کد خبر: 480636
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۷ ۱۳:۱۳:۰۰
| |

حسین رضا‌زاده، رئیس سابق فدراسیون وزنه برداری:

مردم از من سراغ مدال المپیک وزنه برداری را می‌گیرند 

تیم ملی وزنه‌برداری ایران در حالی به کار خود در رقابت‌های قهرمانی 2021 آسیا پایان داد که به ادعای کارشناسان این رشته نتوانست عملکردی خوبی داشته باشد.

مردم از من سراغ مدال المپیک وزنه برداری را می‌گیرند 
کد خبر: 480636
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۷ ۱۳:۱۳:۰۰

اعتمادآنلاین| این مسابقات که حکم گزینشی بازی‌های المپیک 2020 توکیو را داشت، در وهله اول به لحاظ ثبت رکورد برای تیم اهمیت داشت و کسب مدال در اولویت بعدی بود. وزنه‌برداران کشورمان اما آن‌قدر ضعیف ظاهر شدند که توفیق چشمگیری نداشتند؛ نه تکلیف یکی از دو سهمیه این تیم در المپیک را روشن کردند و نه در رده‌بندی تیمی روی سکو رفتند.

به گزارش شرق، حسین رضا‌زاده، اسطوره وزنه‌برداری ایران که سابقه ریاست فدراسیون وزنه‌برداری را در کارنامه دارد، نتایج مسابقات تاشکند را تحلیل می‌کند.

* نتایجی که از مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی آسیایی تاشکند به دست آمده است، اصلا چنگی به دل نمی‌زند. نظر شما درباره عملکرد تیم ایران در این رقابت‌ها چیست؟


به نظر من این عنوان چهارمی که به دست آوردیم، خودش گویای همه چیز است. عملکرد یک تیم را با جایگاهش در رده‌بندی تیمی ارزیابی می‌کنند. درست است که الان شرایط سخت است و به خاطر کرونا برگزاری تا حدودی تحت‌الشعاع قرار گرفته، مسابقه کمتر برگزار شده و ذهن کادر فنی باید روی سهمیه‌های المپیک متمرکز شود، اما نتایجی که ما اینجا دیدیم اصلا راضی‌کننده نبود. اینها نشان می‌دهد مسئولان فعلی نتوانسته‌اند برای آینده وزنه‌برداری ایران پشتوانه‌سازی کنند. همه ما هنوز چشم‌انتظار این هستیم که ببینیم کیانوش و سهراب چه کار می‌کنند. وزنه‌برداری رشته‌ای است که اگر بین سه تا پنج سال روی آن سرمایه‌گذاری کنی، می‌توانی خروجی‌اش را ببینی، اما متأسفانه در این شش سالی که کادر فعلی روی کار بوده، نتوانسته در این زمنیه موفق عمل کند.


*به نکته خوبی درباره کیانوش رستمی و سهراب مرادی اشاره کردید. این دو وزنه‌بردار هم نتوانستند آن‌طورکه باید در تاشکند نتیجه بگیرند و سهمیه حضورشان را در المپیک توکیو قطعی کنند. آن‌طورکه می‌گویند سهراب با وزنه‌هایی که در این مسابقات زده، درد کتفش دوباره تشدید شده است.

مسئله همین است. سهراب و کیانوش سال 2010 که ما مسئولیت فدراسیون وزنه‌برداری را داشتیم، قهرمان جوانان جهان شدند. الان 12 سال از آن موقع گذشته و این دو نفر هنوز عضو تیم ملی هستند، در‌حالی‌که بیشتر از 30 سال دارند. وزنه‌برداری رشته سنگینی است. اینکه بخواهی بدنت را در اوج نگه داری و حرفه‌ای کار کنی، خیلی سخت است. ولی در تمام این مدت ما نتوانسته‌ایم نفرات جایگزینی برای آنها پیدا کنیم. رسول معتمدی یکی از وزنه‌بردارانی بود که در تاشکند خوب کار کرد، اما نکته اصلی اینجاست که ما در اوزان المپیکی خلأ داریم. باید در این مدت طوری فضا را مدیریت می‌کردیم که بتوانیم در اوزان المپیکی استعدادهای جدید را شناسایی کنیم. ما در همین رقابت‌ها دیدیم که چین و ازبکستان واقعا خیلی خوب کردند. در همه اوزان به‌خصوص اوزان المپیکی سرمایه‌گذاری کرده بودند. وزنه‌بردار ازبک در دسته 109 کیلوگرم رکورد جهان را زد. این در حالی است که یک وزنه‌بردار جوان دیگر هم در این وزن المپیکی آماده و حاضر دارند.
ایران برای المپیک 2020 توکیو دو سهمیه بیشتر ندارد. از این دو سهمیه تنها تکلیف علی داوودی در فوق‌سنگین مشخص شده و یک سهمیه دیگر مانده است. فکر می‌کنید کیانوش و سهراب بتوانند با این شرایطی که دارند به المپیک برسند؟
به نظر من همه‌چیز 50-50 است. این بچه‌ها فقط یک فرصت دارند و آن هم مسابقات گزینشی کلمبیاست. ما به‌‌جز کیانوش و سهراب، علی هاشمی را هم داریم که امتیازش از آن دو نفر بیشتر است و مسیر رسیدنش به المپیک راحت‌تر. کیانوش و سهراب امتیاز بیشتری نیاز دارند و کارشان خیلی سخت است. ان‌شاءالله که ناامید نباشند و بروند همه تلاششان را بکنند.


*علی داوودی هم که در فوق‌سنگین خیلی ضعیف ظاهر شد.

خود من هم به شخصه فکر می‌کردم او بیشتر از اینها بزند، اما نتوانست رکوردهای قبلی‌اش را تکرار کند. به نظر من وزنه‌بردار سوریه‌ای با مشکلاتی که دارد، خیلی بهتر از داوودی وزنه زد. رکورد یک‌ضرب داوودی بالای 200 است، ولی 196 زد. در دو‌ضرب هم 245 را انداخت و 239 زد.


*این‌طور که می‌گویند آسیب‌دیدگی داشته و نتوانسته خوب وزنه بزند.

من اطلاعی ندارم، اما او باید شرایط را جوری مدیریت کند که در المپیک به مشکل برنخورد. کمتر از سه ماه تا بازی‌های المپیک مانده و داوودی باید به روزهای اوجش برگردد. اگر داوودی زانویش درد کند، مطمئنا شرایطش تا المپیک سخت‌تر می‌شود. خود من قبل از المپیک 2004 آتن مصدوم شدم و به خاطر کمر‌درد مدتی نتوانستم تمرین کنم. همین تأخیری که در تمریناتم به وجود آمد، باعث شد بین پنج تا 10 کیلو در رکوردم تأثیر منفی بگذارد. به هر حال هر‌چه بود رکوردهای داوودی راضی‌کننده نبود.


*بیشتر بچه‌هایی که با این تیم به مسابقات اعزام شدند، همه مصدوم بودند. اهالی وزنه‌برداری می‌گویند وزنه‌های غلطی که کادر فنی برای آنها در تمرینات انتخاب می‌کند، باعث مصدومیت همه شده و نتیجه‌اش هم این عنوان چهارمی شده است. شما خبری از این موضوع دارید؟

ما که دور هستیم و از چیزی اطلاعی نداریم، اما کادر فنی باید بیاید و توضیح بدهد که چرا این نتایج رقم خورده است. به هر حال ما دو سهمیه بیشتر در المپیک نداریم و همه مثل همیشه روی مدال فوق‌سنگین در المپیک حساب باز کرده‌اند. وزنه‌برداری همیشه جزء رشته‌هایی بوده که در المپیک مدال‌آور بوده است. در المپیک 2012 لندن که بهترین نتیجه را گرفتیم. مردم ما را که می‌بینند، همه سراغ مدال المپیک را می‌گیرند. ان‌شاءالله شرایط به‌گونه‌ای مدیریت شود که دل این مردم در المپیک توکیو هم مثل گذشته شاد شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها