اهالی مطبوعاتی درباره تخصیصهای صورت گرفته در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون در زمینه پاسخگویی شفاف و صریح و مکفی در این حوزه موفق عمل نکرده است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید