کد خبر: 658880
|
۱۴۰۳/۰۲/۱۱ ۱۱:۲۰:۰۴
| |

پرونده‌های باز استقلال به گردن خطیر است یا علی عسگری؟

سوالی که در چند روز گذشته به وجود آمده در مورد پرونده‌های باز باشگاه استقلال است؛ پرونده هایی که با اقدامات مدیران فعلی باز شده‌اند.

پرونده‌های باز استقلال به گردن خطیر است یا علی عسگری؟
کد خبر: 658880
|
۱۴۰۳/۰۲/۱۱ ۱۱:۲۰:۰۴

باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج‌فارس واگذار شده است و روز یکشنبه نخستین جلسه مدیرعامل هلدینگ با اعضای هیات‌مدیره فعلی باشگاه برگزار شد.

به گزارش روزنامه اعتماد، در این جلسه دو اتفاق مهم رخ داد؛ اول اینکه مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس احمد شهریاری را به عنوان نماینده تام‌الاختیار هلدینگ به باشگاه استقلال فرستاد تا روی اقدامات هیات‌مدیره و مدیرعامل فعلی نظارت کند. این فرد هنوز عضو هیات‌مدیره نشده، اما گفته می‌شود در مجمع عمومی باشگاه که دو هفته دیگر برگزار خواهد شد به عنوان یکی از اعضا به مدیریت استقلال اضافه می‌شود. 

نکته بعدی بحث مدیرعاملی علی خطیر است که در این جلسه نه به صورت رسمی که به صورت ضمنی مورد بررسی قرار گرفت. پیش از این گفته می‌شد خطیر به عنوان مدیرعامل استقلال یکی از اعضای هیات مدیره این باشگاه است، اما در جلسه اخیر مشخص شد این شایعات صحت نداشته و خطیر به عنوان مدیرعامل عضو هیات‌مدیره باشگاه نیست و ضمنا فعلا خبری از حضور علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در هیات‌مدیره باشگاه نیست. 

سوالی که در چند روز گذشته به وجود آمده در مورد پرونده‌های باز باشگاه استقلال است که با اقدامات مدیران فعلی باز شده‌اند. اینکه مسوولیت بستن پرونده‌های فعلی با مالکان جدید است یا به هر نحوی همین افرادی که فعلا در مسند کار هستند باید دست بجنبانند؟ 

به عنوان مثال باشگاه استقلال در ابتدای فصل با برندی به نام کاسکو برای تبلیغات روی پیراهن به توافق رسید، اما این شرکت که بعدا مشخص شد خط و ربطی با برخی کشورهای خاص دارد، پول باشگاه استقلال را نداد و در حال حاضر پرونده شکایت آبی‌ها از این مجموعه در جریان است. هنوز مشخص نیست مدیرعامل استقلال چطور قراردادی با این شرکت بسته بوده که آنها به راحتی مدعی شدند قرار نیست پولی به استقلال بپردازند. 

پرونده مهم دوم، دومین اسپانسری است که علی خطیر برای استقلال آورد: یک مغازه موبایل‌فروشی که بعدها سر ماجرای کوروش کمپانی زیر ذره‌بین نهادهای نظارتی و امنیتی قرار گرفت و برخی طرح‌های فروش آن کنسل شد تا جایی که باشگاه استقلال مجبور شد لوگوی این مغازه را از روی لباس خود بردارد. اقدامی که حتما تبعات قانونی زیادی برای باشگاه به دنبال خواهد داشت، چراکه صاحب آن مجموعه موبایل‌فروشی مدعی بود تمام پول قرارداد اسپانسری را همان ابتدای کار پرداخت کرده و در برخی ویدیوها تهدید به افشاگری علیه مدیرعامل استقلال هم کرد.

پرونده بدهی به باشگاه سانتاکلارا دیگر پرونده دردسرساز استقلال است. روز گذشته آپدیت جدید فیفا در مورد باز یا بسته بودن پنجره‌های نقل‌وانتقالاتی تیم‌ها آمد و مشخص شد پنجره استقلال بعد از گذشته دو ماه از ادعای مدیران این باشگاه مبنی بر توافق با باشگاه پرتغالی هنوز بسته است و این یعنی پولی به حساب سانتاکلارا واریز نشده و تلاش مدیران استقلال برای واریز قسطی هم به نتیجه نرسیده است. مساله‌ای که پروسه گرفتن مجوز حرفه‌ای برای استقلال را تحت‌الشعاع قرار داده و برخی کارشناسان معتقدند پرونده سانتاکلارا یقه استقلال را در مسیر گرفتن مجوز حرفه‌ای خواهد گرفت. 

در این زمینه شنیده شده یکی دیگر از باشگاه‌های ایرانی که برای گرفتن مجوز حرفه‌ای اقدام کرده بوده شرایطی مشابه استقلال داشته و برای پرداخت بدهی خود در سه قسط با فرد طلبکار به توافق رسیده. یک فرد مطلع به خبرنگار اعتماد گفت این باشگاه بعد از پرداخت قسط اول و گرفتن تاییدیه آن را به فیفا ارسال کرده و این تاییدیه به همراه متن توافق برای دریافت مجوز حرفه‌ای بارگذاری شده است. اما استقلال چنین تاییدیه‌ای مبنی بر واریز پول ارایه نکرده است. 

ماجرای دعوای استقلال با همراه اول که استارتش در زمان مدیریت مصطفی‌ آجرلو زده شد به همراه درگیری قضایی با سازمان لیگ در ماجرای تبلیغات محیطی هم از آن کیس‌هایی است که هنوز به سرانجام مشخصی نرسیده و باید بالاخره تعیین تکلیف شود. 

پرونده بدهی به ساپینتو و دستیارانش، پرونده بدهی به آمانوف و چند شکایت داخلی نیز دیگر پرونده‌هایی است که استقلال با آنها روبه‌رو است. اینکه مدیران هلدینگ خلیج‌فارس نماینده‌ای منصوب کرده‌اند تا از این به بعد مدیران فعلی استقلال شخصا تصمیمی برای باشگاه نگیرند و تعهد جدیدی ایجاد نکنند، اقدام درستی است، اما هنوز مشخص نیست که موضع مالک جدید استقلال در مورد این پرونده‌های باز چگونه است. در واقع می‌توان گفت این درست است که مالکان جدید استقلال را با بدهی‌های معوق چند ساله‌اش خریده‌اند، اما پرونده‌هایی که در همین چند ماه باز شده شرایط متفاوتی با آن بدهی‌ها دارد.

اگر قرار باشد مالک جدید به سیاق سابق در ابتدای راه به رفع و رجوع پرونده‌های باز شده و رفع تعهدهایی که مدیران سابق به جا گذاشته‌اند، بپردازد که می‌توان گفت در عمل اتفاق خاصی در نحوه مدیریت باشگاه رخ نداده، اما اگر قرار است شرایط تغییر کند مالک جدید باید مدیران فعلی را در مورد شرایطی که باشگاه را تحویل می‌دهند، پاسخگو کنند. 

حال باید منتظر ماند و دید هلدینگ خلیج‌فارس چه مسیری برای مدیریت باشگاه استقلال طی خواهد کرد. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها