کد خبر: 338625
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۲ ۱۳:۱۵:۰۰
| |

سید مصطفی هاشمی‌طبا، رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

ایرانی‌ها همیشه حسرت کشورهای دیگر را می‌خورند/ مهاجرت افراد از ایران به دلیل مسائل مالی است/ دلیل مهاجرت ملایی با دیگر ورزشکاران متفاوت است

سید مصطفی هاشمی‌طبا، رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی، درباره مهاجرت این روزهای ورزشکاران ایرانی گفت: یکی از معضلات امروز ایران، فرار مغزهاست. طبق آمار، ایران در بین کشورهای مختلف دنیا یکی از بالاترین رتبه‌ها را در فرار مغزها دارد.

ایرانی‌ها همیشه حسرت کشورهای دیگر را می‌خورند/ مهاجرت افراد از ایران به دلیل مسائل مالی است/ دلیل مهاجرت ملایی با دیگر ورزشکاران متفاوت است
کد خبر: 338625
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۲ ۱۳:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ مهاجرت بهترین داور فوتبال ایران به استرالیا، پناهندگی سعید ملایی قهرمان جودوی ایران در آلمان، حضور مربی سابق تیم ملی جودو در آلمان، پناهندگی پوریا جلالی‌پور در کشور هلند و مهاجرت مزدک میرزایی گزارشگر فوتبال به انگلیس تنها بخشی از خروج نخبه‌های ورزشی ایران طی روزها و ماه‌های اخیر است.

اما چرا ورزشکاران ایرانی علاقه‌ای به ماندن در ایران ندارند؟ چرا مربیان و ورزشکاران ایرانی ترجیح می‌دهند در کشوری دیگر زندگی کنند و حتی برخی از قهرمانان ورزش ایران برای کشورهای میزبان مسابقه می‌دهند؟ سوالاتی که پاسخگویی به آنها شاید کار سختی نباشد. نداشتن امنیت اقتصادی ورزشکاران را به سمت کسب درآمد بیشتر و آینده‌ای روشن‌تر سوق می‌دهد. رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی معتقد است مهاجرت نخبگان ایرانی در همه سطوح جامعه اتفاق می‌افتد و تنها مختص ورزش ایران نیست. او می‌گوید مشکلات اقتصادی دلیل مهاجرت نخبگان است. هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین تنها راه جلوگیری از مهاجرت نخبگان ایران را توسعه کشور در همه زمینه‌ها عنوان کرد.

مهاجرت افراد از ایران به دلیل مسائل مالی است

سید مصطفی هاشمی‌طبا، رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی، درباره مهاجرت این روزهای ورزشکاران ایرانی به اعتمادآنلاین گفت: «یکی از معضلات امروز ایران فرار مغزهاست. طبق آمار، ایران در بین کشورهای مختلف دنیا یکی از بالاترین رتبه‌ها را در فرار مغزها دارد. برخی از این افراد برای شرایط شغلی و مالی بهتر، برخی هم برای رسیدن به موقعیت‌های بهتر تحصیلی، مهاجرت می‌کنند، اما بیشتر نخبگان به خاطر مسائل مالی از ایران مهاجرت می‌کنند.»

رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی ادامه داد: «متاسفانه حجم گسترده‌ای از افرادی که می‌توانند به ایران خدمت کنند یا مهاجرت کرده‌اند یا قصد مهاجرت دارند. این افراد بخشی از سرمایه‌های مادی و معنوی ایران را با خودشان از کشور خارج می‌کنند و این اصلاً برای ایران خوب نیست.»

دلیل مهاجرت ملایی با دیگر ورزشکاران متفاوت است

او با اشاره به مهاجرت سعید ملایی گفت: «ماجرای مهاجرت سعید ملایی از ایران کمی با داستان مهاجرت باقی ورزشکاران فرق دارد. ملایی تلاش می‌کند در المپیک به مدال دست یابد، اما به دلیل مبارزه نکردن ورزشکاران ایرانی با حریفان اسرائیلی نمی‌تواند به این خواسته برسد.»

