کد خبر: 277054
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۷ ۱۴:۲۸:۰۰
| |

آشنایی با 9 زن ورزشکار فمنیست/ از زنی که در ماراتن شرکت کرد تا شکایت نسبت به دستمزد نابرابر

ورزشکاران زن مشهور جهان برای حقوق زنان و برابری تمام تلاش خود را کردند و به حقشان رسیدند.

آشنایی با 9 زن ورزشکار فمنیست/ از زنی که در ماراتن شرکت کرد تا شکایت نسبت به دستمزد نابرابر
کد خبر: 277054
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۷ ۱۴:۲۸:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ هشتم مارس روز جهانی زن است. زنان زیادی در جهان ورزش برای حقوق زنان و برابری تلاش کردند. آنها می‌خواستند نشان دهند چیزی از ورزشکار مردان کم ندارند. در ادامه به 9 زن ورزشکار برجسته که در این زمینه تلاش کردند اشاره می‌شود.

کاترین اسویتزر

اسویتزر

تصویر نخستین زنی که در ماراتن شرکت کرد و مردانی که سعی می‌کردند او را از مسیر خارج کنند هرگز پاک شدنی نیست. این اتفاق در نوزدهم آوریل سال 1967 در ماراتن بوستون رخ داد. دونده آلمانی پس از 4 ساعت و 20 دقیقه به خاطر زن بودنش و مورد توهین قرار گرفتن توسط مسئولان برگزاری و رسانه‌ها به صورت خودکار دیسکالیفه شد.

آدا هگربرگ

ادا هگربرگ

فوتبالیست نروژی نخستین زنی بود که برنده توپ طلا شد. او اعلام کرد که در جام جهانی فرانسه شرکت نخواهد کرد چون در کشورش به فوتبالیست‌های زن احترام کافی گذاشته نمی‌شود. این یک اعتراض بزرگ به جهان فوتبال بود و درسی برای همه آن ها که برای برابری می‌جنگند.

سرنا ویلیامز

سرینا ویلیامز

تنیسور سرشناس آمریکایی حتی پس از مادر شدن به رقابت خود ادامه داد. او برای تقدیر از مادران در رولانگاروس با یک لباس سرهمی که توسط پزشکان انتخاب شده بود رقابت کرد. با این حال فدراسیون تنیس فرانسه دیگر اجازه نداد ویلیامز این لباس را بپوشد.

سیمون بایلز

سیمون بایلز

ژیمناست آمریکایی که چهار مدال طلای المپیک دارد یکی از کسانی بود که اعلام کرد مورد آزار جنسی لری ناصر قرار گرفته است. بایلز باعث شد دیگر ورزشکارانی که مورد تعرض قرار گرفته بودند از پزشک سابق تیم ژیمناستیک آمریکا شکایت کنند. ناصر در نهایت به 60 سال زندان محکوم شد.

بکی هامون

بکی هامون

بسکتبالیست سابق، اکنون در کادر فنی تیم مردان سن آنتونیو اسپرز حضور دارد و به عنوان دستیار کار می‌کند. او نخستین زنی است که در NBA چنین سمتی را بر عهده می‌گیرد. از او به خاطر حضور در این رقابت‌ها به شدت انتقاد شد.

بیلی جین کینگ

بیلی جین کینگ

قهرمان تنیس آمریکای شمالی و فعال زنان در سال 1973 رقابت‌های تنیس آزاد آمریکا را به بایکوت تهدید کرد. او خواستار برابری در ارزش جوایز مردان و زنان بود. درخواستش مورد توجه قرار گرفت و تنیس اپن آمریکا به نخستین رقابت بزرگی تبدیل شد که جوایز مردان و زنان برابر بود.

ناوال المتوکل

ناوا المتوکل

دونده مراکشی مدال طلای 400 متر با مانع را در المپیک 1984 لس آنجلس به دست آورد تا نخستین زنی باشد که از یک کشور اسلامی مدال المپیک با دست می‌آورد. او در کشورش به عنوان یک قهرمان شناخته می‌شود و در را به روی زنان در ورزش‌های اسلامی باز کرد.

یوتا کلایناشمیت

یوتا

راننده آلمانی نامش در تاریخ برای همیشه جاویدان خواهد بود چون نخستین و تنها زنی بود که فاتح رالی داکارشد. این اتفاق در سال 2001 رخ داد. او در سخت‌ترین رقابت اتومبیلرانی عنوان قهرمانی را به دست آورد.

الکس مورگان

الکس مورگان

فوتبالیست آمریکایی پس از قهرمانی در جام جهانی 2015 از نابرابری دستمزد تیم ملی مردان و زنان شکایت کرد. این شکایت به سنای آمریکا راه یافت و تغییراتی به نفع زنان در زمینه برابری دستمزد ایجاد شد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها