«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
جمشید مرادیان مجسمههایش را ترمیم میکند
جمشید مرادیان تعدادی از مجسمههایش را که در باغ موزه هنرهای معاصر ایران به نمایش گذاشته شدهاند ترمیم میکند.
اعتمادآنلاین| جمشید مرادیان که شهرتش را از تبدیل درختان خکشیده به آثار هنری وام گرفته، مجسمههای نصبشدهاش در باغ موزه هنر ایرانی را ترمیم میکند.
جمشید مرادیان، مجسمهسازی که معمولاً با چوب کار میکند و تعدادی از درختان خشکیده تهران را هم به یک اثر هنری تبدیل کرده، این روزها منتظر مساعد شدن هواست تا بتواند به سراغ مجسمههای قبلیاش در باغ موزه هنر برود و آنها را مرمت کند.
مرادیان در گفتوگو با اعتمادآنلاین توضیح داد که انجمن مجسمهسازان پیشنهاد ترمیم مجسمههایش را مطرح کرده است: «این کار به پیشنهاد انجمن مجسمهسازان است و آنها تاکید کردهاند که خود مرادیان باید آثارش را ترمیم کند. من این آثار را سالها قبل ساختهام و به همین دلیل به مرمت نیاز دارند. قرارداد کار بسته شده است و منتظرم هوا گرم و فصل بارش تمام شود تا بتوانم کار را شروع کنم.»
عنوان اثر: ققنوس - جمشید مرادیان
به گفته مرادیان، قرار است چهار اثر «ققنوس»، «سروش»، «اسنفدیار» و «صور اسرافیل» که در ابعاد بزرگ هستند به همراه تعداد دیگری از مجسمههای کوچکش مرمت شوند. همچنین یک اثر چوبی از یک مجسمهساز فرانسوی نیز که در باغ موزه هنر ایرانی قرار دارد به دست مرادیان ترمیم میشود.
به گفته مرادیان، قرار است چهار اثر «ققنوس»، «سروش»، «اسنفدیار» و «صور اسرافیل» که در ابعاد بزرگ هستند به همراه تعداد دیگری از مجسمههای کوچکش مرمت شوند. همچنین یک اثر چوبی از یک مجسمهساز فرانسوی نیز که در باغ موزه هنر ایرانی قرار دارد به دست مرادیان ترمیم میشود.
او در ادامه با اشاره به اینکه فعلاً نمیتواند مدتزمان ترمیم مجسمهها را اعلام کند، شیوه مرمت مجسمههای چوبی را توضیح داد: «در مرحله اول که یک مجسمه چوبی را مرمت میکنم، تمام ترکهای بزرگ را با چوبهای تراشیدهشده پر میکنم و روی آن را با یک بتونه خاص میپوشانم تا داخل درزها هم گرفته شود. بعد از خشک شدن، ساب نرم، و در ادامه شاپون و سپس نانو میزنم. پس از انجام همه این مراحل، اثر تا 15 سال بعد مقاوم میشود».
عنوان اثر: صوراسرافیل - جمشید مرادیان
این مجسمهها در فضای باز باغ موزه هنر ایرانی قرار دارند و احتمال صدمه دیدنشان بیشتر است، با این حال مرادیان اعتقاد دارد تعریف ماندگاری یک اثر هنری باید با جامعه امروزی مطابقت داشته باشد: «برای زندگی امروز، باید دوام را دوباره معنا کنیم؛ آنچه شامل هنر کلاسیک میشد، نباید شامل هنر مدرن و جامعه پرسرعت هم بشود. اتفاقاً دوام جامعه جدید با کار چوب خیلی خواناتر است. ساخت مجسمههایی با مواد و متریالی که قرنها دوام پیدا کند از حوصله جامعه و مردم امروز خارج است.»
مرادیان در پایان درباره تدریس در مدرسه هنر باغ موزه هنر ایرانی گفت: «در مورد حضور در این دورهها صحبتهایی شده و امکان آن از بین نرفته، اما از آنجا که قرار است ترمیم مجسمههایم را هم شروع کنم و احتمالاً زمان آزاد کمتری خواهم داشت، این برنامه به بعد از ترمیم مجسمهها موکول شده است.»
دیدگاه تان را بنویسید