سیدعبدالله انوار:
فهرستنویسی نسخ خطی کتابخانه ملی ایران در دنیا یگانه است
سیدعبدالله انوار با تاکید بر جایگاه فهرستنویسی کتابخانه ملی ایران در مقایسه با فهرستنویسی نسخ خطی کتابخانههای اروپایی گفت: فهرستنویسی نسخ خطی کتابخانه ملی ایران در جهان یگانه است.
اعتمادآنلاین| رئیس اسبق بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران، نسخهپژوه، فهرستنویس و متخصص در حوزه نسخهنویسی مهمترین قسمت کتابخانههای ملی در دنیا را بخش نسخ خطی دانست و گفت: مهمترین قسمت کتابخانههای ملی، بخش نسخ خطی و آثار قدیمی آن است، زیرا برای دستیابی به کتابهای معمولی و رشتههای دیگر، میتوان این کتابها را در دانشکدهها و مکانهای فرهنگی دیگر به وفور پیدا کرد.
او ادامه داد: در کتابخانه ملی نیز مهمترین بخش مربوط به نسخ خطی و تاریخی است. بنده روزی که از کتابخانه ملی بیرون آمدم این کتابخانه یگانه کتابخانه خطی بود که تمام کتابهای خطی آن فهرست شده بود و این مهم برای کتابهای خطی کتابخانه مجلس، کتابخانه آستان قدس رضوی و کتابخانه ملک وجود نداشت و تمام نسخ خطی آنها فهرستنویسی نشده بود.
انوار با بیان خاطرهای از فعالیت خود در کتابخانه ملی فرانسه، به سرعت خود در حوزه فهرستنویسی اشاره کرد و گفت: کتابخانه فرانسه زمانی بزرگترین کتابخانه ملی در جهان بوده است و من در دورهای در کتابخانه ملی فرانسه مشغول به فهرستنویسی نسخ خطی شده بودم و چون سریع فهرستنویسی میکردم باعث تعجب آنها شده بود و میگفتند شما هر روز فقط یک مورد را فهرستنویسی کنید، ولی بنده چون باید به انگلیس میرفتم، فهرستنویسی نسخ خطی را در کتابخانه ملی فرانسه سریع انجام دادم.
او با تاکید بر جایگاه فهرستنویسی نسخ خطی کتابخانه ملی ایران در مقایسه با فهرستنویسی کتابخانههای مطرح اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس گفت: این کاربرگههای نسخ خطی در کتابخانه ملی واقعا در دنیا یگانه است و پیشنهاد هم دادم به نام مرحوم ایرج افشار نامگذاری شود، این کاربرگههای نسخ خطی را ما در گروهی پنجنفره نوشتیم که یکطرف نسخهشناسی و یک طرف آن کتابشناسی بود.
در معرفی سیدعبدالله انوار عنوان شده است: او از نسخهپژوهان، فهرستنویسان و متخصص در نسخهنویسی است که در طول 95 سال زندگی خود تلاش و همت خود را بر حفظ میراث معنوی ایران گذاشته است. سیدعبدالله انوار شارح، مترجم، ریاضیدان، متخصص و از چهرههای ماندگار فلسفه است.
ترجمه کتاب «شرح اشارات» خواجه نصیر، تعلیقه بر دانشنامه علایی ابن سینا، تصحیح تاریخ جهانگشای نادری، ترجمه تطور حیات برگسون و ترجمه سمبولیسم در دین از جمله آثار انوار است.
او همچنین بیش از 20 سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بوده است و از مشاهیر و فرهیختگان فرهنگ کشورمان به شمار میآید.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید