جدیدترین اقدامات تعزیراتی در مقابله با کرونا در رادیو ایران
مهمانان این هفته برنامه «بحث روز این هفته» رادیو ایران از آخرین برنامه های تعزیرات و شهرداری تهران در مقابله با کرونا و تبعاتش گفتند.
اعتمادآنلاین| با گذشت حدود 2 هفته از ورود کرونا و حواشی پیش آمده در پیرامون این موضوع؛ برنامه بحث روز این هفته گروه سیاسی رادیو ایران با حضور حسین ایزدی؛ مدیر مجتمع گشت های ویژه تعزیرات تهران و سید عبدالرضا حسینی کارشناس حوزه اجتماعی و از مدیران حوزه شهری به بررسی نقش مشارکت اجتماعی مردم و نهادهای نظارتی در راه مقابله با بیماری کرونا پرداخت.
ایزدی در این برنامه از لغو بخشنامه 2 اسفند وزارت بهداشت خبر داده و گفت: بر اساس این بخشنامه داروخانه های سطح تهران از فروش ماسک منع شده بودند که این بخشنامه اشکالات زیادی همچون خروج بیش از 2 هزار داروخانه از چرخه عرضه این کالای پرتقاضا داشته و از سوی دیگر باعث افزایش قیمت این کالا و سوداگری در فروش آن می شد که دیروز با پیگیری های ما و چند نهاد دیگر این بخش نامه لغو شد.
وی به کشفیات در این زمینه نیز اشاره کرده و افزود:متاسفانه در زمینه زنجیره تامین مشکلات و ایراداتی وجود دارد که زمینه را برای احتکار فراهم می کند. با این حال در سطح تهران تاکنون در مجموع پنج میلیون ماسک کشف شده که بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در اختیار هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت قرار گرفته است.
مدیر مجتمع گشت های ویژه تعزیرات همچنین از بخشنامه دادستان کل کشور به سازمان تعزیرات در ب بخشنامه دادستان ابلاغ کردند که علاوه بر برخوردهای تعزیراتی با محتکران پرونده آنان تحت عنوان اخلال در نظام اقتصادی در اختیار دستگاه قضائی قرار می گیرد. همچنین مجازات های برای کسانی که در این شرایط از نیاز مردم سو استفاده اقتصادی می کنند در حد افساد فی الارض در نظر گرفته شده که می تواند حتی شامل اعدام نیز گردد. ضمن آنکه کالای احتکار شده از اختیار دارنده آن خارج گشته و در اختیار شبکه توزیع می گردد.
وی در پایان رو به کسانی که از فضا به وجود آمده سو استفاده می کنند توصیه کرد: بهتر است این افراد همین الان اموال احتکاری را در اختیار هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت قرار دهد. هم اکنون همه نهادهای امنیتی و انتظامی همچون سازمان اطلاعات سپاه ؛ پلیس امنیت اقتصادی و حتی بسیج اصناف پای کار آمده اند و با سازمان تعزیرات برای مقابله با سو استفاده کنندگان از فضای به وجود آمده همکاری دارند. ضمن اینکه مردم هم می توانند به وسیله سامانه 135 گزارشات مردمی خود را به صورت تلفنی در اختیار سازمان تعزیرات قرار داده و از طریق سایت به همین نشانی حتی عکس و فیلم خود را از محل اختفای کالاهای احتکاری در اختیار سازمان تعزیرات قرار دهند.
سید عبدالرضا حسینی کارشناس ارشد حوزه ارتباطات و امور اجتماعی و رییس اداره حریم شهری شهرداری منطقه 2 نیز مهمان دیگر برنامه بحث روز بود.
وی با اشاره به اینکه هر پدیده و رخدادی یک پیوست اجتماعی دارد، از حضور فعال سازمان های مردم نهاد شهر تهران در بسیج ملی مبارزه با کرونا خبر داد و گفت: سمنها کمکیار حاکمیت ها در مقابله با چنین بحرانهایی هستند. یکی از کارکردهای آنها ورود اطلاعات به شکلی مویرگی به دست مردم عادیست تا جامعه هدف آنها که پیش از بحران با آنها در ارتباط بودند از طریق این کانال آگاهی های لازم را دریافت کنند. این سازمانها در مواقع بحرانی کارهایی رو فراتر از اقدامات معمول خود که در شرایط عادی انجام می دهند را نیز عهده دار شوند که مادر روزگار فعلی از آن به عنوان کارهای جهادی نام می بریم.
حسینی ادامه داد: در تهران 352 محل وجود دارد که هر محله کانون هایی را در حوزه سلامت و آموزش دارد. این کانون ها از طریق کانال های خود پیام های آموزشی و بهداشتی را مه مردمان محلات حوزه خود ارسال می کنند. همچنین این کانون ها، پیام هایی را که از طریق شبکه ساز مان بهداشت جهانی دریافت می کنند از طریق بستر شبکه های خود در اختیار مردم قرار می دهند.
این مدیر حوزه شهری از برنامه هایی در سطح تهران برای کاهش استرس ناشی از فضای به وجود آمده از شیوه کرنا خبر داد و گفت: اداره کل سلامت شهرداری در تفاهم نامه ای با سازمان نظام روانشناسی برنامه هایی را جهت کاهش اثرات روانی شیوع بیماری کرونا در برای کاهش فضای استرس مردم در سطح تهران در دستور کار قرار داده است.
کارشناس ارشد علوم ارتباطات سواد رسانه را در بحران هایی نظیر رخداد شیوع کرونا کلید دانست و یادآور شد: امروزه در سازمان های جهانی در خواندن و نوشتن نمی دادنند و سواد استفاده از رایانه و مدیریت عاطفی خانواده هم بخش مهمی از سواد است که در این میان سواد رسانه یکی ازمهمترین بحث هاست.بحث سواد رسانه ای در کشور ما از دهه 80شروغ شده در اتفاق اخیر بسیار مهم می نماید. مردم ما که نشان داده اند در این عرصه هم بایستی به سواد رسانه ای تجهیز شده و از آن بهره ببرند
وی در این باره افزود عدم زودباورپذیری؛ تامل به جای واکنش هیجانی به ویژه در برابر پیام هایی که د رفضای مجازی با آن روبه رو می شویم؛ عدم ارسال سریع محتواهای بی پایه برای دیگران و نیز حفظ آرامش در برابر پیام های رسانه ای از الزامات سواد رسانه ای در چنین بحران هایی است.
حسینی در پایان با قدردانی از همکاری مردم با حاکمیت در بحران های یک سال اخیر خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال که ماجرای سیل در برخی نواحی کشور پیش آمد تا فضای پر التهابی که پیرامون حادثه شهادت سردار پرافتخار اسلام شهید سلیمانی مردم نشان دادند که پای کارند از این رو ضمن قدردانی از زحمات رسانه ای نهادی چون صداوسیما که در ماجرای بیماری کرونا خوب وارد گود شد، می طلبد که بخش های رسانه ای دولت هم در جهت کمک به روشنگری رسانه ای آنگونه که شایسته مردم ایران است، وارد عمل شوند.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید