کد خبر: 343943
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۱ ۱۶:۳۴:۰۰
| |

بهزاد فراهانی:

هنرمندی نیست که شادکام بمیرد

بهزاد فراهانی در مراسم تشییع پیکر مرحوم صادق توکلی گفت: آرزو می‌کنم روزی برسد که ما آرزومند نَمیریم چون متاسفانه هیچ هنرمندی در اینجا نیست که شادکام بمیرد.

هنرمندی نیست که شادکام بمیرد
کد خبر: 343943
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۱ ۱۶:۳۴:۰۰

اعتمادآنلاین| مراسم وداع با پیکر صادق توکلی صبح دوشنبه، یکم مهرماه با حضور با تعدادی از هنرمندان و مدیران برگزار شد و بهزاد فراهانی در سخنانی بیان کرد:‌ متاسفانه زمانه بسیار تلخی شده که پای آنچه می‌گوییم، خیلی نمی‌ایستیم چرا که ما در انجمن خود (بازیگران خانه تئاتر) حدود هزار و سیصد عضو داریم که تقریبا همه صادق توکلی را خوب می‌شناختند و آرزو داشتم آنقدر هم‌دیگر را دوست می‌داشتیم که اگر در زندگی‌مان به هم لطف نداشتیم حداقل در زمان وفات به هم لطف داشته‎باشیم.

در حالی که برخی افراد لیاقت آنچنان تشییع بشکوهی دارند که می‌بایست همه خانه تئاتر در سوگشان دور هم جمع می‌شدند.

او با اشاره به اینکه صادق توکلی از دلبستگان عرفان اشراقی این مُلک و بر این باور بود که به کسی آزار نرساند و زیر آزار کسی نباشد ادامه داد: آرزو می‌کنم روزی برسد که ما آرزومند نمیریم، متاسفانه در این مملکت هیچ هنرمندی نیست که شادکام بمیرد و علت آن این است که فضای حرفه‌ای ما متعلق به دوره قبل از قاجار است.

ما هنوز که هنوز است حرمت‌های لازم را برای کاربردهای هنر درنیافتیم. در سیاست کلان این ملک، ما (به ویژه در تئاتر) جماعت زیادی هستیم.

سپس ایرج راد، رییس هیات مدیره مرکزی خانه‌ تئاتر و رییس شورای عالی خانه ‌هنرمندان، با بیان اینکه صادق توکلی همه وجودش صداقت، عشق و محبت بود، گفت:‌ او سعی بر این داشت که چه جلوی دوربین و چه روی صحنه همواره با خلوص نیت، صفا، پاکی و دوری از هر نوع تصنع‌گرایی کار خود را انجام دهد و به همین دلیل مهم نبود کاری کوتاه داشته باشد یا کاری نسبتا بلند.

او اضافه کرد:‌ همه او را به خاطر صافی، پاکی و صداقتی که این روزها بسیار کم پیدا می‌شود دوست داشتند و به یاد ندارم کسی از او ناراحتی داشته ‌باشد، اون انسانی یک رنگ و خالص بود و برای همیشه در ذهن و خاطر ما باقی خواهد ماند.

در ادامه شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی نیز بیان کرد : بزرگترین نمایش زندگی صادق توکلی در همین زندگی بود، کسی که با خصلت‌های نیکو او را می‌شناسند، او هم برای گروهی که در کنارش کار می‌کردند و هم برای جامعه هنری نشان یک انسان والا بود.

امیدوارم این ضایعه تلنگری برای جامعه تئاتری باشد تا قدر انسان‌های نیک و هنرمندان را در زمان حضور و حیات آن‌ها بیشتر بدانیم.

همچنین شهرام گیل‌آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر گفت: اگر بر اساس مولفه‌های دینی، ما انسان خدا باشیم متوجه این می‌شویم که گاهی اوقات کُرنش‌ها یا تواضع‌هایی کرده‌ایم که تنها در برابر انسانی دیگر بوده و در تعریف انسان خدا بودن نمی‌گنجیده ‌است، اما با مرور خاطرات صادق توکلی کرنش بی‌جا یا رفتار ناصواب از او نمی‎بینیم.

اصغر همت، هادی مرزبان، اتبک نادری، شکرخدا گودرزی، کریم اکبری مبارکه و خسرو احمدی جمعی دیگر از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند که با نمازگزاری حجت الاسلام والمسلمین دعایی بر پیکر مرحوم صادق توکلی پایان یافت.

توکلی در آثاری همچون «ایران برگر»، «مسیر عشق/مسافر کربلا»، «یک کوچه گل»، «شام عروسی»، «آبی مثل دریا»، «دفتری از آسمان»، «ایران سرای من است»، «آژانس شیشه‌ای»، «کمین»، «عشق گمشده»، «خانه قمرخانم»، «بی‌تا»، «شهر گناه»، «عیاران» و «بوی غریب پاییز» به عنوان «بازیگر» حضور داشته است که 29 شهریور ماه از دنیا رفت.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها