کد خبر: 443803
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۸ ۱۲:۵۳:۲۷
| |

ماجرای کشف سکه‌ و گنج در قبرستان ابن بابویه چیست؟

کشف سکه‌های عتیقه و گنج در قبرستان ابن بابویه در این روزها خبرساز شد. این سکه‌ها را دو نفر حین کندن قبر در این گورستان پیدا کرده‌ بودند.

ماجرای کشف سکه‌ و گنج در قبرستان ابن بابویه چیست؟
کد خبر: 443803
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۸ ۱۲:۵۳:۲۷

اعتمادآنلاین| در روزهای گذشته اخبار مختلفی درخصوص کشف گنج و چند صد سکه در قبرستان ابن بابویه منتشر شد.

خبرها در ابتدا از کشف سکه‌های دوره ایلخانی در این قبرستان حکایت داشتند و بعد از مدتی از تعلق سکه‌ها به دوره آل بویه خبر دادند و در نهایت به ماجرای کشف گنج در قبرستان ابن بابویه کشیده شد. اما ماجرا چیست؟ آیا گنج بدست آمده همان سکه‌های ایلخانی یا آل بویه است؟ آیا قبرستان ابن بابویه به مکانی امن برای گنج‌یابابی بدل شده است؟

مرتضی ادیب زاده (معاون میراث فرهنگی استان تهران) درخصوص حواشی و اصل ماجرای کشف گنج یا سکه‌های عتیقه در قبرستان ابن بابویه گفت: سکه‌های به دست آمده از قبرستان ابن بابویه از دو نفر به دست آمد. این سکه‌ها حدود 2 ماه قبل هنگام خاکبرداری به منظور تدفین یک متوفی توسط دو نفر از افراد مسئول کندن قبر در آرامستان ابن بابویه پیدا شد.

آنها همان زمان سکه‌ها را بین خودشان تقسیم کردند. در آن زمان خبر کشف سکه‌ها به متولی قبرستان و مسئول میراث‌فرهنگی شهرستان اطلاع داده نشد، اما بعد از گذشت چند ماه یکی از این افراد، خود را معرفی و سکه‌ها را تحویل داد. معرفی این فرد سبب شد تا هویت فرد دوم که مابقی سکه‌ها در اختیار اوست نیز مشخص شود. در حال حاضر این پرونده این افراد در دست بررسی در دادستانی است.

او ادامه داد: قبرکن‌ها هرکدام 141 سکه سالم را برای خود برداشتند و سکه‌های خرد شده را نیز بین خودشان تقسیم کردند.

سکه‌ها از جنس نقره و متاسفانه بسیار آسیب دیده‌اند. در نگاه نخست و بر اساس بررسی‌های اولیه متوجه شدیم سکه‌ها متعلق به دوره آل بویه است و موفق شدیم 2 سکه رکن‌الدوله و معزالدوله را بخوانیم. البته درنهایت سکه‌ها برای تثبیت و پاکسازی و انجام حفاظت‌های اولیه به آزمایشگاه حفاظت و مرمت موزه رضا عباسی ارسال خواهد شد تا در آنجا حفاظت و پاکسازی شوند. بعد از پاکسازی و تثبیت اولیه، امیدوار هستیم بتوانیم خوانش صحیحی از آنها داشته باشیم تا بتوانیم سال دقیق ضرب و محل ضرابخانه را پیدا کنیم.

به گفته ادیب‌زاده، بخشی از سکه‌ها در حال حاضر به آزمایشگاه حفاظت و مرمت موزه رضا عباسی ارسال شده و به زودی بخش دوم این سکه‌ها نیز به همانجا ارسال خواهد شد.

وی افزود: از آنجا که چند نوع سکه مختلف در میان سکه‌های به دست آمده وجود دارد، نیاز است تا خوانش آنها کامل شود تا بتوان به‌طور دقیق در خصوص آنها صحبت کرد. البته تمام سکه‌ها متعلق به دوران آل بویه است و تمام آنچه که در خصوص کشف گنج دیگری از قبرستان ابن بابویه منتشر می‌شود، در حد شایعه است و در حال حاضر تنها همین تعداد سکه به دست آمده است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه آیا نمی‌توان مانع انجام چنین حفاری‌هایی در قبرستانی تاریخی مانند ابن بابویه شد یا روی کار افرادی که به کندن قبر مبادرت می‌ورزند نظارت کرد، گفت: در این‌خصوص طی هفته جاری با دادستان شهر ری جلسه برگزار خواهیم کرد و نتیجه آن را به زودی اعلام می‌کنیم.

او در خصوص این مهم که باتوجه به انتشار خبرهایی درخصوص کشف سکه‌های عتیقه در قبرستان ابن بابویه آیا نظارتی به‌منظور جلوگیری از حضور حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان اشیای عتیقه در این گورستان انجام شده است نیز گفت: این گورستان دارای نگهبان است و سعی بر آن است تا از آرامستان محافظت شود البته یگان حفاظت میراث نیز گشت‌های لازم را انجام خواهد داد.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها