فروش آثار هنری سریال «فِرندز» با رمزارز
هنرمندی که آثارش در لوکیشنهای سریال «فرندز» (دوستان) استفاده شده بود، برخی از این آثار هنری را با استفاده از نوعی از رمزارزها به فروش گذاشته است.
اعتمادآنلاین| در حالی که مدت زیادی از پخش قسمت ویژه سریال «دوستان» نمیگذرد، برتون موریس ـ طراح و گرافیست ـ برخی از آثارش که در این سریال از آنها استفاده شده بود را به فروش گذاشته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، نکته قابل توجه این است که این هنرمند نه از روشی معمول بلکه از روش توکن غیرقابل معاوضه یا NFT برای فروش آثارش استفاده کرده است.
از جمله این آثار، تصویر مجسمه آزادی در پشت کافه سنترال پِرک ـ یکی از لوکیشنهای سریال ـ است و همچنین طرحی از یک فنجان قهوه که در پشت تصویر مجسمه آزادی قرار گرفته است.
NFT نوعی رمزارز غیر قابل معاوضه است. این رمزارز مثل بیت کوین است که بیشتر برای فروش آثار هنری مورد استفاده قرار می گیرد و قابل معاوضه نیست.
NFT نوعی گواهی مالکیت دیجیتالی به حساب میآید که میتواند به جز ارزش مالی اثر، اطلاعاتی مثل طرح هنری دیجتالی و یا یک فایل صدا را در خود ذخیره کند.
در واقع این رمزارز میتواند مثل هر اثر هنری دیگری باشد که به جای آویزان شدن به دیوار به صورت یک فایل JPG در اختیار شما قرار می گیرد.
انواع آثار هنری سمعی و بصری را میتوان به این شیوه و در پایگاههای رمزارزها که برجسته ترینشان بلاکچین است، خرید و فرش کرد.
تفاوت این رمزارز با دیگر رمزارزها در غیر قابل معاوضه بودن آن است؛ زیرا هر NFT ویژگیهای منحصر به فرد و اطلاعاتی دارد که با دیگری متفاوت است؛ درست مثل بلیتهای یک کنسرت که توسط اشخاص مختلف با مشخصات مختلف خریداری میشود.
در آوریل گذشته زنی آمریکایی توانست با فروش نسخه دیجیتالی غیر قابل معاوضه، عکس خودش در چهار سالگی که در حال تماشای آتش سوزی خانه بوده و لبخندی نیز بر لب داشته است، به مبلغ 473 هزار دلار آمریکایی در یک حراجی به فروش برساند. این دختر که اکنون 21 سال دارد با فروش نسخه دیجیتالی تصویری که پدرش از او گرفت، حدودا نیم میلیون دلار کسب کرده است.
البته تنها آثار هنری نیستند که با NFT به فروش میرسند؛ جک دورسی ـ بنیانگذار توئیتر ـ چندی پیش اولین توئیت خود را به مبلغ نزدیک به سه میلیون دلار با رمزارز غیر قابل معاوضه فروخته است.
دیدگاه تان را بنویسید