هاشمی‌طبا در پاسخ به این سوال که «آیا مهاجرت ورزشکاران انگیزه دیگر قهرمانان را برای ترک ایران بالا نمی‌برد و ورزش ایران را خالی از نخبه‌های ورزش نمی‌کند» گفت: با مهاجرت ورزشکاران، ایران خالی از نخبه‌های ورزشی نمی‌شود. ایران استعدادهای زیادی در ورزش دارد و همین موضوع کمک می‌کند همیشه جایگزینی برای افراد وجود داشته باشد. بحث حضور ورزشکاران در تیم‌های ملی دیگر کشورها هم تازگی ندارد. وقتی زاتسیف روس برای تیم ملی والیبال ایتالیا به میدان می‌رود یا والیبالیست‌های کوبایی در تیم ملی لهستان بازی می‌کنند دیگر نمی‌توان گفت این موضوع تنها ورزش ایران را تهدید می‌کند. البته که مهاجرت ورزشکاران اصلاً خوب نیست ولی ذهنیت انسان‌ها را نمی‌توان تغییر داد.»

ایرانی‌ها همیشه حسرت کشورهای دیگر را می‌خورند

این مدیر ورزشی کشور تنها راه ایران برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان را توسعه کشور دانست: «باید در جهت توسعه پایدار حرکت کنیم. باید تلاش کنیم مردم ایران حسرت دیگر کشورها را نخورند. متاسفانه ایرانی‌ها همیشه حسرت کشورهای دیگر را می‌خورند. حتی افرادی که در ایران زندگی می‌کنند و علاقه‌ای به ترک ایران ندارند هم حسرت زندگی مردم دیگر کشورها را می‌خورند. این موضوع به کشور لطمه می‌زند. ایران شرایط توسعه پایدار را دارد و باید تلاش کنیم این اتفاق در کشور رخ دهد. امروز جوانان ایرانی در شهرهای مرزی کشور مجبور به کولبری هستند و دلیل آن هم توسعه‌نیافتگی کشور است. این یک فاجعه است که جوان ایرانی نمی‌تواند در کشور شغلی پیدا کند و برای امرارمعاش به کولبری وادار می‌شود. این جوان ایرانی برای کسب درآمد پشتش را زیر بار کالای خارجی خم می‌کند. باید این مشکلات را حل کنیم تا کمی از میزان مهاجرت افراد از ایران کم شود.»

او در ادامه گفت: «با امنیتی کردن و زیر نظر گرفتن ورزشکاران هم نمی‌توانیم مقابل مهاجرت افراد را بگیریم. همین حالا هم شاهد شکست این نگرش هستیم. کسی اگر بخواهد از کشور برود راه خروجش را هم پیدا می‌کند. رفتار پلیسی با ورزشکاران جواب نمی‌دهد. اگر کسی دلش با ایران نیست می‌تواند از ایران برود، باید تلاش کنیم دل مردم با ایران باشد. افرادی که در ایران زندگی می‌کنند اما دل‌شان برای ایران نمی‌تپد بدتر از افرادی هستند که مهاجرت کرده‌اند. باید تلاش کنیم ایران جایی باشد برای خوب زندگی کردن انسان‌ها.»

می‌توانستیم ایرانی آباد و آزاد داشته باشیم

هاشمی‌طبا با انتقاد از برخی سیاست‌های داخلی کشور در پایان گفت: «متاسفانه سیاستمداران ایران فرصت‌های بسیاری را از دست‌ داده‌اند. همه اینها هم به دلیل داشتن سیاست‌های پوپولیستی بوده است. می‌توانستیم ایرانی آباد و آزاد به همراه امکانات بالای رفاهی و اقتصادی داشته باشیم، اما هرگز نتوانستیم آن را محقق کنیم. باید مراقب سرمایه‌هایمان باشیم. وقتی افراد سرمایه‌های خود را از ایران خارج می‌کنند وضعیت اقتصادی کشور با مشکل مواجه می‌شود.»

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها