کد خبر: 466404
|
۱۳۹۹/۱۲/۰۳ ۱۳:۱۴:۳۱
| |

پشت پرده حذف شبانه شادی پریدر از فدراسیون شطرنج

مهندسی انتخابات ریاست فدراسیون‌ها دیگر به یکی از اتفاقات تکراری و خسته‌کننده در ورزش کشور تبدیل شده است. نمی‌شود وزارت ورزش انتخاباتی را برگزار کند و شائبه دخالت مسئولان این وزارتخانه یا رد پای برخی افراد ذی‌نفع در این حوزه به میان نیاید.

پشت پرده حذف شبانه شادی پریدر از فدراسیون شطرنج
کد خبر: 466404
|
۱۳۹۹/۱۲/۰۳ ۱۳:۱۴:۳۱

اعتمادآنلاین| مهندسی انتخابات ریاست فدراسیون‌ها دیگر به یکی از اتفاقات تکراری و خسته‌کننده در ورزش کشور تبدیل شده است. نمی‌شود وزارت ورزش انتخاباتی را برگزار کند و شائبه دخالت مسئولان این وزارتخانه یا رد پای برخی افراد ذی‌نفع در این حوزه به میان نیاید. این بار صحبت از انتخابات ریاست فدراسیون شطرنج است؛ فدراسیونی که روزگاری همه از بی‌سروصدابودن و کم‌حاشیه‌بودنش می‌گفتند؛ اما حالا هر روز با اتفاقات جنجالی روبه‌رو می‌شود.


بدهی چند‌صد‌میلیونی به فدراسیون جهانی شطرنج (فیده)، تغییر تابعیت غیرمنتظره علیرضا فیروزجا، دومین سوپر استادبزرگ شطرنج دنیا، کناره‌گیری ناگهانی سارا خادم‌الشریعه، نابغه شطرنج ایران از تیم ملی، رویارویی پرهام مقصودلو و محمدامین طباطبایی با نماینده‌های اسرائیل از‌جمله حواشی مهمی است که اهالی این رشته در دوره ریاست مهرداد پهلوان‌زاده با آن مواجه بوده‌اند.

حالا اما کشمکش‌های تازه این فدراسیون بر سر برگزارنشدن به‌موقع انتخابات و مهم‌‌تر از همه نام‌نویسی یکی از چهره‌های مطرح شطرنج کشور برای رقابت در این عرصه است. این کاندیدا کسی نیست جز شادی پریدر. نخستین شطرنج‌باز زن ایرانی که به درجه استادبزرگی نایل شد و کارنامه‌ای درخشان از عناوین بین‌المللی دارد. قهرمان سابق شطرنج زنان ایران که در دوره ریاست پهلوان‌زاده نایب‌رئیسی فدراسیون شطرنج را برعهده داشت، تصمیم گرفت با حمایت خانواده شطرنج شانس خود را برای تصدی صندلی ریاست امتحان کند.


روزهای پایانی اسفند سال گذشته هم‌زمان شد با پایان کار ریاست قبلی فدراسیون شطرنج و آغاز به کار فرهاد نیکوخصال در این فدراسیون. کمتر از سه ماه بعد از سرپرستی نیکوخصال، در فاصله زمانی 7 تا 21 خرداد نام‌نویسی از کاندیداها انجام شد. پروسه تأیید صلاحیت کاندیداها در وزارت ورزش و نهادهای ذی‌صلاح هم طبق روال عادی دنبال شد؛ اما در میانه راه پیشامدی رخ داد که شرایط برگزاری این مجمع انتخاباتی را پیچیده کرد.


اقدام غیراخلاقی برخی از افراد درباره انتشار عکس‌های خصوصی پریدر در شبکه‌های مجازی به قدری فضا را ملتهب کرد که وزارتی‌ها با وجود فراهم‌بودن همه چیز و تأیید صلاحیت نامزدها دست از برگزاری انتخابات کشیدند. طبق برنامه قبلی قرار بود انتخابات فدراسیون شطرنج ششم آبان برگزار شود؛ اما دقیقا دو روز پیش از این زمان، وزارت ورزش به بهانه دستورالعمل کرونایی برگزاری آن را منتفی کرد تا اثبات شود پشت پرده لغو یکباره مجمع آبان چیزی غیر از کرونا و محدودیت‌هایش بوده است.


اینکه حاشیه‌های پیرامون پریدر در تعویق انتخابات اثرگذار بود یا نه، از سوی هیچ مقام مسئولی در وزارت ورزش تأیید نشد؛ اما همین که امور مجامع فدراسیون‌های ورزشی نام‌نویسی‌های قبلی را ابطال و زمان دیگری برای ثبت‌نام دوباره از کاندیداها تعیین کرد، کاملا محرز شد که واقعیت ماجرا چیز دیگری است. این واقعیت زمانی رو شد که پریدر دو روز بعد از مهلت نام‌نویسی دوباره از سمت نایب‌رئیسی برکنار شد.

وزارت ورزش زمانی که برای ثبت‌نام مجدد کاندیدای فدراسیون شطرنج مشخص کرده بود 13 تا 27 بهمن بود. پریدر چهارشنبه‌شب هفته گذشته وقتی از نایب‌رئیسی فدراسیون شطرنج برکنار شد که خود او نیز از طریق رسانه‌های رسمی متوجه برکناری‌اش شد.


در‌حالی‌که انتظار می‌رفت مسئولان فدراسیون شطرنج دلیل این اقدام شتاب‌زده‌شان را شفاف و صریح اعلام کنند؛ اما واکنشی به آن نشان ندادند تا اینکه پریدر شخصا با اظهاراتی تند و بی‌پرده بیشتر از پس ماجرا بگوید.


او به تسنیم گفت: «مسئولان حتی شهامت نداشتند که حکم اخراج من را بدهند و واقعاً متأسفم! یک سال برای سرپرست فعلی فدراسیون خدمت کردم؛ اما او حتی جرئت این را نداشت که با من تماس بگیرد و علت را بگوید». دلیلی که فدراسیونی‌ها برای برکناری پریدر عنوان کرده‌اند، فعالیت هم‌زمان او در جایگاه نایب‌رئیسی و حضور در انتخابات است؛ دلیلی که اصلا نمی‌تواند توجیه منطقی داشته باشد. اول به این خاطر که در چارت فدراسیون‌ها، نایب‌رئیسی اصلا شغل محسوب نمی‌شود و پستی تشریفاتی است.

دلیل دوم و مهم‌‌تر‌ اینکه اگر نایب‌رئیسی شغل است و مانع از این می‌شود که فرد در انتخابات نام‌نویسی کند، چرا در دوره قبل (آبان) که ثبت‌نام‌ها انجام شد، حکم برکناری پریدر را ندادند. استادبزرگ شطرنج زنان دقایقی بعد از اینکه از نایب‌رئیسی کنار رفت، در نامه‌ای خطاب به مهدی علی‌نژاد، معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، از مسئولیتی که در کمیته روابط بین‌الملل و کمیته ملی المپیک داشت نیز استعفا داد.

او در حالی این تصمیم را گرفت که دو ماه قبل یعنی 24 آذر به‌عنوان عضو کمیسیون مربوطه منصوب شده بود. پریدر در متن استعفایش به حالت کنایه عنوان کرده با توجه به اینکه درک درستی از روابط بین انسان‌ها ندارد و حضور تأثیرگذار در این کمیسیون نخواهد داشت، استعفا می‌دهد.


استادبزرگ شطرنج زنان همچنین گفت: «اگر دلیل این کار ثبت‌نام من در انتخابات فدراسیون شطرنج است، پس چرا در انتخابات قبلی که نام‌نویسی کرده بودم، این اتفاق نیفتاد و توانستم به کارم به‌عنوان نایب‌رئیس بانوان ادامه بدهم. نایب‌رئیسی بانوان در ماه‌های گذشته شغل نبود و آیا حالا تبدیل به شغل شده است؟ نمی‌دانم این موضوع ارتباطی با انتخابات دارد یا موضوع دیگری در میان است؛ ضمن اینکه باید کتبا اعلام کنند که چرا من را کنار گذاشتند یا در انتخابات قبلی خلاف شده بود که من با وجود ثبت‌نام در انتخابات توانستم به کارم ادامه بدهم یا این دوره خلاف شده است».


پُرواضح است شادی پریدر که همین چند ماه پیش موفق به اخذ تأیید صلاحیت خود برای حضور در انتخابات شطرنج شده بود و گفته می‌شد که حتی کاندیدای مورد حمایت وزارت ورزش هم بوده، با شیطنتی که معلوم نیست از چه کسانی سر زده، این بار دیگر شانسی برای گذر از فیلترهای انتخاباتی ندارد. این موضوع را به‌راحتی می‌توان از حرف‌های مهین فرهادی‌زاد، معاونت بانوان وزارت ورزش فهمید؛ معاونی که در ظاهر از حمایت دولت تدبیر و امید از ورزش زنان حرف می‌زند؛ اما در عمل متفاوت است.

او دیروز به مهر گفت: «شادی پریدر را از نایب‌رئیسی کنار گذاشتیم؛ چون او کاندیدای انتخابات شده بود و می‌توانست به‌عنوان نماینده رسمی فدراسیون با همه هیئت‌ها به نفع خود ارتباط داشته باشد؛ بنابراین صلاح را بر این دیدیم که مسئولیت نایب‌رئیسی را از او بگیریم. خانم پریدر فقط از نایب‌رئیسی فدراسیون کنار گذاشته شده؛ اما کماکان به‌عنوان نیروی قراردادی فدراسیون می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. با او در این زمینه و تصمیمی که اتخاذ شده، صحبت هم کرده بودیم. هدف ما این بود که شرایط برای همه کاندیداها به‌نوعی مساوی شود؛ اما خانم پریدر واکنش‌های دیگری داشت».


پریدر در شرایطی قصد داشت در انتخابات فدراسیون شطرنج شرکت کند که به پشتوانه اهالی این رشته رأی بالایی برای نشستن روی صندلی ریاست داشت. حالا اما معلوم نیست با اتفاقاتی که افتاده، تکلیف آرای او چه می‌شود؟ آیا او حاضر می‌شود با کاندیدای دیگر ائتلاف کند؟ از دور و نزدیک شنیده می‌شود برخی کاندیداها که منتسب به وزارتخانه هستند، به دنبال این هستند تا با پریدر پای میز مذاکره بنشینند تا شرایط را به نفع خود تمام کنند. البته بعید به نظر می‌رسد با رفتار غیرحرفه‌ای که وزارت و فدراسیون با این بانوی باسابقه کرده، او تمایلی به ادامه همکاری با مجموعه ورزش داشته باشد. به‌هر‌حال باید منتظر ماند و دید انتخابات چه زمانی برگزار می‌شود. شاید هم در دقیقه 90 دوباره شرایط جور دیگری رقم خورد و شادی تأیید صلاحیت شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها