کد خبر: 668165
|
۱۴۰۳/۰۵/۰۱ ۱۲:۲۵:۳۵
| |

در گفت و گو با «اعتماد» مطرح شد؛

معاون زنان کمیته ملی المپیک پیش از اعزام به پاریس: از دختران انتظار مدال داریم/ امیدوارم مجموعه کاروان بتواند از مدال‌های دوره قبلش محافظت کند

مهین فرهادی زاد می گوید سهمیه نگرفتن بسکتبال و والیبال باعث کاهش چشم گیر نفرات ایرانی حاضر در المپیک پاریس نسبت به دوره قبل شد.

معاون زنان کمیته ملی المپیک پیش از اعزام به پاریس: از دختران انتظار مدال داریم/ امیدوارم مجموعه کاروان بتواند از مدال‌های دوره قبلش محافظت کند
کد خبر: 668165
|
۱۴۰۳/۰۵/۰۱ ۱۲:۲۵:۳۵

علی ولی اللهی| دختران ایران برای حضور در المپیک پاریس رکوردشکنی کردند. ورزشکاران کشورمان 11 سهمیه برای حضور در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی جهان کسب کردند. بخش عمده‌ای از کاروان ایران طی روزهای گذشته تهران را به مقصد پاریس ترک کردند. یک بخش از کاروان روز جمعه راهی فرانسه شد. ساعاتی قبل از پرواز یعنی روز پنجشنبه با خانم دکتر مهین فرهادی‌زاد، معاون زنان کمیته ملی المپیک همکلام شدیم تا آخرین شرایط دختران ایران قبل از شروع المپیک را مورد بررسی قرار بدهیم. دکتر فرهادی‌زاد که از مدیران باسابقه ورزش ایران به حساب می‌آید، می‌گوید: ورزشکاران ایران در شرایط خوبی به مسابقات اعزام می‌شوند و امید به کسب مدال حتی برای زنان ایرانی هم وجود دارد. 

دکتر فرهادی‌زاد در ابتدای صحبت‌های خود به «اعتماد» گفت: 11 نفر از دختران ما موفق به کسب سهمیه المپیک شدند. سه نفر در تیراندازی شامل تپانچه بادی و تفنگ بادی. در روئینگ قایقرانی ما سه نماینده داریم که یک نفر در قایق یک‌نفره و دو ورزشکار در قایق دو نفره تیمی حضور دارند. دو ورزشکار داریم در تکواندو و یک ورزشکار در تنیس روی‌میز که خانم شهسواری است و سومین المپیکش را تجربه می‌کند. ایشان یکی از پرچم‌داران کاروان ماست. یک ورزشکار هم در دوومیدانی داریم و دیگری در تیراندازی. 

او ادامه داد: اینها 11 ورزشکار ما هستند که سهمیه گرفتند. دخترانی که برای کسب سهمیه شاید حداقل دو، سه سال کار کردند. هم خودشان، هم مربیان‌شان و هم فدراسیون‌ها. به هر حال روندهای آماده‌سازی را فراهم کردند و ورزشکاران را به رویدادهای مختلف فرستادند تا این فضا فراهم شود و کسب سهمیه رخ بدهد. 

فرهادی‌زاد در مورد رشد سهمیه‌های زنان اظهار داشت: ما در این دوره 11 شرکت‌کننده داریم. در دوره گذشته ما 9 نفر ورزشکار زن داشتیم. بنابراین واقعیتش این است که این تیم فعلی رشد خوبی از نظر کمی داشته است. امیدوارم که کیفیت کار بچه‌ها هم بالا باشد. رتبه‌هایی که به دست می‌آورند، رکوردهایی که می‌زنند، شرایطی که برای کارشان به وجود می‌آورند شرایط قابل قبولی باشد و حتما هم همین طور خواهد بود. فضای کار هم پسران و هم دختران‌مان ان‌شاءالله خوب باشد. 

معاون کمیته ملی المپیک در مورد کاهش سهمیه مردان در مقابل رشد سهمیه زنان توضیح داد: در مقایسه با دوره گذشته ما یک سهمیه والیبال داشتیم در توکیو که به تبع آن بیست و چند نفر اعزام شدند. همین طور در بسکتبال داشتیم که آن هم باعث شد تعداد نفرات زیادی اعزام شوند. آن شرایط باعث شد تعداد ورزشکاران ما بیشتر شود. خیلی دوست داشتیم در این دور هم تیم والیبال یا بسکتبال‌مان یا سایر رشته‌های تیمی کسب سهمیه کنند. 

فرهادی‌زاد خاطرنشان کرد: نمی‌خواهم بگویم آنها عقبگرد داشتند، چون در رویدادهای بین‌المللی اتفاقاتی می‌افتد که شرایط را تغییر می‌دهد. شما به یک باره در یک لحظه عقب می‌افتی و کار خراب می‌شود. این دو تا رشته تیمی ما وقتی نتوانستند کسب سهمیه کنند یک تعداد قابل توجهی از نفرات ما کم شدند. در بخش زنان ما رشد خوبی داشتیم و در بخش مردان هم بچه‌ها تلاش خودشان را کردند ولی ‌ای کاش می‌توانستیم در ورزش‌های تیمی هم سهمیه بگیریم. 

فرهادی‌زاد که یکی از اعضای کاروان ورزشی ایران در پاریس است در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان از زنان انتظار کسب مدال داشت، گفت: من راحت بگویم همین که بچه‌های ما سهمیه گرفتند، عالی است. انتظار مدال از همه داریم. چرا نداشته باشیم؟ حتی آرزوی ماست که مدال بگیرند. بچه‌ها واقعا چیزی کم ندارند. اسم نمی‌برم که در آستانه مسابقات توی روحیه‌شان تاثیر بگذارد ولی ورزشکاری که از 206 کشور دنیا می‌آید می‌رود در بین 30 ورزشکار برتر که در لاین قرار می‌گیرد حتما همگی قهرمان هستند. مربی تیراندازی اسپانیا بعد از اینکه در دوره گذشته شاگردش به سکو نرسید خیلی راحت از کنارش عبور کرد و خسته نباشید گفت. بعد به مربی تیم ما گفت: این یکی از قهرمانان حاضر در المپیک است و قابل تقدیر و احترام. بنابراین تمام ورزشکاران دختر و پسری که در المپیک هستند یکی از قهرمانان به حساب می‌آیند. امیدواریم که ورزشکاران ما بتوانند شرایط را خوب درک  و غلبه کنند بر همه نیروهای مقابل‌شان و بتوانند خودشان را به سمت نیروهای مثبت بکشانند و ان‌شاءالله روی سکو قرار بگیرند. 

او با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از ورزشکاران در دوران آماده‌سازی گفت: همه دوره‌ها همه افرادی که در المپیک قرار دارند، سعی می‌کنند حمایت‌های وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک را داشته باشند. کمیته ملی المپیک برای هر یک از ورزشکارانش برای آماده‌سازی روزانه رقم بسیار خوبی محاسبه کرده بود و به فدراسیون‌ها می‌داد و به همین دلیل قایقرانی اردوی خودش را در روسیه گذاشت و بچه‌ها توانستند کار خیلی خوبی در اردو انجام بدهند. آنجا یک دریاچه دارد که مسیر 2000 متری استاندارد در آن قابل دسترسی است یا بچه‌های دیگری که توانستند در رویدادها و تورنمنت‌های مختلف حضور داشته باشند تا بتوانند آمادگی کسب کنند. در ارتباط با تجهیزات باید بگویم کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در تجهیز امکانات ورزشی هر یک ورزشکاران کمک کردند. همین چند روز اخیر باز یک پول خوب برای آوردن تجهیزاتی که لازم دارند به پاریس پرداخت شد. مثلا اگر تیراندازی است و بچه‌ها فشنگ می‌خواهند هماهنگی انجام شد. 

این مدیر ورزشی کشورمان افزود: در رابطه با خود ورزشکاران که آیا آمادگی مادی، روحی و ذهنی برای حضور در مسابقات دارند هم این نکته وجود دارد که شاخص‌های متعددی را مرکز نظارت در نظر گرفت برای اینکه ورزشکاران ما بتوانند با قرار گرفتن در این شاخص‌ها آن روند دستیابی به حداکثر حمایت مالی را کسب کنند که تا سقف 200 میلیون هم می‌رسید. بنابراین ورزشکار ما می‌توانست با حضور در تست آمادگی جسمانی یا حضور در تست پزشکی با شرایط منطقی که در اردوها وجود داشت این شاخص‌ها را تست کند که شاخص‌های سنگینی هم نبود. سعی ما بر این بود که بتوانیم یک آرامش روحی و ذهنی برای بچه‌ها ایجاد کنیم و دغدغه‌ای در بیرون نداشته باشند و بتوانند کارشان را انجام بدهند. 

در پایان از دکتر فرهادی‌زاد سوال کردیم در مجموع فکر می‌کند کل کاروان ایران نسبت به دوره قبل عملکرد بهتری داشته باشد یا خیر؟ وی پاسخ داد: من امیدوارم تعداد مدال‌ها بیشتر شود. یادمان نرود که دوره قبل همراه شده بود با کرونا که باعث شده بود بازگشت ورزشکاران به حالت اولیه یک مقداری سخت شود. اما من امیدوارم در پاریس شرایط بهتری داشته باشند و حداقل بتوانند از مدال‌های خودشان در دوره قبل محافظت کنند. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها