امیر واعظ آشتیانی، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال:
هیئت مدیرهای که برای برکناری مدیرعامل اجازه بگیرد، یعنی نقشی نداشته است/ صحبتهای معاونان و مشاوران سابق استقلال وجاهت ندارد
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: اینکه از وزارت ورزش برای برکناری مدیرعامل استقلال اجازه بگیرند، نشان میدهد هیئت مدیره نقشی در باشگاه نداشته و فقط روی کاغذ هیئت مدیره است.
اعتمادآنلاین| امیررضا واعظ آشتیانی درباره اظهارات برخی از مسئولان پیشین باشگاه استقلال که پس از جدایی دست به افشاگری میزنند، اظهار داشت: باشگاه هیئت مدیره و مدیرعامل دارد و بقیه افرادی که اظهارنظر میکنند، صحبتهایشان غیرمرتبط است و مسئولانه نیست. اینکه کسی به عنوان مشاور سابق حرفهایی بزند، درست نیست. از این دست مشاورها که بعدها خواستند مطرح شوند، زیاد بوده است و حرفهای بیمورد زدهاند. اگر احیانا حرفشان درست بوده باشد، در حد آنها نیست چنین صحبتهایی را مطرح کنند. مشاور چه چیزی میخواهد بگوید؟ مگر مشاور کار اجرایی داشته است که حرف میزند؟ برخیها آموختهاند حرفهایی بزنند که عوام پسند باشد تا اینکه بحث کارشناسی مطرح کنند. عمده حرفهایشان نیز تناقض دارد.
به گزارش تسنیم، وی افزود: من نه قصد دفاع از احمد مددی، مدیرعامل استقلال را دارم نه هیئت مدیره، اما افراد باید حرف و سخنشان را در چارچوب مسئولیت خودشان بزنند. اگر هیئت مدیره مطلبی در نظر داشته است و به این نتیجه برسند که مدیرعامل از تصمیمات هیئت مدیره تمکین نمیکند، میتوانند اقدامات لازم را انجام دهند. تمکین نکردن مدیرعامل ارتباطی به وزیر ورزش و جوانان ندارد. اگر قانون تجارت رعایت شود، انتخاب مدیرعامل و عزل او نیز برعهده هیئت مدیره است. اینکه از وزارت ورزش برای برکناری مدیرعامل اجازه بگیرند، قابل توجه است. این موضوع نشان میدهد هیئت مدیره نقشی در باشگاه نداشته و فقط روی کاغذ هیئت مدیره است.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال یادآور شد: اگر هیئت مدیره باشگاه واقعی بوده و ثبت شرکتها صورت گرفته باشد، اعضای هیئت مدیره میتوانستند پس از اولین و دومین تذکر به مدیرعامل، در سومین مرتبه او را برکنار کنند. این تصمیم، حق قانونی هیئت مدیره است. اینکه بگویند وزیر ورزش اجازه برکناری مدیرعامل را نداده است، عملکرد هیئت مدیره را زیر سؤال میبرد و نشان میدهد آنها کارهای نبودهاند و اختیار نداشتهاند. اگر مدیرعامل به مصوبات و گفتوگوهای انجام شده در جلسات توجهی نکند، به جهت احترام میتوانند به رئیس مجمع بگویند که میخواهیم مدیرعامل را عزل کنیم. اینکه رئیس مجمع مخالف برکناری مدیرعامل باشد، از آن موضوعات حساسبرانگیز است. وزیر ورزش میتواند مجمع فوقالعاده برگزار کرده و کل هیئت مدیره را برکنار کند و افراد جدیدی بگذارد و از آنها بخواهد مدیرعامل انتخاب کنند، اما اجازه گرفتن از وزیر جای بحث و تأمل دارد.
آشتیانی با اشاره به بحث دخالت وزارت ورزش در امور باشگاههای استقلال و پرسپولیس گفت: همیشه قائل به این بودم وزارت ورزش در ارتباط استقلال و پرسپولیس باید دخالت داشته باشد، اما به گونهای نباشد قدرت تصمیمگیری مدیریت باشگاه را سلب کند. در گذشته میدیدیم معاونان وزارت ورزش تأکید میکردند که وزارت دخالتی در امور استقلال و پرسپولیس ندارد. این حرف غیرمنطقی است و باید حق دخالت داشته باشند، اما نباید خللی در تصمیمگیری مدیریت ایجاد کنند. در قانون تجارت هیئت مدیره است که عزل و نصب میکند، اما برای احترام به رئیس مجمع میتوانند بگویند که میخواهیم مدیرعامل را به این دلایل عزل کنیم.
وی ادامه داد: دلیل اوضاع به هم ریخته در باشگاه استقلال در عدم تجانس در انتخاب افراد است، یعنی افراد به درستی برای هیئت مدیره انتخاب نشدهاند. برخی افراد به دلیل عدم تجانس منفعل میشوند یا صاحب نظر نیستند یا اگر صاحب نظر هستند دیگران او را درک نمیکنند. افراد باید در حوزه باشگاه آگاهی داشته باشند. انتقاد به دولت یازدهم و دوازدهم برای هیئت مدیره استقلال و پرسپولیس عدم تجانس در انتخاب آنها بوده است. همین مسئله باعث شد افراد در هیئت مدیره دائم در حال تغییر باشند.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در خصوص اظهارات برخی معاونان پیشین این باشگاه برای دخالت در امور نقلوانتقالات استقلال گفت: در زمان مدیریت خودمان در استقلال، ساختار معاونان و قائم مقامها را برچیدیدم و مجموعه را کمیتهای کردیم. برخیها رئیس کمیته بودند که در میان آنها برخیها تمام وقت بوده و برخی پاره وقت بودند. باشگاه استقلال را با 18 نفر اداره میکردیم، اما امروز بالغ بر 80 نفر در استقلال و پرسپولیس نیرو هستند. اینها را چه کسی آورده است؟ چه کار جدیدی در این دو باشگاه شکل گرفته که این همه پرسنل اضافه شده است؟ معاونان هر کدام و ساز و کار خودشان را تعریف میکنند. هر مدیرعامل و معاونی اقوامش را آورده و استخدام کرده است.
آشتیانی با اشاره به صحبتهایی که برخی از معاونان سابق باشگاه برای محبوبیت خود انجام میدهند، تصریح کرد: اینجا باید به رسانهها انتقاد کرد که به حرفهای این افراد توجه میکنند، افرادی که وجاهتی ندارند. هر کسی تا زمانی که مسئولیت دارد، باید حرف بزند، آن هم نه در رسانهها بلکه در جلسات. اگر هیئت مدیره نمیتواند کار کند، بگوید شما را به خیر و ما را به سلامت و برود. اینکه مدیری بخواهد افشاگری کند و بگوید آن فرد چه گفت و آن یکی چه چیزی، معنا و مفهومی نداشته است و جز خسارت زدن به باشگاه معنای دیگری ندارد.
وی در پایان گفت: بار دیکر تأکید میکنم نه دفاعی از مدیرعامل میکنم، نه هیئت مدیره، اما هر کسی در جای خودش باید حرف بزند. بنده همواره نقدهایی به عملکرد وزارت ورزش داشتم اما نباید از دایره انصاف هم دور شویم. مطالبی که بنده اشاره کردم دلالت بر دفاع از فرد و گروه خاصی هم نیست.
دیدگاه تان را بنویسید