بلیت قطر ارزان شد!
با انجام قرعهکشی مرحله نهایی انتخابی جام جهانی در منطقه آسیا، مشخص شد تیم ملی ایران چیزی را که سالها نداشت به دست آورده است؛ شانس. نه اینکه تیم ملی ترسی از رویارویی با سایر تیمهای قدرتمند منطقه داشته باشد، ولی به هر روی اتفاقات سیاسی – ورزشی رخداده در منطقه باعث شد تا در مسیر جام جهانی بازیکردن با یک سری از تیمها بهطور سنتی برای تیم ملی سختتر از بقیه باشد.
اعتمادآنلاین| احتمالا اگر خود مسئولان فدراسیون فوتبال هم قرار بود قرعه تیم ملی در مسیر رسیدن به جام جهانی قطر را انتخاب کنند، همین تیمهایی را برمیداشتند که حالا به قید قرعه رقیب تیم ملی شدهاند؛ شاید فقط جای یک تیم را در صورت داشتن حق انتخاب عوض میکردند.
به گزارش شرق، به هر روی، ایران که در مرحله قبلی انتخابی با مارک ویلموتس بلژیکی روزگار سختی را تجربه میکرد، با دراگان اسکوچیچ کروات به زندگی برگشت و با کسب چهار برد پیاپی در بازیهای برگشت گروه سوم، بهعنوان صدرنشین راهی مرحله نهایی شد. از آنجا که ایران تیم دوم آسیا بود و در سید اول قرار میگرفت، از همان ابتدا مشخص بود که به دیگر غول آسیا یعنی ژاپن، در مرحله نهایی برخورد نمیکند. با وجود این، خطر برخورد با استرالیا، عربستان و عراق بهطور همزمان وجود داشت که این مورد نگرانکننده به نظر میرسید؛ اما با قرعهکشی روز پنجشنبه مشخص شد شانس هم به ایران رو کرده و حالا نه خبری از استرالیاست و نه قرار است جدال روانی - سیاسی با عربستان گریبان تیم ملی را بگیرد. با قرعهکشی انجامشده، تیمهای ایران، کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان در گروه «A» و تیمهای ژاپن، استرالیا، عربستان، چین، عمان و ویتنام در گروه «B» قرار گرفتهاند. از هر گروه، دو تیم نخست مستقیم به جام جهانی صعود میکنند و دو تیم سوم نیز در بازی پلیآف به مصاف هم میروند تا همچنان شانس صعود به جام جهانی را داشته باشند؛ اما با این قرعه به نظر میرسد بلیت
رفتن به جام جهانی قطر برای ایران ارزان شده است؛ چون بهجز کرهجنوبی، دیگر تیمهای حاضر در گروه اول، تهدیدی برای تیم ملی محسوب نمیشوند. اگرچه در دنیای امروزی فوتبال بازی راحت دیگر وجود ندارد، ولی همچنان اختلاف سطح حاکم است و در 99.9 درصد، همین اختلاف سطح رأی به برتری تیم قویتر میدهد.
نکته جذاب گروه ایران این است که تیم ملی برای چهارمین دوره پیاپی است که در راه صعود به جام جهانی باید با کرهجنوبی رقابت کند. علاوه بر کرهجنوبی، عراقیها نیز که در مرحله دوم انتخابی جام جهانی با تیم ملی همگروه بودند، در این مرحله هم دیگر رقیب سرسخت شاگردان اسکوچیچ خواهند بود. با وجود این، به نظر نمیرسد کره هم شانس چندان زیادی برای عرضاندام مقابل ایران داشته باشد. کرهجنوبی حریف محبوبی برای ایران محسوب میشود. این تیم در انتخابی جام جهانی 2014 رفت و برگشت به ایران باخت. بعد از آن در یک مسابقه دوستانه، باز هم نتیجه را به تیم ملی واگذار کرد. در انتخابی جام جهانی 2018، در بازی رفت شکست خورد و در بازی برگشت که صعود ایران قطعی شده بود، با وجود بازیدادن به بعضی بازیکنان ذخیره، نتوانست به تیم ملی گل بزند. بعد از چهار شکست در پنج مسابقه مقابل تیم کیروش، آنها در بازی دوستانه میزبان تیم ملی با ویلموتس بودند و باز هم نتوانستند ایران را ببرند. آخرین برد کرهجنوبی مقابل ایران به یک دهه قبل و جام ملتهای 2011 مربوط میشود.
نکته دیگری که شانس ایران برای صعود بدون دردسر به جام جهانی 2022 قطر را افزایش میدهد، ذهنیت برندهبودن است. در این گروه به غیر از ایران فقط کرهجنوبی است که رفتن به جام جهانی برایش تبدیل به عادت شده؛ وگرنه بقیه تیمهای گروه اول یا به جام جهانی نرفتهاند یا اینکه چنین لذتی را فقط برای یک بار چشیدهاند. به عبارت دقیقتر، از سال 1986 کرهجنوبی پای ثابت جام جهانی بوده است. ایران هم در دو دوره گذشته با کیروش به جام جهانی رسیده و از چهار دوره اخیر، فقط یک دوره نتوانست وارد این مسابقات شود. برخلاف دو غول بزرگ این گروه، بقیه کشورها با جام جهانی غریبه هستند؛ امارات فقط یک بار و در سال 1990 حضور در جام جهانی را تجربه کرده است، عراق سال 1986 برای اولین و آخرین بار به جام جهانی رفت و سوریه و لبنان نیز همین تجربه را هم ندارند. این یعنی بهجز کرهجنوبی، هیچکدام از همگروههای تیم ملی از سال 1990 به جام جهانی نرفتهاند و در مجموع دو صعود به جام جهانی در کارنامهشان دارند.
جایی برای نگرانی هست؟
همانطورکه عنوان شد، گروه ایران در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی، گروهی نگرانکننده نیست. اگرچه فوتبال غیرقابل پیشبینی است و نمیتوان با قطعیت درباره موفقیت تیمی در آن صحبت کرد، ولی با توجه به استعدادهای درخشانی که این روزها در تیم ملی حضور دارند، میتوان ادعا کرد کار برای صعود ملیپوشان راحت است. با وجود این، شاید تنها یک مورد نگرانکننده در این بین وجود داشته باشد؛ میزبانی. هنوز کنفدراسیون فوتبال آسیا مشخص نکرده قرار است بازیها به صورت رفت و برگشت برگزار شود یا اینکه مثلا میزبانی را به صورت متمرکز به یک کشور میدهد (امری که با توجه به فاصله برگزاری بازیها کمی کار را دشوار میکند). به هر روی، با توجه به اتفاقاتی که در دو، سه سال اخیر رخ داده و AFC به بهانههای مختلف میزبانی را از ایران گرفته، شاید این مورد تأثیر اندکی روی روند نتیجهگیری تیم ملی داشته باشد؛ بهویژه اینکه در این گروه تیم امارات هم وجود دارد که شانس زیادی برای میزبانی از تیمهای ایران، عراق، لبنان و سوریه دارد.
برنامه بازیهای تیم ملی در راه رسیدن به جام جهانی
ایران- سوریه، 11 شهریور 1400
عراق- ایران، 16 شهریور 1400
امارات- ایران، 15 مهر 1400
ایران- کرهجنوبی، 20 مهر 1400
لبنان- ایران، 20 آبان 1400
سوریه- ایران، 25 آبان 1400
ایران- عراق، 7 بهمن 1400
ایران- امارات، 12 بهمن 1400
کرهجنوبی- ایران، 4 فروردین 1401
ایران- لبنان، 9 فروردین 1401
دیدگاه تان را بنویسید