رسوایی نوبل ادبیات به فیلم سینمایی تبدیل میشود
ماجرای رسوایی اخلاقی در آکادمی سوئد که در نهایت منجر به لغو بیسابقه اعطای نوبل ادبیات در سال 2018 شد، به فیلم سینمایی تبدیل میشود.
اعتمادآنلاین| کتاب غیرداستانی «کلوب» نوشته «ماتیلدا گوستاوسن» روزنامهنگار سوئدی مبنای اقتباس برای ساخت این فیلم سینمایی خواهد بود و کمپانی نوریسک فیلم اسکاندیناوی نیز تهیهکننده این پروژه سینمایی خواهد بود.
«گوستاوسن» که خبرنگار روزنامه «داگنز نیهتر» سوئد است با انتشار مقالهای افشاگرانه از 18 زن نام برد که ماجراهایی از تجاوز، تهدید و آزار و اذیت در کلوب «فورم» را روایت کردند.
کلوب «فورم» توسط چهرههای سرشناس فرهنگی سوئد از جمله اعضای آکادمی سوئد (فرهنگستان ادبیات سوئد) اداره میشود که مسئولیت اعطای جایزه نوبل ادبیات را برعهده دارند.
در متن رسوایی آکادمی نوبل ادبیات نام «ژان-کلود آرنو» قرار داشت، عکاس و از چهرههای برجسته فرهنگی در کشور سوئد که «کاترینا فروستنسن» نویسنده و عضو آکادمی سوئد همسر اوست. «ژان-کلود آرنو» در سال 2018 به تجاوز محکوم شد و هماکنون در حال سپری کردن دو سال و شش ماه دوران محکومیتش در زندان است.
مقاله نوشته «گوستاوسن» موجی از استعفاها را در آکادمی سوئد رقم زد که در نهایت موجب لغو اعطای جایزه نوبل ادبیات در سال 2018 شد و به جای آن در سال 2019 دو جایزه نوبل در شاخه ادبیات (به اولگا توکارچوک و پیتر هاندکه) اعطا شد.
«گوستاوسن» در کتابش که «کلوب» نام دارد نگاهی عمیقتر به ماجرای کلوب «فورم» و ساختارهای فساد و قدرت در دنیای هنری اروپا داشته است.
«مارن لوئیس کوهن» که پیشتر فیلمنامه «ملکه قلبها» ساخته «می ال-توهی» (نماینده سینمای دانمارک در اسکار 2020) را نوشته و حالا مشغول نگارش فیلمنامه اقتباسی از کتاب نوشته «کلوب» است در اینباره میگوید: «کتاب «کلوب» روایتگر داستان قدرت و فساد و هر آن چیزی است که با محرومیت افراد از حرف زدن چه به عنوان فرد و چه به عنوان هنرمند روی میدهد و به نقطه عطفی در تاریخ فرهنگی کشور سوئد پرداخته است».
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید