کد خبر: 393204
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۱ ۱۲:۲۰:۰۰
| |

تشریح سازوکار تیم ملی «ب» فوتسال با سرمربی مستقل و مدیر فنی مشترک

عضو کمیته فنی فوتسال با بیان اینکه مسابقات جام جهانی دو تا سه ماه به تعویق می‌افتد، دلایل تشکیل تیم ملی «ب» فوتسال را تشریح و تاکید کرد سرمربی این تیم زیرنظر سرمربی تیم اصلی نخواهد بود!

تشریح سازوکار تیم ملی «ب» فوتسال با سرمربی مستقل و مدیر فنی مشترک
کد خبر: 393204
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۱ ۱۲:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| حسین شمس درباره طرح کمیته فنی و توسعه فوتسال برای تشکیل تیم ملی «ب» فوتسال گفت: اکثر بازیکنان تیم ملی بزرگسالان بالای 26 سال سن دارند. از سوی دیگر بازیکنانی که رده سنی جوانان را پشت‌سر می‌گذارند، بدون تیم می‌مانند و عملا نفرات با استعداد بین 20 تا 26 سال سرگردان هستند. سه سال پیش تیم زیر 20 سال ایران قهرمان آسیا شد. بسیاری از بازیکنان آن تیم جزو بهترین‌های قاره انتخاب شدند ولی این نفرات توانمند، «روی زمین مانده‌اند».

بازیکنان جوان دارند نابود می‌شوند


او افزود: به عنوان مثال توحید لطفی در کشور مالزی و محمد طاهری در کشور قرقیزستان بازی می‌کند. بازیکنان ما بین رده سنی 20 تا 26 سال مانده اند و دارند نابود می‌شود. به همین خاطر مقرر شد تیم ملی «ب» را بین رده سنی 20 و 26 سال تشکیل بدهیم. برای این تیم دنبال سرمربی هم هستیم و به زودی سرمربی را معرفی می‌کنیم.

سرمربی تیم ب زیر نظر سرمربی تیم اصلی نیست!


عضو کمیته فنی و توسعه فوتسال در پاسخ به این سئوال که آیا سرمربی تیم ب زیر نظر سرمربی تیم اصلی ملی فعالیت می‌کند، گفت: خیر؛ سرمربی تیم ب زیر نظر کسی کار نمی‌کند و مستقل است. برای این تیم بازی‌هایی را هم در نظر گرفته‌ایم. حتی در تورنمنت‌هایی که برای تیم اصلی جذاب نیست، می‌توانیم با همین تیم ب شرکت کنیم. به این ترتیب یک تیم آماده پشت تیم اصلی و بزرگسالان خواهیم داشت.

12 - 13 گزینه مدنظر داریم


شمس درباره گزینه‌های کمیته فوتسال و ملاک انتخاب سرمربی برای این تیم گفت: ما نزدیک به 12، 13 گزینه برای تیم ب مدنظر داریم. ملاک‌هایمان برای انتخاب سرمربی سطح تحصیلات، درجه مدرک مربیگری، سابقه بازی در تیم‌های ملی، سابقه کار در باشگاه‌ها و مسائلی از این دست است. در واقع ملاک ما کاملا کمیتی است یعنی کسانی که مدرک دکترا یا فوق لیسانس یا مدرک سطح سه فوتسال را دارند در اولویت هستند.

یک مدیر فنی برای هماهنگی سه تیم انتخاب می‌کنیم


«باتوجه به شرایط تیم ب سرمربی این تیم با سرمربی تیم ملی اصلی و تیم جوانان چطور هماهنگ می‌شود؟» شمس در پاسخ به این سئوال گفت: قصد داریم یک مدیر فنی انتخاب کنیم که بالای سر هر سه تیم ملی الف، تیم ملی ب و تیم جوانان باشد تا برنامه‌ها و مسائل آنها را هماهنگ کند. باید فردی انتخاب شود که مورد وثوق تمام تیم‌ها باشد. اگر این برنامه را اجرایی کنیم، تحول بسیار بزرگی در فوتسال ایران ایجاد می‌شود. شاید بالای هزار بازیکن بین 20 تا 26 سال در ایران داشته باشیم که نظارتی روی آنها نیست. بیش از 100 بازیکن در همین رده سنی شاید در خارج از ایران مشغول به بازی هستند!

موازی‌کاری نمی‌شود؛ اولویت با تیم اصلی است


او همچنین درخصوص احتمال موازی‌کاری سرمربی تیم ملی الف و تیم ب گفت: موازی کاری پیش نمی‌آید. برنامه‌ها توسط مدیر فنی هماهنگ می‌شود. اولویت با تیم اصلی است و نمی‌گذاریم تداخل و یا دلخوری ایجاد شود. در انتخاب مدیر فنی هم سلیقه‌ها دخیل نیست و گزینه مدنظر براساس واقعیت‌ها و توانمندی‌هایش انتخاب خواهد شد.

جام جهانی سه ماه عقب می‌افتد


سرمربی پیشین تیم ملی فوتسال به تعویق مسابقات جام ملت‌های آسیا هم اشاره کرد و افزود: با این تعویق، تیم ملی ایران هم فرصت بیشتری برای آماده سازی خواهد داشت. فکر می‌کنم لیگ برتر ایران هم بعد از جام ملت‌ها برگزار شود که در این صورت آقای ناظم الشریعه می‌تواند بدون دغدغه تیم ملی را آماده کند. از سوی دیگر احتمال دارد جام جهانی هم سه ماه به عقب برود و مسابقات در ماه دسامبر برگزار شود.

فینالیست‌شدن مس و گیتی پسند از اول مشخص بود


شمس در پاسخ به سئوالی مبنی بر ارزیابی‌اش از لیگ برتر فوتسال و صحبت‌های فرهاد فخیم کاپیتان تیم مس که گفته بود «چیزی از این لیگ درنیامد» گفت: تعداد زیادی از بازیکنان ایران به لیگ‌های خارجی رفتند. از اول لیگ همه پیش بینی می‌کردند مس و گیتی پسند به فینال بروند. البته نباید از تیم‌های خوبی مثل سن ایچ ساوه و فرش آرا مشهد غافل شویم. آنها بسیار توانمند ظاهر شدند و عملکرد قابل قبولی داشتند.

فوتسال نیاز به کمیته انضباطی مستقل دارد


عضو کمیته فنی و توسعه فوتسال در پایان صحبت‌هایش به بعضی از حواشی لیگ اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: ما در کمیته انضباطی ضعف‌هایی داریم. لازم است که فوتسال برای خودش کمیته انضباطی مستقل داشته باشد. سال‌ها است که داد می‌زنیم کمیته انضباطی فوتسال را جدا کنید. به عنوان مثال آرایی که برای بازی شهروند ساری با ستارگان ورامین (برگزاری بازی در زمین بی‌طرف) صادر شد عادلانه و فوتسالی نبود. تیمی که ترک زمین می‌کند، باید یک یا دو رده به لیگ‌های پایین‌تر سقوط کند. شاید از سال بعد هر تیمی‌ که عقب بیافتد اقدام به ترک زمین کند. اگر در بازی مس سونگون با شاهین کرمانشاه که شاهین اقدام به ترک زمین کرد، رای قاطعانه و سقوط تیم کرمانشاهی صادر می‌شد دیگر شاهد این اتفاقات در لیگ نبودیم.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها