کد خبر: 487964
|
۱۴۰۰/۰۲/۳۰ ۱۶:۴۷:۱۲
| |

مربیان، مدافعانِ بی دفاع/ درآمد 58 درصد مربیان از بین رفت!

استاد دانشگاه و عضو کمیسیون صلح کمیته ملی المپیک می‌گوید مطالعات آماری نشان می دهد درآمد 58 درصد از مربیان از بین رفته است و 23 درصد از مربیان تعدیل شده‌اند.

مربیان، مدافعانِ بی دفاع/ درآمد 58 درصد مربیان از بین رفت!
کد خبر: 487964
|
۱۴۰۰/۰۲/۳۰ ۱۶:۴۷:۱۲

اعتمادآنلاین| رضا شجیع استاد دانشگاه و کارشناس ورزش در یادداشتی برای گروه ورزشی خبرگزاری مهر نوشته است: «هفته ها پیش در این فکر بودم که می‌توان در کنار "مدافعان سلامت" به صفت "مدافعان تندرستی" هم فکر کرد و چه کسانی لایق تر از مربیان برای اعطای این عنوان زیبا. در تکاپوی این افکار می دانم که این صفت ها و عناوین برای مربیان نان و آب نمی شود. هنوز که هنوز است "مربیگری" در ایران شغل محسوب نشده و مربیان فاقد نظام، اتحادیه و صنف برای پیگیری مطالبات به حق خود هستند. آنجا که صحبت از دوره آموزشی، فروش کارت مربیگری و دریافت هزینه است، مربیان جایشان بر عرش است و آنجا که صحبت از حمایت و بیمه و سابقه شغلی است، فرش که هیچ، بر روی زمین هم جایی برایشان باز نشده است.

به گزارش ایسنا، این ها را نگفتم که جایگاهی در مقام منتقد وضع موجود برای خود رقم بزنم، اینها را گفتم که بدانید مشکلات را می دانم و به نوبه خودم شرمنده و نگران این وضعیت هستم. مطالعات آماری جسته و گریخته مرتبط با وضعیت مربیان نشان می دهد:

1- درآمد 58 درصد مربیان از بین رفته است.


2- 23 درصد مربیان تعدیل شده اند و از این تعداد 60 درصد هنوز موقعیت شغل جدیدی برای خود دست و پا نکرده اند.
3- 83 درصد مربیان به سمت کلاس ها و فعالیت های آنلاین رفته اند.

این در حالی است که بر اساس اطلاعات موجود، بیش از 90 درصد مربیان به دلیل نوع توافق کاری‌شان با باشگاه ها به عنوان «مربی آزاد» و یا «مربی خصوصی» از بیمه های بیکاری و تسهیلات بانکی محروم شدند و البته اگر هم نمی شدند توان پرداخت اقساط آن ها را با این شرایط درآمدی نداشتند.

صنعت ورزش ایران با محوریت بخش خصوصی در حال ورود به مرحله جدیدی از «بحران» است و مربیان یا همان مدافعان تندرستی، از حداقل های قانونی حمایت هم برخوردار نیستند؛ از این رو باید:

1- با تعامل موثر دستگاه های دولتی مرتبط، حرفه مربیگری به عنوان یک «شغل» به رسمیت شناخته شود.


2- بیمه اختصاصی مربیان با شرایط ویژه متناسب با نیاز آنان طراحی و ارائه گردد.


3- نظام مربیگری کشور به عنوان بخش مهمی از سازمان نظام تخصصی کشور طراحی و در کوتاه ترین زمان ممکن استقرار یابد.


4- با توجه به قانون جدید وزارت ورزش و جوانان، از تشکیل اتحادیه مربیان حمایت شود.

به نوبه خودم پیگیر تحقق اقدامات مذکور خواهم بود؛ شاید برای خیلی ها دیر شده باشد ولی برای مربیان آینده حتما کارگشا خواهد بود؛ إن شاء الله.»

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها