کد خبر: 486152
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۶ ۰۸:۲۰:۰۰
| |

نسخه پیچی غلط آقای بازیگر برای زنان وزنه بردار/وقتی همه کارشناس می شوند

یکی از بازیگران پیشکسوت ایران بدون داشتن دانش و اطلاعات کافی در مورد وزنه برداری زنان، اظهار نظر عجیبی نسبت به این رشته انجام داد.

نسخه پیچی غلط آقای بازیگر برای زنان وزنه بردار/وقتی همه کارشناس می شوند
کد خبر: 486152
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۶ ۰۸:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| علاقه مندی اقشار مختلف به ورزش بر کسی پوشیده نیست و طبیعی است که از محافل خانوادگی گرفته تا صفحات مجازی و مصاحبه های رسمی اظهار نظر های مختلفی نسبت به رشته های ورزشی و ورزشکاران وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اما برخی اظهار نظرها می توانند آسیب زا باشند و آن هم زمانی است که یک فرد شناخته شده بدون داشتن اطلاعات کافی و دقیق، در مورد یک رشته نظر کارشناسی غلط بدهد و اطلاعات نادرست خود را به خورد مردم دهد. ممکن است این اطلاعات غلط که پایه علمی هم ندارند، باعث ایجاد نگرانی خانواده هایی شود که فرزندانشان در آن رشته فعالیت می کنند.


اخیرا داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت ایران در گفتگویی انتقاداتی را نسبت به وزنه برداری زنان مطرح کرد که صحبت های او ایراد های زیادی داشت.
او در این گفتگو عنوان کرده است وزنه زدن زنان باعث افتادگی رحم و از دست دادن قدرت باروری آنها می شود. همچنین عنوان کرد که حسین رضازاده 277 کیلوگرم وزنه زده است و یک خانم باید 250 کیلوگرم وزنه بزند تا بجای اینکه بهترین مادر دنیا شوند، بهترین وزنه بردار جهان شود.


اطلاعات آقای بازیگر حتی در مورد رکوردهای وزنه برداری هم درست نیست چراکه بیشترین وزنه ای که حسین رضا زاده زده 277 کیلوگرم نیست و 263.5 کیلوگرم بوده است. سنگین ترین وزنه 270 کیلوگرم بوده که لاشا تالاخادزه وزنه بردار گرجستان در تمرین بالای سر برده است.


نکته دیگر این است که در بخش زنان، وزنه بردار فوق سنگین جهان در حال حاضر یک چینی است که رکورد جهان را هم در اختیار دارد و بیشترین وزنه ای که زده 187 کیلوگرم بوده است. در سال های قبل هم تاتیانا کاشیرینا وزنه بردار فوق سنگین و مطرح روسیه بیشترین وزنه ای که در جهان زد، 193 کیلوگرم بوده است و هیچ کجا قید نشده است که یک زن وزنه بردار برای بهترین وزنه بردار جهان شدن باید وزنه 250 کیلوگرم را بزند.


مسئله مهم دیگر این است که وزنه برداری زنان در ایران قدمت زیادی ندارد اما در کشورهای مختلف پنج قاره قدمت دار است و کشورهای مختلفی مدال جهانی و المپیک در وزنه برداری زنان دارند و همچنان هم در این رشته کار می کنند و اگر مشکلی وجود داشت شاهد پرورش نسل به نسل زنان وزنه بردار در این کشورها نبودیم.


در این که وزنه برداری رشته سنگینی است و مصدومیت های مختلفی را هم برای وزنه برداران مرد و هم زن دارد شکی نیست اما اینکه باعث شود، شانس مادر شدن را از یک زن بگیرد چنین چیزی ثابت نشده است. اگر این رشته باعث به خطر افتادن سلامت زنان می شد قطعا کمیته بین المللی المپیک اجازه نمی داد این رشته از 2000 سیدنی وارد بازی های المپیک شود و یا در بررسی مجدد رشته ها که در سال های اخیر انجام گرفت، آن را به دلیل آسیب زا بودن از المپیک حذف می کرد.


نکته دیگر این است در کشورهای مختلف، زنان وزنه بردار زیادی وجود دارند که هم وزنه زدند و هم مادر شدند که چند نمونه از آنها را معرفی می کنیم.


*سیبل اوزکان از ترکیه دارنده چندین مدال جهانی و قهرمانی اروپا فرزند پسر دارد.

زنان وزنه بردار


* اوکسان سیلونکو از روسیه ، قهرمان المپیک و جهان و اروپا و رکورددار جهان یک پسر دارد.

زنان وزنه بردار

*آنا لشنیسکا وزنه بردار سابق تیم ملی لهستان دختر دارد.

زنان وزنه بردار


*سامانتا زیمرمن وزنه بردار 76 کیلوگرم آمریکا فرزند پسر دارد.

زنان وزنه بردار



*ورزش اثر سوء روی فعالیت های فیزیولوژی بدن زن و مرد ندارد


دکتر روح الله نوریان متخصص پزشکی ورزشی و عضو دپارتمان پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره این باور که وزنه برداری بر روی قدرت باروری زنان آسیب زا خواهد بود یا خیر، بیان کرد: ورزش اثر سویی روی فعالیت های فیزیولوژیکی بدن مرد و زن ندارد. حالا اگر در این راه کسی دوپینگ کرد، عوارضی روی فعالیت های فیزیولوژیک دارد و این مسئله هم زن و مرد ندارد.


او ادامه داد: موفقیت در ورزش هم تابع تمرین، تغدیه، ریکاروی و ژنتیک است و نمی توان گفت هر کسی وارد ورزش شود دچار مشکلات اساسی خواهد شد. از طرفی ورزش حرفه ای، شغل است و با آسیب عجین شده و مهم این است که کنترل شود و آسیب ها را به حداقل رساند. یک کارگر هم که در کارخانه ای مجبور است کیسه های سنگین را جابجا کند ممکن است دچار خطر بیرون زدگی دیسک و مشکلات دیگر شود.


دکتر نوریان در پاسخ به این پرسش که تاکنون چنین مسئله ای وجود داشته است که وزنه برداری حتما باعث آسیب به زنان شود، تاکید کرد: این حرف مبتنی بر شواهد نیست وگرنه در مقاله ها باید به تعداد زیادی خانم برخورد کنیم که دچار این عارضه شده باشند. کسی که دوپینگ می کند هم رحم خود را از دست نمی دهد، بلکه ممکن است باروری فرد را دچار مشکل کند.

*اگر وزنه برداری برای زنان آسیب زا بود، کشورهای صاحب نام در علم با آن مقابله می کردند


دکتر داود باقری رییس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه برداری نیز در این مورد تاکید کرد: وزنه برداری برای بانوان هیچ عارضه ای ندارد. وزنه برداری در کشورهای دیگر قدمت زیادی دارد و خیلی از این کشورها از نظر علمی و داشتن انستیتو های علمی در زمینه طب ورزشی صاحب نام هستند. بنابراین اگر کوچکترین آسیبی را می رساند، قطعا آن را اعلام و با آن مقابله می کردند نه اینکه روز به روز آن را گسترش دهند.

او ادامه داد: خیلی از بانوان وزنه بردار در جهان الان زندگی طبیعی خود را دارند و این حرفها برگرفته از یک باور غلط است نه اطلاعات صحیح و دقیق. راجع به مسائل علمی باید متخصصان علمی نظر بدهند. از طرفی کمیته بین المللی المپیک وقتی رشته ای را انتخاب می کند براساس منشور المپیک و استاندارد های خاص خودش است و رشته ورزشی را انتخاب نمی کند که به یک انسان آسیب بزند. چون ورزش برای رشد جسم و روان است نه آسیب زدن. چرا دوپینگ را ممنوع کرده اند چون به انسان آسیب می زند و اگر وزنه برداری هم آسیب وارد می کرد، آن را هم منع می کردند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها