نمایش ساز و نوازنده زن در شبکه نمایش خانگی ممنوع است؟
انتشار مطالبی درباره حذف صحنههای ساز زدن یک نوازنده زن در یکی از برنامههای پلتفرمها، این پرسش را به ذهن متبادر میکند که آیا نمایش ساز در رسانههای صوت و تصویر فراگیر هم ممنوع است؟
ممنوعیت نمایشِ ساز در شبکههای تلویزیونی، اگرچه سالهاست امری بدیهی به نظر میرسد، اما شکسته شدن این محدودیت در مواردی معدود در سالهای گذشته، باز هم این امیدواری را از اذهان زنده نگه داشته است که شاید بتوان در این زمینه تدبیری اندیشید. با این همه در شرایطی که انتظار میرود قوانین ممیزی در شبکه نمایش خانگی کمی متفاوتتر از شبکههای سراسری اعمال شود، انتشار مطالبی درباره حذف صحنههای ساز زدن یک نوازنده زن در یکی از برنامههای پلتفرمها، این پرسش را به ذهن متبادر میکند که آیا نمایش ساز در رسانههای صوت و تصویر فراگیر هم ممنوع است؟
به گزارش سینما اعتماد ، به نقل از ایسنا ، افراسیابی با اشاره به برنامههایی که در ماههای اخیر با حضور نوازندگان زن و همچنین نمایش ساز در شبکه نمایش خانگی منتشر شده است، گفت: طبق مصوبات قبلی شورای انتشار مشاهده میکنیم که بر اساس رویه شورا اعمال محدودیتی برای نمایش ساز یا نمایش نوازنده وجود ندارد. بر اساس مصوبات قبلی شورای انتشار نوازندههای خانم هم با رعایت پوشش اسلامی و عرف جامعه مشکلی برای حضور در برنامه ها نداشتند.
معاون امور کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا سپس بیان کرد: فرآیند صدور مجوز در ساترا به این صورت است که بعد از اینکه نظر ممیزهای تعیینشده از سوی ساترا بر اساس آییننامههای محتوایی ساترا اعلام شد، هر اثر قبل از شروع تولید با حضور فیلمنامهنویس و کارگردان یا تهیهکننده در شورای تولید و پس از تولید اثر با حضور مدیر پلتفرم متقاضی نشر در شورای انتشار ساترا بررسی میشود و در نهایت نظر شورا که نمایندگان وزارت ارشاد هم در آن شورا حضور دارند به عنوان جمعبندی نهایی مصوب میشود.
افراسیابی گفت: عملکرد شورای صدور تولید و انتشار ساترا بیانگر این است که این شورا به اقتضائات نمایش خانگی توجه دارد. همچنین علاوه بر این در نهایت تا دو ماه آینده پیشنویس ضوابط و سیاستهای محتوایی صوت و تصویر فراگیر و نمایش خانگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه خواهد شد و از این پس این ضوابط و سیاستهایی محتوایی ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
نماینده ساترا در ادامه این گفتوگو با اشاره به مطالبی که تحت عنوان حذف صحنههای مربوط به نوازندگی یک هنرمند زن در برنامه «شب آهنگی» بار دیگر در فضای مجازی مطرح شده است و اینکه آیا این سیاست ادامهدار خواهد بود هم توضیح داد: شبآهنگی برنامه فیلم نت در سال ۱۴۰۰ و اوایل ۱۴۰۱ بوده است و در شورای صدور مجوز انتشار ساترا مجددا بررسی نشده است. لذا همچنان میتواند به پخش خود به صورتی که مجوز دریافت کرده است از فیلم نت ادامه بدهد.
او همچنین تاکید کرد: ما هیچ ملاحظه جدیدی درباره برنامه «شب آهنگی» نداشتیم.
دیدگاه تان را بنویسید