گزارش «اعتمادآنلاین» از تغییرات مدیریتی سرخهای پایتخت:
پرسپولیس در 20 سال گذشته چند مدیر عوض کرده است؟
محمدحسن انصاریفرد، مدیرعامل پرسپولیس، بعد از گذشت کمتر از 6 ماه از سمتش استعفا کرد تا مهدی رسولپناه، رئیس هیاتمدیره پرسپولیس با حفظ سمت، سرپرست این باشگاه شود.
اعتمادآنلاین| محمدحسن انصاریفرد، مدیرعامل پرسپولیس، بعد از گذشت کمتر از 6 ماه از سمتش استعفا کرد تا مهدی رسولپناه، رئیس هیاتمدیره پرسپولیس با حفظ سمت، سرپرست این باشگاه شود ( بیشتر بخوانیم ).
اما پرسپولیس طی سالهای اخیر تغییرات مدیریتی زیادی را تجربه کرده و در در 20 سال گذشته، 20 مدیر مختلف داشته است. این در حالی است که باشگاه بایرن مونیخ در همین مدتزمان تنها سه مدیرعامل داشته است. همین مقایسه ساده نشان میدهد فوتبال ایران بیشتر از اینکه احتیاج به سرمایه داشته باشد احتیاج به ثبات دارد ( بیشتر بخوانیم ).
انصاریفرد، اولین مدیرعامل پرسپولیس در لیگ برتر
با آغاز لیگ برتر فوتبال ایران در سال 1380، عباس انصاریفرد هم مدیرعامل پرسپولیس شد. او یک سال مدیریت این تیم را بر عهده داشت و بعد از قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر، جایش را به علی میرزایی داد. میرازیی بعد از یک سال مدیریت در باشگاه پرسپولیس از این سمت کنار رفت تا علی پروین مدیرعامل این باشگاه شود. اسطوره پرسپولیس که در دهه 60 خورشیدی همه کار برای بهبود شرایط پرسپولیس انجام داده بود و در عمل مدیر، مربی و مالک این باشگاه بود، در دهه 80 با ضعف مدیریتیاش کار را برای سرخهای تهران سخت کرد.
بازگشت پرسپولیس به سازمان تربیت بدنی
عمر مدیریتی پروین دوام چندانی نیافت و سازمان تربیت بدنی که حالا مالک اصلی این باشگاه به شمار میرفت اکبر غمخوار را مدیرعامل پرسپولیس کرد. غمخوار از فرماندهان سپاه در دوران جنگ بود و مدتی هم مسئولیت باشگاه فتح را بر عهده داشت. او نزدیک به 2 سال مدیریت پرسپولیس را در دست داشت و کسب مقام پنجم در سومین دوره از لیگ برتر بهترین اتفاق دوران مدیریتی او بود.
مدیر تربیتبدنی تهران، مدیرعامل پرسپولیس شد
بعد از رفتن غمخوار، سازمان تربیتبدنی مرحوم حجتالله خطیب را مدیرعامل پرسپولیس کرد. خطیب که مدیرکل تربیتبدنی استان تهران هم بود کوشید تا شرایط را برای پرسپولیس بهبود بخشد، اما موفق به این کار نشد. خطیب هم تقریباً پس از یک سال حضور در پرسپولیس از مدیریت این تیم کنار گذاشته شد و محمدحسن انصاریفرد جایش را گرفت.
زننده گل قهرمانی پرسپولیس در آسیا مدیر میشود
پرسپولیس در ابتدای دهه 70 شمسی به فینال رقابتهای جام در جام آسیا رسید و با گل محمدحسن انصاریفرد قهرمان آسیا شد. انصاریفرد که در دیدار فینال ناجی پرسپولیس شده بود یک دهه بعد به عنوان مدیرعامل دوباره به این تیم بازگشت تا دوباره سرخها را از وضعیتی بحرانی نجات دهد. او کوشید با خرید بازیکنان نامدار و به خدمت گرفتن مربیانی چون آری هان و دنیزلی پرسپولیس را دوباره به روزهای خوبش بازگرداند، اما هرگز موفق به انجام این کار نشد و خیلی زود جایش را به حبیب کاشانی داد. او که عضو شورای شهر تهران بود بعد از آمدنش به پرسپولیس، افشین قطبی را به عنوان مربی این تیم انتخاب کرد. پرسپولیس در زمان مدیریت کاشانی قهرمان لیگ برتر شد، اما دوران حضور کاشانی در پرسپولیس به پایان رسید. با رفتن کاشانی، داریوش مصطفوی مدیریت پرسپولیس را بر عهده گرفت و بعد از گذشت چند ماه جایش را به عباس انصاریفرد داد. دوران حضور انصاریفرد در پرسپولیس هم چندان دوامی پیدا نکرد و با حکم سازمان تربیتبدنی، حبیب کاشانی سرپرست پرسپولیس شد. سرخهای تهران در زمان حضور کاشانی 2 بار فاتح جام حذفی شدند و به ثباتی نسبی رسیدند.
دهه 90 شمسی، دهه سرپرستها
با آغاز دهه 90 شمسی، محمد رویانیان مدیرعامل پرسپولیس شد. رویانیان قبل از رسیدن به مدیرعاملی پرسپولیس، رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور بود. او در زمان حضورش در پرسپولیس با هزینههای فراوان سعی کرد تا پرسپولیسی کهکشانی بسازد، اما در عمل موفق نبود. رویانیان 2 سال مدیریت پرسپولیس را در دست داشت و بعد از رفتنش علی پروین دوباره مدیرعامل پرسپولیس شد. حضور پروین در پرسپولیس اما چند ماه بیشتر دوام نیاورد و سازمان تربیت بدنی خیلی زود علیرضا رحیمی مدیرعامل پیشین سپاهان را جانشین او کرد. رحیمی به دلیل مشکلاتی که با هیاتمدیره پرسپولیس پیدا کرده بود خیلی زود از مدیریت این تیم کنارهگیری کرد و بهروز منتقمی سرپرست پرسپولیس شد. منتقمی تنها سه ماه سرپرست پرسپولیس بود و با حکم وزارت ورزش و جوانان، حمیدرضا سیاسی مدیرعامل پرسپولیس شد. با آمدن سیاسی، علی دایی از سرمربیگری پرسپولیس کنار گذاشته و شرایط تیم در لیگ برتر سخت شد. سیاسی پنج ماه مدیرعامل پرسپولیس بود و در نهایت به دلیل مسائل مالی راهی زندان شد.
با رفتن سیاسی، حمیدرضا طاهری سرپرست پرسپولیس شد. طاهری تا اسفند 1393 سرپرست بود و بعد از آن جایش را به محمدحسین نژادفلاح داد. مهمترین کار نژادفلاح در پرسپولیس شاید امضای قراردادش با برانکو بود. فردی که توانست پرسپولیس را دگرگون سازد و دوران طلایی جدیدی برای سرخهای پایتخت به ارمغان آورد. نژادفلاح تا تیرماه 1394 سرپرست پرسپولیس بود که با حکم وزیر ورزش جوانان، حمیدرضا طاهری، مدیرعامل پرسپولیس شد. با آمدن طاهری، شرایط مالی پرسپولیس هم بهبود پیدا کرد. طاهری تا آذرماه 1396 مدیرعامل پرسپولیس بود و بعد از آن جایش را به حمیدرضا گرشاسبی داد. گرشاسبی راه طاهری را ادامه داد. پرسپولیس در زمان حضور گرشاسبی راهی فینال لیگ قهرمانان آسیا شد و دومین قهرمانیاش در لیگ برتر را هم جشن گرفت ( بیشتر بخوانیم ).
قانون بازنشستگی گلوی گرشاسبی را گرفت
مجلس شورای اسلامی، قانون منع بهکارگیری مدیران بازنشسته را تصویب کرد و بعد از مدتی هم دولت آن را اجرا کرد. قانونی که باعث بروز حواشی زیادی در فوتبال شد. هرچند تنها قربانی این قانون، حمیدرضا گرشاسبی مدیرعامل موفق پرسولیس بود. او به دستور وزیر از پرسپولیس رفت و جایش را به ایرج عرب داد. عرب که یکی از مدیران حراست وزارت ورزش بود تمام زحمات طاهری و گرشاسبی را نقش بر آب کرد. هرچند پرسپولیس در لیگ برتر سومین قهرمانی متوالی خود را به دست آورد، اما عدم پرداخت مطالبات برانکو باعث شد این مربی بعد از چهار سال پرسپولیس را ترک کند. عرب مدیر مغضوب هواداران بود و خودش به خوبی این را میدانست. همین شد که خیلی زود از سمتش کنارهگیری کرد. با رفتن عرب، هیاتمدیره پرسپولیس هم محمدحسن انصاریفرد را برای مدیرعاملی این تیم انتخاب کرد. اما شکاف بین انصاریفرد و اعضای هیاتمدیره پرسپولیس باعث شد بعد از 6 ماه عطای مدیریت در پرسپولیس را به لقای آن ببخشد. حالا مهدی رسولپناه، دندانپزشک وزیر ورزش، سرپرست باشگاه پرسپولیس شده و وزیر ورزش هم از این اتفاق بسیار خرسند به نظر میرسد ( بیشتر بخوانیم ).
دیدگاه تان را بنویسید