پایان همکاری با ویلموتس کار راحتی نیست
برخلاف آنچه تصور میشود پروژه قطع همکاری با ویلموتس برای فدراسیون به سادگی پیش نمی رود.
اعتمادآنلاین| کسب 6 امتیاز از 4 بازی گذشته تیم ملی باعث شده است به پایان همکاری مارک ویلموتس و فدراسیون فوتبال کشورمان برسیم. هر چند هنوز تأیید نهایی در این مورد وجود ندارد اما به نظر میرسد اوضاع طوری پیش میرود که به این پایان نزدیک میشویم. با وجود انتقادهای زیادی که در فضای رسانهای و مجازی در مورد عملکرد سرمربی فعلی تیم ملی کشورمان وجود دارد، همکاری این سرمربی با فدراسیون فوتبال همچنان یک قرارداد دوطرفه است که قطعاً فضای ایجاد شده با وجود تأثیرات مقطعی، خیلی نمیتواند در روند انحلال و ادامه این قرارداد تأثیرگذار باشد و در حقیقت باید گفت تصمیمات فدراسیون فوتبال کشورمان و مارک ویلموتس به عنوان طرفین قرارداد میتواند سمت و سوی این همکاری را مشخص نماید.
واقعیت این است که فدراسیون فوتبال کشورمان در حال حاضر تحت فشار است. نتایج خوبی کسب نشده و از طرف دیگر هر روز آمار و ارقام جدیدی نیز منتشر میشود، حضور در رتبه نخست آسیا طی سالهای گذشته همواره یکی از محلهای مانور فدراسیونیها درباره فوتبال بوده است و امروز این رتبه از دست رفته و تیم ملی در همین ردهبندی سقوط مرگباری را به جان خریده است. امروزه فدراسیون فوتبال حتی اگر اوضاع مالی خوبی هم نداشته باشد، از چنین شرایطی نمیتواند راضی باشد و میداند ادامه این روند در نهایت به وضعیت بحرانی ختم خواهد شد. مهمتر اینکه حالا فدراسیون فوتبال با وجود انتخاب مارک ویلموتس به عنوان سرمربی تیم ملی و پشتیبانی از این سرمربی تا کنون، حالا نگاه تردیدآمیزی نسبت به آینده دارد. اصل ماجرا این است که فدراسیونیها با نتایجی که کسب شده است، حالا به عملکرد و توانایی فنی انتخاب خودشان بیاعتماد شدهاند و هر چند این را جار نخواهند زد اما این بیاعتمادی به طور حتم در تصمیم چند روز آینده آنها تأثیرگذار خواهد بود. اگر واقعاً شک فدراسیونیها به قدرت و توانایی فنی ویلموتس جدی باشد، باید فاتحه این همکاری را خواند. همواره بحثهایی در مورد حضور ویلموتس در تهران و تماشای بازیهای لیگ برتر وجود داشته است، حتی به لیست این سرمربی هم انتقادهایی وارد بوده اما همه اینها برای فدراسیونی که تازه او را انتخاب کرده بود، بیتأثیر بود و مثل همیشه این حرفها خیلی زود به فراموشی سپرده میشد اما اینکه فدراسیونیها در توانایی و قدرت فنی انتخابشان به تردید برسند، قطعاً روزهای روشنی برای ویلموتس با تیم ملی قابل تصور نخواهد بود.
اما در طرف دیگر این همکاری و قرارداد، مارک ویلموتس به عنوان یک سرمربی حرفهای قرار دارد که به طور حتم به این راحتی زمان اندک و ناکامی مطلق را در کارنامهاش نخواهد پذیرفت. سرمربی سابق شیاطین سرخ قطعاً با برنامهریزی هدایت تیم ملی کشورمان را برعهده گرفته و ناکامی و جدایی از این تیم هم در برنامههایش جایی نداشته است. او به خوبی میداند که جدایی در چنین شرایطی، یک آمار وحشتناک در کارنامهاش ثبت خواهد کرد، پس حتی در صورت تمایل فدراسیونیها به قطع همکاری به این آسانی راضی به این کار نخواهد شد. فدراسیون فوتبال بارها و بارها خویشتنداری مارک ویلموتس در عدم دریافت دستمزد را ستوده است و مارک ویلموتس در این باره حتی یک بار هم مصاحبه نکرد و چیزی هم به رسانههای بلژیکی نگفت و این نشان میدهد که او حضور در تیم ملی کشورمان را مقطعی و گذرا نمیدانسته و نمیداند اما مسألهای که وجود دارد، این است که ویلموتس با وجود حضور روی نیمکت تیم ملی، هیچوقت حس خوبی نسبت به هدایت این تیم نداشته است. با وجود اینکه همیشه به حضور کارلوس کیروش سرمربی سابق تیم ملی در کشورمان و کنار ملیپوشان انتقاد وجود داشت و او همواره از شرایط مالی و ... گلایه داشت اما همین مربی بیشتر از ویلموتس در کنار ملیپوشان بود و با رغبت به کارش ادامه میداد اما ویلموتس حتی در روزهای خوش تیم ملی (مثل بازی ایران مقابل هنگهنگ و کامبوج) و روزهای تلخ این تیم (مثل بازی ایران مقابل بحرین و عراق) هم چندان احساساتی از خود نشان نداد تا این گمانهزنی به وجود بیاید که او حس خوبی برای حضور روی نیمکت تیم ملی ندارد و به همین خاطر شاید برای جدایی زودهنگام از تیم ملی از خود تمایل نشان دهد.
به هر حال آنچه مهم است اینکه فدراسیون فوتبال با تردید به توانایی ویلموتس نگاه میکند و بدش نمیآید در فرصت باقیمانده تا شروع مجدد بازیها در دور برگشت رقابتها، تغییراتی روی نیمکت تیم ملی انجام دهد اما به طور حتم برای فدراسیونیها مهم است که این اتفاق، مسالمتآمیز رخ دهد و سرمربی تیم ملی مثل همه روزهایی که با کم و کاست فدراسیون ساخته این بار هم به خواست فدراسیونیها بها بدهد و بدون درخواستی که در توان فدراسیون نباشد، راهش را از تیم ملی جدا کند. نکتهای که ویلموتس در طول همین چند ماه حضورش در تیم ملی نشان داده است که برعکس کیروش، تعامل بسیار خوبی با فدراسیون دارد و اگر این تعامل در مورد جداییاش هم ادامه پیدا کند، به نظر فدراسیونیها بدشان نیاید به گزینه دیگری فکر کنند. اما نکتهای که در این باره وجود دارد، این است که آیا زمان باقیمانده تا شروع دور برگشت بازیها، زمان مناسبی برای انتخاب سرمربی جدید است؟ اتفاقات گذشته در مورد انتخاب سرمربی تیم ملی از کیروش گرفته تا ویلموتس نشان میدهد که این زمان، زمان ایدهآلی برای فدراسیونیها نیست، مخصوصاً اینکه اکنون حتی حضور سرمربی قابل قبول و در حد تیم ملی، بسیار سختتر هم شده است.
این روزها صحبت از حضور برانکو روی نیمکت تیم ملی است اما فدراسیونی که از حالا کاملاً تحت فشار هواداران و رسانهها است و هر روز با آمار شدید افت تیم ملی مواجه میشود، میتواند به راحتی به سرمربی مثل برانکو اعتماد کند و همه داشتههایش را در اختیار این سرمربی قرار دهد؟ این هم به طور حتم موضوعی است که فدراسیونیها قطعاً درباره آن به این زودیها به توافق نخواهند رسید. در هر صورت حالا بیاعتمادی فدراسیونیها به توانایی و قدرت فنی ویلموتس در مقابل بیانگیزگی این سرمربی قدعلم کرده است و شاید شاهد تغییراتی روی نیمکت تیم ملی باشیم.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید