المپیک| تعویق یکساله المپیک توکیو چه پیامدی برای ورزش ایران دارد؟
یک عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی فرصتها و چالشهای به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا برای کاروان اعزامی ورزش ایران به المپیک توکیو را تشریح کرد.
اعتمادآنلاین| ویروس کرونا نه تنها رقابت های باشگاه و جهانی را به حالت تعلیق درآورد، بلکه باعث شد ا لمپیک توکیو یک سال به تعویق بیفتد. المپیک حالا برای برخی از ورزشکاران ایرانی به رویایی زیبا تبدیل شده و برخی دیگر هم المپیک توکیو در سال 2021 را کابوسی وحشتناک برای خودشان می دانند. این تعویق المپیک چه تاثیری بر روی کاروان ورزش ایران می گذارد؟ در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم.
حسین زارعیان در مورد وضعیت کاروان ورزشی ایران در سی و دومین دوره المپیک و مسائلی که در رابطه با شیوع ویروس کرونا به وجود آمده است، اظهار کرد: حضور در المپیک توکیو 2020، هفدهمین حضور کاروان ورزش ایران در این رویداد بزرگ به حساب میآید و آخرین حضور ایران در المپیک پیشین رقم خورده است.
او ادامه داد: کاروان اعزامی به المپیک ریو صاحب 63 سهمیه در 14 رشته ورزشی شد اما با 62 ورزشکار در بازیها شرکت کرد، اما سهمیههای کاروان ایران (قبل از تعلیق یکساله) برای رقابتهای المپیک توکیو 2020 در 11رشته به دست آمده است و در کل این که تا کنون مجموع سهمیههای قطعی شده ورزش ایران برای این دوره از بازیها 52 سهمیه که 46 سهمیه در بخش مردان کسب شده و 6 سهمیه دیگر هم در بخش بانوان به دست آمده است.
پیامدهای تعویق یکساله المپیک برای ورزش ایران
این عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به این که تعویق یک ساله المپیک پیامدهای مختلفی برای ورزش ایران به همراه داشته و از جنبههای مختلف عملکرد تیمهای ورزشی ایران را تحت تأثیر قرار داده است، بیان کرد: از جمله مسابقات گزینشی باقی مانده در رشتههای مختلف ورزشی که کاروان ورزشی ایران از شانسهای کسب سهمیه در آن رشتهها برخوردار بود لغو شده است، البته با وجود محدودیتهای پروازی و مسدود بودن مرزها به دلیل شیوع ویروس کرونا، کمیته ملی المپیک و فدراسیونها با تمهیدات لازم توانستند زمینه حضور تیمهای ورزشی ایران در پنج رشته وزنهبرداری، کاراته، ژیمناستیک، شمشیربازی و بوکس برای شرکت در مسابقات گزینشی المپیک در روزهای پایانی سال 1398 را فراهم کنند.
رقابتهای وزنهبرداری غرب آسیا
زارعیان افزود: 26 فوریه 2020(7 اسفندماه 1398) رقابتهای وزنهبرداری غرب آسیا و یکی از مراحل گزینشی المپیک توکیو2020 در امارات برگزار شد و قرار بود سه ملیپوش مرد و چهار ملیپوش زن کشورمان در این رقابتها شرکت کنند که به دلیل شیوع ویروس کرونا و جلوگیری امارات از پروازهای ایران به این کشور، اعضای تیمهای ملی زنان و مردان کشورمان نتوانستند به این مسابقات اعزام شوند، برهمین اساس وزنهبردار دسته 96 کیلوگرم کشورمان که به همراه دبیر فدراسیون، 23 فوریه 2020(4 اسفند 1398) عازم دوبی شده بودند تنها نماینده ایران در این مسابقات بود و در پایان مسابقه دسته 96 کیلوگرم رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی غرب آسیا (گزینشی المپیک توکیو2020) در امارات، تنها نماینده کشورمان موفق به کسب سه مدال طلا شد.
رقابتهای گزینشی المپیک 2020 توکیو در رشته بوکس در قاره کهن
این عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی تاکید کرد: رقابتهای گزینشی المپیک 2020 توکیو در رشته بوکس درسطح قاره آسیا که قرار بود از سوم فوریه 2020 (14 بهمن 1398) در شهر ووهان چین برگزار شود، به علت شیوع ویروس کرونا و با تصمیم کمیته المپیک چین به تعویق افتاد و طبق برنامه جدید کمیته بینالمللی المپیک این مسابقات از 2 مارس2020(12 اسفند 1398) به مدت هشت روز در شهر امان پایتخت کشور اردن برگزار شد.
تیم ملی بوکس جمهوری اسلامی ایران
زارعیان ادامه داد: تیم ملی بوکس جمهوری اسلامی ایران در شرایطی به منظور شرکت در رقابتهای کسب سهمیه المپیک توکیو2020 عازم اردن شد که اعضای این تیم قبل از عزیمت به فرودگاه، توسط فدراسیون پزشکی ورزشی صاحب گواهی سلامت شدند و این مهم به دنبال دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مسافرتهای برون مرزی و احتیاطهای بهداشتی ویروس کرونا در مرکز تحقیقیات پزشکی ورزشی تهران انجام شد و در پایان مسابقات ملی پوش 57 کیلوگرم کشورمان با پیروزی مقابل حریف هنگ کنگ، اولین سهمیه المپیک 2020 توکیو را برای بوکس ایران کسب کرد و همچنین ملی پوش وزن 75 کیلوگرم کشورمان هم با پیروزی مقابل حریف مغولستانی خود توانست دومین سهمیه ایران را بدست آورد.
تیم ملی شمشیربازی
وی با بیان این که تیم ملی شمشیربازی نیز که در رقابتهای جام جهانی شمشیربازی به میزبانی لهستان به سهمیه تیمی المپیک رسید در کشور لهستان حضور دارد و با توجه به این که شمشیربازان ایران، باید در جام جهانی ایتالیا (6 تا 8 مارس) شرکت میکردند، اظهار کرد: بازگشت شمشیربازان تیم ملی به کشور ریسک بالایی داشت و فدراسیون با وجود هزینه بیشتر شرایط ماندن آنها را در کشور لهستان فراهم کرد و البته این رویداد و جام جهانی مجارستان (20 تا 22 مارس) 2 رویداد باقی مانده از مجموع هفت رویداد مصوب فدراسیون جهانی شمشیربازی برای کسب سهمیه تیمی المپیک در اسلحه سابر بود که لغو شدند.
تیم ملی ژیمناستیک ایران
این عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی همچنین با اشاره به اینکه تیم ملی ژیمناستیک هم چنین وضعیتی دارد، گفت: ملیپوشان این رشته که در مسابقات جهانی ملبورن عملکرد قابل قبولی داشتند و توانستند یک گام به سهمیه المپیک نزدیک شوند، اواخر اسفند 1398 باید در رقابتهای باکو شرکت میکردند اما به خاطر شیوع ویروس کرونا در ایران، آنها چند روز زودتر راهی ترکیه شدند تا در آن جا تمرینات را ادامه دهند و بعد از آن راهی باکو شوند.
زارعیان ادامه داد: 2 ملیپوش ایران در این مسابقات حضور داشتند و یکی از ملیپوشان در رقابت با حریفان موفق شده بود که فینالیست این رقابتها شود ولی به دنبال تصمیم دولت جمهوری آذربایجان مبنی بر جلوگیری از تجمعات گسترده در این کشور به مدت یک ماه، فینال جام جهانی باکو لغو شد و این برای اولین باری است که یک رقابت در ژیمناستیک نیمهکاره باقی میماند.
2 پرتابگر دیسک ایران
او اضافه کرد: همچنین 2 پرتابگر دیسک دوومیدانی ایران با هدف حضور در اردوی آمادهسازی برای کسب سهیمه المپیک توکیو2020 در اردوی بلاروس زیر نظر جورجی کولنوچنکو، مربی تخصصی پرتاب دیسک به تمرینات خود میپرداختند که با توجه به اتمام دوره سه ماهه اردوی این 2 قهرمان و در پی لغو پروازهای خروجی کشور بلاروس در جریان شیوع ویروس کرونا، روادید به مدت یک ماه برای حضور در این کشور تمدید شد و بدیهی است در صورت لغو محدودیتهای پروازی کشور بلاروس، این دو قهرمان به ایران بازخواهند گشت.
مسابقات واترپلو انتخابی المپیک
وی با اشاره به این که مسابقات واترپلو انتخابی المپیک هم به دلیل شیوع ویروس کرونا به میزبانی قزاقستان برگزار نشد، عنوان کرد: مسوولان این کشور اجازه حضور تیمهای چین و کره جنوبی را به کشور خود ندادند، این در حالی است تیم ایران به عنوان یکی از مدعیان اصلی کسب سهمیه باید منتظر تصمیم کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیون جهانی شنا (فینا) برای تقسیم سهمیه بماند.
رقابتهای گزینشی المپیک رویینگ
به گفته زارعیان همچنین رقابتهای گزینشی المپیک رویینگ نیز لغو و در این رشته فقط یک مرحله از مسابقات گزینشی المپیک برگزار شده و گزینشی المپیک قاره آسیا و اقیانوسیه و اروپا برگزار نشده و علاوه بر این سوییس میزبان مسابقات سهمیه نهایی کشورها بود که این مسابقات نیز برگزار نشده است.
مصدومان رشتههای کشتی، وزنهبرداری و کاراته
او با بیان این که تعدادی از نخبههای ورزشی کشور که سهمیه المپیک توکیو 2020 را دریافت کردهاند و یا از شانسهای اصلی کسب مدال در رشتههای کشتی، وزنهبرداری و کاراته محسوب میشوند به تازگی مصدوم شدهاند و یا دوران نقاهت بعد از مصدومیت را پشت سر میگذارند، اظهار کرد: با این نگرانی که ممکن است این ورزشکاران در مدت زمان کوتاه باقیمانده نتوانند به مرز آمادگی ایدهآل برسند مواجه بودیم، اما حالا با فرصت پیش آمده این ورزشکاران این فرصت را دارند تا به دور از استرس و با برنامهریزی بلندمدت و بهتری برای حضور پرقدرت با شرایط ایدهآلتری در این رویداد بزرگ ورزشی آماده شوند.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به این که اگرچه تعویق یکساله المپیک فرصت را در اختیار ورزش ایران میگذارد تا ورزشکارانی که شانس مدالآوری دارند آمادگی خود را بالا ببرند و مصدومان هم بهبود پیدا کنند، تصریح کرد: از طرفی شاید ورزشکارانی که شانس کسب سهمیه دارند بتوانند از این فرصت استفاده کنند اما برای استفاده مطلوب از این فرصت فدراسیونها باید جدیتر و مصممتر از گذشته برنامهریزی مدون را از اصول اصلی کار خود قرار دهند.
بلاتکلیفی فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند!
زارعیان ادامه داد: همچنین علاوه بر دغدغهای که از بابت مهیا کردن شرایط مالی و فنی برای نتیجهگیری از حضور در میادین انتخابی المپیک شکل گرفته بود، در بعد داخلی یکی از مشکلات اساسی بلاتکلیفی بعضی از فدراسیونهاست که با سرپرست اداره میشوند، از سوی دیگر تعویق المپیک فرصت خوبی را برای وزارت ورزش و جوانان ایجاد میکند تا در فرصت پیش رو تکلیف 13 فدراسیون که تعدادی از آنها فدراسیونهای المپیکی و حتی غیرالمپیکی مرتبط هستند و بدون رییس و با سرپرست اداره میشوند مشخص کند، چراکه سال آینده بدونشک ورزش ایران تحت تأثیر برگزاری بازیهای المپیک و پارالمپیک خواهد بود و شاید فرصت برای برگزاری انتخابات فدراسیونها بسیار محدود باشد.
وی در پایان تاکید کرد که تعویق یکساله مسابقات المپیک به دلیل شیوع ویروس کرونا را میتوان فرصتی برای کسب تجربه بیشتر از سوی ورزشکاران و انجام برنامهریزی مدون از سوی فدراسیونها و کمیته بینالمللی المپیک دانست که میتواند شانس مدالآوری ورزشکاران کشورمان را افزایش داده و جایگاه کاروان ایران را ارتقاء ببخشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید