«فریدون بدرهای» درگذشت
فریدون بدرهای در 85 سالگی از دنیا رفت.
اعتمادآنلاین| «فریدون بدرهای» متولد 19 دی 1315 در کرمانشاه، نخستین مدیرکل کتابخانه ملی ایران پس از انقلاب است که از 5 فروردین 1358 تا 15 فروردین 1360 این نهاد فرهنگی را اداره کرد.
به گزارش ایسنا، او دارای دکتری زبانشناسی و زبانهای باستانی از دانشگاه تهران در سال 1350 و فوقلیسانس کتابداری از همین دانشگاه در سال 1351 بود.
بدرهای استاد پارهوقت گروه زبانشناسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران از سال 1350 تا 1357، معاون کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران از سال 1348 تا 1350، پژوهشگر فرهنگستان زبان و بعدها مدیر پژوهشکده واژههای فارسی و با حفظ سمت، سرپرست کتابخانه فرهنگستان زبان ایران از سال 1350 تا 1357، رایزن فرهنگی ایران در پاکستان از سال 1356 تا 1358 و نایبرییس انجمن کتابداری ایران از سال 1352 تا 1353 بود.
اولین اثر او که مجموعه 9 داستان بود، با نام «ناشناخته» در سال 1333 منتشر شد. از جمله آثار این نویسنده میتوان به «واژگان نوشتاری کودکان دبستانی ایران»، «واژهنامه بسامدی داستان رستم و سهراب از شاهنامه فردوسی»، «کورش کبیر در قرآن مجید و عهد عتیق» و «بین انقلاب و دولت: مسیر تشکیل دولت فاطمی قاضی نعمان و توجیه مشروعیت حکومت فاطمی» اشاره کرد.
بدرهای همچنین آثار بسیاری را ترجمه کرده است: «سرآغازهای علم در غرب» از دیدید سی. لیندبرگ، «فرقه اسماعیلیه» از مارشال گودوین سیمز هاجسن، «طب اسلامی» اثر مانفرد اولمان، «بزرگان فلسفه» از هنری توماس، «سفرنامه جکسن: ایران در گذشته و حال» نوشته آبراهام والنتاین ویلیامز جکسون، «افسانههای حشاشین، یا، اسطورههای فدائیان اسماعیلی» از فرهاد دفتری، «مارتین لوتر، اصلاحگر کلیسا» اثر هری امرسن فازدیک، «مختصری در تاریخ اسماعیلیه: سنتهای یک جماعت مسلمان» از فرهاد دفتری، تاریخ و اندیشههای اسماعیلی در سدههای میانه» نوشته فرهاد دفتری، «ساخت رمان» از ادوین میور، «تاریخ و عقاید اسماعیلیه» از فرهاد دفتری، «واژههای دخیل در قرآن مجید» نوشته آرتور جفری، «مفاهیم اخلاقی - دینی در قرآن مجید» از توشی هیکو ایزوتسو، «تحلیلی از هزار و یک شب» از رابرت ایروین، «سلسلههای اسلامی جدید، راهنمای گاهشماری و تبارشناسی» نوشته کلیفورد ادموند باسورث، «آشیانه عقاب: قلعههای اسماعیلی در ایران و سوریه» از پیتر ویلی، «عدالت و ذکر: درآمدی بر مقام معنوی امام علی (ع)»، «اسماعیلیه و ایران: مجموعه مقالات»، «آیین شهریاری در شرق» از سموئیل کندی ادی، «حضور ایرانیان در جهان اسلام» اثر ریچارد هوانسیان و جورج صباغ، «جامعه مدنی در جهان اسلام: چشماندازهای معاصر» از امین ساجو، «پژوهشی در یکی از امپراتوریهای اسلامی، تاریخ فاطمیان و منابع آن» از پل ارنست واکر، «من بادم و تو آتش: درباره زندگی و آثار مولانا» از آنه ماری شیمل، «اندیشه غربی و گفتگوی تمدنها: مجموعه سخنرانیهای همایش 29-20 اکتبر 1977»، «نخستین اندیشههای شیعی تعالیم امام محمد باقر (ع)» از ارزینا لالانی، «بقای بعد از مغول، نزاری قهستانی و تداوم سنت اسماعیلی در ایران» از نادیا ابوجمال، «غزالی و اسماعیلیان، مشاجره بر سر عقل و مرجعیت در اسلام سدههای میانه» اثر فاروق متها، «خاطرات یک مأموریت، سیره دانشمند، سیاستمدار و شاعر اسماعیلی موید فی الدین شیرازی» اثر ورنا کلم، «سنت و فرهنگ، مجموعه مقالات» ذبیحالله صفا و «تاریخ تمدن، اصلاح دینی» اثر ویلیام جیمز دورانت، آریل دورانت.
البته خبر درگذشت فریدون بدرهای چند ساعتی بود که بدون منبع مشخصی در صفحههای مجازی ناشران و کتابفروشان و افراد مختلف میگشت تا به رسانههای رسمی هم رسید.
ما چند ساعتی با افراد مختلف در حوزه نشر و کتاب در ارتباط بودیم تا از صحت و سقم خبر مطمئن شود اما حتی افرادی که خبر را در صفحههای مجموعههای تحت مدیریت خودشان هم منتشر کرده بودند منبع موثقی برای آن نداشتند و ارجاعشان به همان مطالب منتشرشده در فضای مجازی بود. این در حالی است که حتی رسانههای رسمی هم پیشتر اخبار اشتباهی را درباره درگذشت افراد مشهور منتشر کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید