کد خبر: 507428
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۵ ۰۹:۱۲:۰۰
| |

رضا محمدنیا، نویسنده و کارگردان برنامه «پریزاد»:

به جای نصیحت کردن به فرم داستان‌گویی روی آوردیم

نویسنده و کارگردان برنامه «پریزاد» گفت:‌ ایده ساخت این مجموعه از آنجا شکل گرفت که ما به جای نصیحت کردن به فرم داستان گویی روی آوردیم تا در نهایت قضاوت بر عهده خود مخاطب باشد.

به جای نصیحت کردن به فرم داستان‌گویی روی آوردیم
کد خبر: 507428
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۵ ۰۹:۱۲:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ «پریزاد» عنوان برنامه ای از گروه خانواده شبکه پنج سیماست که به عنوان راه حلی برای مشکل کاهش جمعیت جوان تولید و پخش می شود.

به گزارش ایسنا، این برنامه که به تهیه کنندگی میثم ماه انباری و نویسندگی و کارگردانی رضا محمدنیا، از ابتدای تابستان به روی آنتن رفته است، در هر قسمت داستان زندگی خانواده‌ای را روایت می‌کند که سال‌های سال از نعمت فرزند محروم بودند و این موضوع دستمایه اتفاقات و ماجراهایی در زندگی آن‌ها شده است.

رضا محمدنیا، نویسنده و کارگردان این مجموعه درباره ایده ساخت این برنامه، گفت: ایده ساخت این مجموعه از آنجا شکل گرفت که ما به جای نصیحت کردن به فرم داستان گویی روی آوردیم تا در نهایت قضاوت بر عهده خود مخاطب باشد.

این کارگردان هدف از دعوت شدن خانواده‌های مختلف را مقایسه زندگی آنان قبل و بعد از داشتن فرزند در قالب قصه دانست و گفت: خانواده‌ها قصه‌هایشان را تعریف می‌کنند اما ما قضاوت را بر عهده خود مخاطب می‌گذاریم و مطلقا از مستقیم گویی پرهیز می‌کنیم.

یکی از نکاتی که در رابطه با این مجموعه قابل اشاره است، فرم مستندگونه آن است و آن را تا حدی از فرم معمول و ثابتی که غالبا رواج دارد، متفاوت می کند. به گفته نویسنده و کارگردان این مجموعه، ابتدا یک پلاتو از خانواده‌ای که دعوت شده گفته می‌شود و مجری بیشتر نقش راوی‌ را دارد که به روایت داستان زندگی خانواده‌ها می‌پردازد.

نکته دیگر در رابطه با فرم این برنامه، حضور کارشناسی است که به منظور بالا بردن وجه علمی برنامه، با دید روانشناسانه و زوج درمانی به بررسی موضوع می‌پردازد و در رابطه با قسمت‌ها صحبت می‌کند و به اظهار نظر می‌پردازد.

محمدنیا همچنین درباره معیار انتخاب خانوادها به منظور حضور در برنامه گفت: یک معیار این بود که واقعا داستانی اتفاق افتاده باشد که جذاب باشد و ذهن مخاطب را درگیر کند.

این کارگردان همچنین قدرت بیان خانواده‌ها برای روایت داستان زندگی‌ خود مقابل دوربین را معیار مهم دیگری جهت انتخاب افراد دانست و اظهار کرد: تا جای ممکن تلاش کردیم که قدرت بیان به نحوی باشد که بیننده را همراه کند.

او سپس به پویش پریزاد که در راستای این برنامه به راه افتاده است، اشاره کرد و گفت: ما پویشی به نام پریزاد راه انداخته‌ایم که خانواده‌هایی که فرزنددار نمی‌شوند بات وجه به هزینه سنگین درمان می‌توانند به برنامه پیامک بزنند و از کمک خیرین بهره‌مند شوند.

این نویسنده نهایتا در پاسخ به این سوال که آیا این برنامه برای فصل آینده نیز ادامه‌دار خواهد بود؟ گفت: تصویر موجود این امید را ایجاد کرده است که برنامه برای فصل آینده نیز ادامه پیدا کند.

رضا محمدنیا همچنین با اشاره به اینکه فصل بعدی قطعا دارای آیتم‌های جدیدی خواهد بود، مهم‌ترین دام پیش پای یک رسانه را تولید و پخش کارهای تکراری دانست و اظهار کرد: هر برنامه‌ای که به فصل بعدی برسد اما تغییر نکند، زمین خورده است.

مجموعه «پریزاد» در حال حاضر روزهای سه‌شنبه و پنجشنبه در ساعت 16 از شبکه پنج پخش می شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها