کد خبر: 646367
|
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ ۰۹:۱۰:۴۴
| |

پیشکسوت استقلال: مدیران دولتی فوتبال پول زیرمیزی دادن را بلدند/ بیت‌المال را می برند اما استقلال و پرسپولیس یک استادیوم ندارند!

علی لطیفی ملی‌پوش اسبق استقلال می‌گوید آبی‌ها باید در خط حمله تقویت شوند.

پیشکسوت استقلال: مدیران دولتی فوتبال پول زیرمیزی دادن را بلدند/ بیت‌المال را می برند اما استقلال و پرسپولیس یک استادیوم ندارند!
کد خبر: 646367
|
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ ۰۹:۱۰:۴۴

 قانون سقف قرارداد و عدم ضمانت اجرایی در این قانون در نهایت منجر به جنجال بزرگ در فوتبال کشورمان شده است.

به گزارش روزنامه اعتماد، قرار بود از باشگاه‌های متخلف امتیاز کسر شود و طبق‌ همین قانون هم از دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان ‌امتیازاتی کم شد، اما‌ یک روز قبل از اعلام رای کمیته انضباطی در مورد تخلفات‌احتمالی استقلال کمیته استیناف رای کمیته انضباطی را وتو کرد و دیگر قرار نیست از تیم‌هایی که از سقف قرارداد عبور می‌کنند، امتیاز کم شود! سوال اینجاست که اگر ضمانت اجرایی برای قانون نداشتند چرا این قانون را وضع کردند تا بعضی تیم‌ها هرقدر دل‌شان‌ خواست بازیکن جذب کنند و بعضی از تیم‌ها نتوانند با بازیکن مورد نظر خودشان به توافق برسند؟ این به مفهوم تبعیض بین تیم‌ها و وهن قانون نیست؟ با علی لطیفی یکی از پیشکسوتان استقلال پیرامون این موضوع و وضعیت آبی‌ها در این فصل گپ و گفتی ترتیب دادیم که در ادامه می‌خوانید.

 

استقلال در بازی مقابل گل‌گهر مساوی کرد. در چند بازی گذشته به نظر می‌رسد این تیم در خط حمله با مشکل مواجه است. نظر شما چیست؟

برگردیم به اول فصل که استقلال کامل‌ترین تیم فوتبال ایران را در اختیار داشت یعنی فصل قبل که ساپینتو بود هم ۱۱ بازیکن اصلی و ذخیره‌ها همگی از بهترین‌ها بودند. شاید در بین ۱۱ بازیکن اصلی به لحاظ نتیجه نسبت به سایر مدعیان برتری محسوسی نداشت، اما در کل بازیکنان را در نظر می‌گرفتیم، بهترین بودند. در لیگ فرسایشی هم ‌تیمی قهرمان می‌شود که ذخیره‌های قوی داشته باشد. بگذریم از اینکه ساپینتو با کارهایی که کرد دو جام را از استقلال گرفت و جز او هر کسی بود دو جام برای این تیم می‌آورد، اما وقتی نکونام آمد، اسکلت اصلی را حفظ کرد با این توضیح که قایدی و محبی از این تیم جدا شدند. با اینکه در سایر خطوط تقویت هم شدند، اما در فاز هجومی بازیکنی با ویژگی‌های محبی و قایدی را نتوانستند، جذب کنند، لذا با شما کاملا موافقم که استقلال در این زمینه ضعف دارد.

چاره چیست؟

باید تمام تمرکزشان را بگذارند و در فاز هجومی بازیکنانی با مشخصات قایدی و محبی را جذب کنند. استقلال، بلانکو را جذب کرده که حرفه‌ای است، اما خصوصیات آن دو را ندارد و در این زمینه دچار ضعف مفرط است و باید در نیم فصل به هر طریقی این ضعف را پوشش دهند.

شاید سقف قرارداد مانع شد تا استقلال نتواند آن دو مهره را حفظ کند.

بله، هیچ جای دنیا ما سقف قرارداد نداریم. ‌ما می‌توانیم ‌سقف قرارداد مالی برای تیم‌ها لحاظ کنیم، اما سقف مالی برای بازیکن نه، ‌چون پول‌های زیرمیزی رد و بدل می‌شود. چون عمده‌ تیم‌های ما دولتی هستند و مدیران دولتی ما زیر میزی دادن را بلدند و در این زمینه تبحر دارند و متاسفانه اخلاقیات را هم رعایت نمی‌کنند. این موضوع همیشه به بن بست خورده! بحث من به این دولت نیست کلا در دولت‌های مختلف مدیرانی که در عرصه ورزش بودند یک مقدار این فضا را اشتباه گرفتند با ارگان‌هایی که قبلا مشغول به کار بودند. در آن ارگان‌ها گویا پول‌های زیر‌میزی زیاد رد و بدل می‌شده و حالا به سمت ورزش کشانده شده است! عمده مدیران فوتبال ما از دل دولت‌ها بیرون آمدند به خصوص درمورد دو تیم پرسپولیس و استقلال. مدیران این دو باشگاه‌ در گذشته در ارگان‌هایی بودند که به راحتی می‌توانستند پاداش بدهند و پول‌های زیر میزی بدهند به کارمندها و آنهایی که در مراوده بودند حالا به فوتبال ما ورود کردند و همین کارها را می‌کنند. تا مادامی که سقف بگذاریم و عمده پولی که وارد باشگاه‌ها می‌شود برای بیت‌المال است و مدیران ما هم کوچک‌ترین اهمیتی به بیت‌المال نمی‌دهند وضع همین است. برای مسوولان دولتی اهمیتی ندارد پول‌ها کجا هزینه شود و فقط می‌خواهند به اهداف شخصی خود برسند.‌

نقد شما به مدیران غیرورزشی در فوتبال است؟

بله‌، یکی می‌خواهد در آینده برای خودش نماینده مجلس شود و دیگری می‌خواهد وارد دولت شود و همه اینها برای رسیدن به محبوبیت و چهره شدن هیچ سقفی را رعایت نمی‌کنند. من حاضرم با هر کسی که بگوید این‌طور نیست مناظره کنم اگر این نبود الان بدهی چند صد میلیاردی برای سرخابی‌ها نبود. بدهی‌های عظیم در این سال‌ها باعث شده که هیچ کسی باور ندارد که این دو تیم که روی هم شصت میلیون هوادار دارند به این روز بیفتند. اگر این هواداران را سایر کشورها داشتند، می‌توانستند در جهت منافع باشگاه‌های‌شان نهایت استفاده را ببرند،‌ چون مدیران‌توانمند در آنجا هستند و از طریق هواداران درآمدزایی می‌کردند. هر مدیر متوسط اروپایی بالای سر این تیم‌ها بود یقین بدانید الان استادیوم اختصاصی داشتند، هتل اختصاصی داشتند و یک جایگاه رفیع و زمین اختصاصی داشتند و برای جذب بازیکن به جای 10 میلیارد می‌توانستند صد میلیارد هزینه کنند. اشکالی هم نداشت، چون درآمدزایی داشتند. برای مثال الان منچسترسیتی زیر تیغ انتقادات است، چون پول نفتی در این تیم وجود دارد و فیرپلی مالی در آن رعایت نشده. نوع دیگر آن در کشور ماست. در آنجا از تیم متخلف امتیاز کسر می‌شود. در قیاس کوچک‌تر به شکل دیگر در کشور ماست و به جای پول نفت پول دولتی وارد فوتبال می‌شود. حالا پرسپولیس و استقلال را مثال زدم اما سپاهان هم همین‌طور. در حالی که با پتانسیل تیم‌های پرطرفدار می‌شود به اقتصاد کشور کمک کنند، می‌بینیم بیت‌المال به غارت می‌رود و این دو تیم استادیوم هم ندارند و این وسط فقط قشر هوادار است که آسیب می‌بیند.

  • Mh ارسالی در
    شنبه ۹ دی ۱۴۰۲

    همیشه دنبال امتیاز بیرون از مستطیل سبز هستند واقعا ک

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها