اهالی سینما از طرح ردهبندی سنی فیلمها میگویند
سید جمال ساداتیان با بیان اینکه خانوادهها هر شش ماه یک بار باید «متری شش و نیم» را ببینند، معتقد است: ما گاهی تصویری از جامعه داریم که انگار در بهشت برین زندگی میکنیم و اگر کوچکترین حرف در سینما زده شود، کیان خانواده تهدید میشود!
اعتمادآنلاین| در حالی که موضوع ردهبندی سنی فیلمها این روزها بحث داغ سینماست، دو تهیهکننده سینما 21 مهر ماه در گفتگویی با برنامه صبحگاهی شبکه سه، نظراتشان را درباره طرح ردهبندی سنی سینماها مطرح کردند.
برنامه «سلام صبح بخیر» میزبان سیدجمال ساداتیان تهیهکننده سینما بود تا با او درباره عملکرد سازمان سینمایی در اجرایی کردن بحث ردهبندی سنی در سینما گفتگو کند، همچنین با حبیب اسماعیلی دیگر تهیهکننده سینما نیز دراین خصوص به گفتگوی تلفنی پرداخت.
ساداتیان در ابتدا گفت: در دو ماه محرم و صفر محدودیت اکران فیلمها پیش آمد و بیشتر فیلمهای مفرح و شاداب به درد خانوادهها میخورد که در این دو ماه اکران نمیشوند.
او درباره اینکه حتی طبق ردهبندی سنی فیلم مفرح «کلوب همسران» برای زیر 15 سال مناسب نیست، ادامه داد: سینمای ایران برای ایامی دچار محدودیتهایی است و ما فاطمیه اول و دوم داریم و برخی فضاهایی در کشور ایجاد میکنند که وزارت ارشاد را تحت فشار قرار میدهد و محافظه کار میکند.
ساداتیان تاکید کرد: حرمت روز عاشورا و اربعین را قطعا همه نگه میدارند اما آیا درست است دو ماه مردم را از خندیدن در سینما محروم کنیم؟
او در خصوص رده بندی افزود: وزارت ارشاد برای اینکه از اتهاماتی که به آن وارد می شود جلوگیری کند، سفت و سخت در این حوزه عمل کرده است و ممکن است خیلی فیلمها واقعا +15 نباشد.
ساداتیان اذعان کرد: بچهها همین حالا خیلی در معرض مسائل اجتماعی متعدد هستند و جامعه ما آبستن حوادث متعدد است و این فیلمها هشداردهنده هستند بنابراین «متری شش و نیم» را باید 6 ماه یک بار خانوادهها در خانه ببینند و اینکه سن اعتیاد به 15 سال رسیده، خطرناک است و فیلمها میتوانند تذکر بدهند.
این تهیه کننده یادآور شد: آنقدر فیلترهای تولید تنگ شده است که ما شاید اصلا به این رده بندیها نیاز نداشته باشیم و حالا که ارشاد تحت فشار مجبور شد این رده بندی را قرار بدهد، نمی دانم چرا قوه قضاییه این رده بندی را وتو کرد. به نظرم بسیاری از این فیلمها جای رده بندی ندارد.
ساداتیان تصریح کرد: آنقدر که برخی آدمهای دغدغهمند به هنر فشار می آورند این اتفاقات می افتد و کشوری که این همه بزه اجتماعی دارد سینمای آن باید متبلور اتفاقات جامعه باشد. اتفاقا بچهها باید چنین آثاری را ببینند تا کار رویشان اثر بگذارد وگرنه سخنرانی که تاثیرگذار نیست و حوزه تصویر موثر است.
در ادامه حبیب اسماعیلی تهیهکننده سینما نیز روی خط برنامه آمد که اجرای آن را محمد صابری برعهده داشت و درباره انتقادی که به بحث رده بندی سنی فیلمها وجود دارد، توضیح داد: من مطلقا مخالف ردهبندی سنی نیستم و این موضوع در همه دنیا مرسوم است و فیلمهایی که مسائل جنسی یا خشونت دارد ممنوع است. مسائل جنسی را که ما در سینما نداریم و خشونت هایمان نیز کنترل شده است.
او افزود: فیلمهای روی پرده را که مرور میکردم، دیدم همهشان شرایط سنی دارد و حتی برخی فیلمها +9 سال است. این موضوع اعتماد خانوادهها را سلب می کند و اثرات مخربی دارد. مخاطبان سینماها هم در این اواخر ریزش داشته است. بنابراین من با این سیستم رده بندی سنی مشکل دارم.
اسماعیلی یادآور شد: اصلا ما برای 12 سال و 15 سال به پایین چه کردهایم و چه سرگرمی در سینما برای آنها داشتهایم؟
ساداتیان نیز درباره اینکه چطور می توان به رده بندی ایده آلی برای راهنمایی مخاطبان رسید، تاکید کرد: اکنون حتی اگر روی فیلمهای طنز هم تمرکز کنیم، همه آنها با دیالوگ هایی که دارند باید +15 باشند و نمی دانم در ادامه چه اتفاقی برای سینما خواهد افتاد. ما مدام داریم انفعالی برخورد میکنیم.
سینما یک جوهره و خمیرمایه و رسالت دارد و ما باید بگذاریم وظیفه اش را انجام بدهد. ما خط قرمزهای کلی داریم و باید بگذاریم سینما با رعایت همین خطوط کارش را بکند.
وی در پایان گفت: این موضوع قرار است هشدار دهنده باشد و کسانی را که درباره مسائل زیادی دغدغه دارند، راهنمایی کند اما اینکه پدر و مادر را به سینما راه بدهند و بچه ها را راه ندهند ظاهر جالبی ندارد!
در حالی این اظهارات مطرح شد که روز گذشته خبری که از سوی یک منتقد سینما در برنامه هفت مبنی بر توقف طرح ردهبندی سنی فیلمها در سینماها منتشر شد در برخی رسانهها بازنشر شد،با این محتوا که دادستانی کل کشور درخواست ابطال دستورالعمل ردهبندی سنی فیلمهای سینمایی را به دیوان عدالت اداری داده است و دیوان هم دستور توقف اجرای آن را صادر کرده است.
این موضوع باعث شد دیروز سازمان سینمایی به برخی رسانهها توضیح بدهد، توضیحی که نشان می داد که پیش نویس دستورالعمل که 10 اردیبهشت ماه منتشر شده مدنظر این ابطلال بوده است و سازمان سینمایی معیارش دستورالعملی است که شهریور ماه منتشر کرده است و هنوز دستور ابلاغ آن منتشر نشده است.
اما هیچ توضیح شفافی از سوی سازمان سینمایی بصورت عمومی ارایه نشد که آیا درجه بندی سنی فیلمها فعلا ادامه پیدا میکند یا خیر؟! و به دو خط توضیح کلی بسنده شد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید