ابراهیم فیاض، جامعهشناس، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
پیادهروی اربعین نوعی اعتراض خاموش و صلحطلبانه است/ پیادهروی اربعین تبلیغی برای چهره رئوف اسلام است/ دین اسلام رویه انتقامگیری ندارد
ابراهیم فیاض گفت: پیادهروی اربعین نوعی اعتراض خاموش و صلحطلبانه است که نشان از رویکرد مسالمتآمیز دین اسلام دارد. در نتیجه باید گفت پیادهروی اربعین تبلیغی برای چهره رئوف و رحمانی اسلام و مسلمانان است.
اعتمادآنلاین| ابراهیم فیاض، جامعهشناس، در گفتوگو با اعتمادآنلاین، با اشاره به مراسم پیادهروی اربعین گفت: ویژگی مراسم پیادهروی اربعین این است که نه دستوری است و نه دعوتی. شاخص مفهومی پیادهروی اربعین هم این است که دهه محرم تا عاشورا اتفاقی بر اساس شور است که بعدازظهر عاشورا سکوت حاکم میشود و دستاورد آن سکوت شعور است. به همین دلیل زیارت عاشورا سرتاسر حماسی و شور است و در زیارت اربعین جنبه شعور جدی گرفته میشود.
این جامعهشناس ادامه داد: در واقع نهضت امام حسین 10 روز بر اساس شور یاد میشود و 40 روز با شعور. مسلمانان در اربعین سعی دارند این پیام را بدهند که امام سوم شیعیان اهل صلح و سازش بود نه جنگ. بر همین اساس در پیادهروی و همچنین زیارت اربعین تاکید زیادی بر جنبه شعور و فهم نهضت امام حسین میشود.
فیاض افزود: این را هم باید در نظر داشت که حتی دشمنان حسینابنعلی خودشان هم میدانستند حق با کیست و به همین دلیل اکثریت آنهایی که در میدان کربلا شمشیر کشیدند، بعدازظهر عاشورا پشیمان شدند و صحرای کربلا را ترک کردند و فقط عدهای قلیل برای بردن اسرا به سمت شام ماندند.
این چهره ادامه داد: دین اسلام رویه انتقامگیری ندارد و به همین دلیل در مراسم پیادهروی اربعین شیعه و سنی و حتی مسیحی در کنار هم به مقصد حرم امام حسین حرکت میکنند و مشکلی بینشان پیش نمیآید.
ابراهیم فیاض در پایان سخنانش گفت: پیادهروی اربعین نوعی اعتراض خاموش و صلحطلبانه است که نشان از رویکرد مسالمتآمیز دین اسلام دارد. در نتیجه باید گفت پیادهروی اربعین تبلیغی برای چهره رئوف و رحمانی اسلام و مسلمانان است.
دیدگاه تان را بنویسید