کد خبر: 166786
|
۱۳۹۷/۰۲/۰۵ ۱۲:۳۰:۰۰
| |

هاینکس Vs زیدان؛

احترامی متقابل و رکوردی مشترک!

هاینکس گفت: فوتبال تغییر کرده اما رویکرد و نوع رهبری من نه. درسته فوتبال پیشرفت کرده ولی ته قضیه اینه که شما با یک سری بازیکن در یک زمین سر و کار دارید، بازیکنانی با شخصیت‌ها و احساسات مختلف.»

احترامی متقابل و رکوردی مشترک!
کد خبر: 166786
|
۱۳۹۷/۰۲/۰۵ ۱۲:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| «من اصلا قرار نبود الان اینجا باشم.» اولی هوینس شش ماه پیش دوست قدیمی‌اش، یوپ هاینکس را از بازنشستگی بیرون کشید تا برای چهارمین بار هدایت بایرن مونیخ را بر عهده بگیرد. برای هاینکسِ 72 ساله ولی واقعا این بار، بارِ آخر است. هاینکس پیش از بدرود نهایی‌اش این فرصت را دارد تا یک شب اروپایی دیگر را در مونیخ تجربه کند، برابر تیمی که اولین قهرمانی‌اش در چمپیونز لیگ را روی نیمکت آن‌ها به دست آورده بود: رئال مادرید.

«برای تصمیم گرفتن در مورد بازگشت به قلبم رجوع کردم.» جواب مثبتی که هاینکس از این رجوع گرفت باعث شد تا بایرن با خیال راحت و اختلاف امتیازی بسیار لیگ را ببرد، به فینال جام حذفی برسد و حالا در آستانه‌ی رسیدن به فینال چمپیونز لیگ باشد. واقعا ممکن است سه‌گانه‌ی دیگری در راه باشد؟ «من عاشق فوتبالم و اگه قرار باشه شغلی را به عهده بگیرم باید صد در صد درست انجامش بدم. این‌ها بازی‌هایی هستن که خیلی از مربیان حتی یک بار هم در زندگیشون فرصت تجربه کردنش را به دست نمیارن. من در سن بالایی برگشتم، ولی این خوشبختی را دارم که موفق بودم و حالا در یک نیمه نهایی اروپایی هستم و شاید به فینال هم بریم. من به خودمون کاملا باور دارم.»

«فوتبال تغییر کرده اما رویکرد و نوع رهبری من نه. درسته فوتبال پیشرفت کرده ولی ته قضیه اینه که شما با یک سری بازیکن در یک زمین سر و کار دارید، بازیکنانی با شخصیت‌ها و احساسات مختلف.»

بهترین نمونه در این زمینه خامس رودریگز است، بازیکنی که این فصل به صورت قرضی از رئال برای بایرن بازی می‌کند و البته در تابستان قراردادش دائمی می‌شود. «خامس به لحاظ روحی کمی مشکل داشت، از نظر فیزیکی هم در فرم ایدئال نبود. من باهاش خیلی حرف زدم و کم کم اعتماد به نفسش را بالا بردیم و از نو ساختیم. حالا اون احساس آزادی بیشتری در زمین میکنه و تماشاگران از دیدن بازیش لذت میبرن. خامس دیدِ فوق‌العاده‌ای داره و حالا نه تنها در تیم جا افتاده بلکه از زندگی در مونیخ هم خوشحاله. تیمی که قراره چمپیونز لیگ ببره باید متحدترین تیم باشه.»

تونی کروس که سال 2013 در ترکیب بایرن و به رهبری هاینکس چمپیونز لیگ را فتح کرد، تیم و مربی سابقش را چنین توصیف می‌کند: «به نظرم بایرن با هاینکس خیلی بهتر شده. اونا از نظر فیزیکی شرایط بهتری پیدا کردن و حس و حال خوبی در کل باشگاه پدید اومده. هاینکس دقیقا مربی‌ایه که میتونه از یک مجموعه بهترین بازدهی را بگیره. برای اون جو تیم خیلی مهمه. مسئله فقط ایده‌های تاکتیکی نیست، از نظر هاینکس خیلی مهمه که همه بازیکنان خوشحال باشن و از فوتبالشون لذت ببرن. حالا ما قصد داریم این جو را عوض کنیم.»

با اینکه هاینکس با اعتماد به نفس بالایی از تیمش حرف می‌زند و در جواب به این سوال که «چطور کریستیانو رونالدو را میشه مهار کرد؟» می‌پرسد: «چطور رابرت لواندوفسکی را میشه مهار کرد؟» اما او به قدری تجربه دارد که خطر مادرید را به هیچ وجه دست کم نگیرد.

هاینکس حالا شانس رسیدن به فینال و فتح این تورنمنت برای سومین بار را دارد، افتخاری که تنها به باب پیزلی و کارلو آنچلوتی تا امروز رسیده. در سوی دیگر زمین هم البته مربی‌ای قرار دارد که مثل خود هاینکس دنبال سومین قهرمانی‌اش در چمپیونز لیگ است، مربی‌ای که خودش اعتراف کرده انگار در این تورنمنت ستاره‌ی بخت و اقبالش راه را بهش نشان می‌دهد.

برای زین‌الدین زیدان فقط 18 ماه طول کشید تا دو بار جام قهرمانی باشگاه‌های اروپا را بالای سر ببرد. برای هاینکس اما اولین قهرمانی‌اش به 20 سال پیش برمی‌گردد و آخرینش به پنج سال پیش. زیدان تنها مربی تاریخ چمپیونز لیگ است که موفق به دفاع از عنوان قهرمانی‌اش شده و هاینکس مربی‌ای که با شکست دادن یوونتوس در فینال 1998، تیمی که ستاره‌اش زیدان بود، به 32 سال جام نبردن رئال در این تورنمنت پایان بخشید.

«من بیشترین احترام ممکن را برای هاینکس قائلم، به خاطر کاری که در بایرن و همچنین رئال کرده. اون به موفقیت‌های زیادی رسیده و واقعا انسانی قابل تقدیره. من غیر از تعریف چیز دیگه‌ای درباره این مرد نمیتونم بگم. بایرن هم تنها یک تیم خوب نیست، بلکه یک باشگاه بزرگه.»

آیا هاینکس هم چنین احترام متقابلی برای زیزو قائل است؟ «من مقابل بازیکنان و مربیان بزرگی بازی کردم: ساکی، کرویف، لیپی، هاپل و همیشه زیدان را چه به عنوان بازیکن و چه مربی تحسین کردم. من نوع بازی رئال را خیلی دوست دارم و از رفتار آرام زیدان کنار خط خیلی خوشم میاد، اینکه بی خودی سر و صدا نمیکنه و برای دوربین‌های تلویزیونی شو بازی نمیکنه. اون 90 دقیقه فقط چیزی که در زمین میگذره را دنبال میکنه.»

بایرن و رئال جزو ثروتمندترین باشگاه‌های اروپا هستند، اما از نظر هاینکس این ثروت برای رسیدن به موفقیت کافیست؟ «یک تیم باید به خودش احترام بذاره، به کیفیات انسانی خودش. چمپیونز لیگ خریدنی نیست.» و درست چون چمپیونز لیگ رسیدن به چنین لحظات و شب‌هایی هم خریدنی نیست.

منبع: ای اسپورت

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها