کد خبر: 682975
|
۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۳:۵۵:۱۱
| |

تحلیل مثلث مرگ با حضور کامران، عبدالرشید و تیلور

کشتی گیر کشورمان در سه دقیقه دوم مقابل تیلور هیچ نشانی از اندازه و ظرفیت فنی گذشته خود نداشت.

تحلیل مثلث مرگ با حضور کامران، عبدالرشید و تیلور
کد خبر: 682975
|
۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۳:۵۵:۱۱

با حضور کامران قاسمپور، عبدالرشید سعدالله‌یف روس و دیوید تیلور امریکایی، در وزن 92 کیلوگرم کشتی قهرمانی جهان در آلبانی هیجان به انتهای درجه رسید. نام بزرگ این کشتی‌گیران اعتبار ویژه‌ای به رقابت‌های جهانی اوزان غیرالمپیکی 2024 تیرانا بخشید. 

وجه اشتراک این سه کشتی‌گیر که خود را به این آوردگاه رساندند، غیبت در المپیک پاریس بود؛ سعدالله‌یف به دلیل مسائل سیاسی محروم شد، تیلور در انتخابی نتوانست از سد آرون بروکس عبور کند و قاسمپور به دلیل عملکرد مثبت حسن یزدانی در تورنمنت مجارستان طبق فرآیند چرخه کنار گذاشته شد. 

قبل از مشخص شدن قرعه 92 کیلوگرم کشتی آزاد تب‌ و ‌تاب شروع به اوج گرفتن نمود و گمانه‌زنی‌ برای رویارویی‌های ماندگار داغ‌تر شد. هر چه به لحظه موعود نزدیک‌تر می‌شدیم نفس‌ها بیشتر به شمارش می‌افتاد، ضربان قلب به بالاترین حد ممکن خود می‌رسید و شور و نشاط در کوی ذهن مأوا می‌گرفت، چراکه لذت تماشای مسابقاتی جذاب در چشم‌ها جاری می‌شد. همه‌ مشتاقان ورزش فرصت را مغتنم شمردند و به انتظار نشستند تا ببینند این نبردهای مهم چه سرانجامی پیدا می‌کنند.

 در قرعه‌کشی اول که انجام شد این احتمال وجود داشت که کشتی گیرکشورمان فقط در پیکار فینال با یکی از آنها صف‌آرایی می‌کند اما رعایت نشدن فرآیند رنکینگ، باعث شد جدول تمام وزن‌ها باطل شود و در قرعه مجدد هر سه کشتی گیر در قسمت بالای جدول قرار گرفتند تا کشتی‌گیران در سمت دیگر نفسی به‌راحتی بکشند و با خاطری آسوده روی تشک بروند؛ چراکه مطمئن بودند تا دیدار نهایی با مثلث مرگ این وزن کشتی نخواهند گرفت.  در همان دور نخست تیلور به مصاف سعد‌الله‌یف رفت؛ همگان از یک جدال بزرگ حرف می‌زدند. یکی با کاستن کیلوهای اضافی از 97 کیلوگرم آمده بود و دیگری هم از 86 کیلو به 92 آمده بود؛ آن‌هم بعد از پذیرفتن سرمربیگری ایالت اوکلاهاما که باعث شده بود مانند سال‌های قبل تمرین منظم و طاقت‌فرسا نداشته باشد. برخلاف پیش‌بینی‌ها، سعدالله‌یف با تاکتیک مناسب و با یک آنالیز صحیح بر تمام نقشه‌های تیلور خط بطلان کشید و با نتیجه صفر-7 به پیروزی رسید. کشتی‌گیر امریکایی همانند یک کشتی‌گیر مبتدی چندین‌بار اقدام به زیرگیری کرد اما هر بار به ساختار دفاعی رسوخ‌ناپذیر حریف اصابت نمود. حریف روس به‌خوبی توانست با مهار نمودن دست‌ها و سر و گردن، خیمه‌های سنگین و اجرای پیش‌انداز در مرحله آخر شایستگی خود را به او نشان دهد تا موفقیت را در آغوش لمس کند.

اما قاسمپور توانست با غلبه بر تاکاهاشی ایشیگوروی ژاپنی، فیض‌الله آکتورک از ترکیه و ایوان ایچیلزی مولداوی به دیدار نیمه نهایی راه پیدا کند تا در یک کشتی حساس و بی‌نهایت هیجان‌انگیز با سعدالله‌یف صف‌آرایی کند. شرایط متفاوت در این کشتی باعث شد که در وقت اول تنها یک امتیاز جلوی نام نماینده کشورمان به خاطر اخطار سی ثانیه به حریف درج شود. در چهل ثانیه پایانی وقت دوم کامران با زیر دوخم توانست دو امتیاز دیگر به ارمغان آورد و با نتیجه یک-3 پیش بیفتد. او با عملکردی بی‌نقص در یک قدمی برتری قرار گرفت، اما در هفت ثانیه آخر با یک لحظه اشتباه در بدترین زمان ممکن، عبدالرشید با یک قوس او را در خاک نشاند و با اجرای سالتو 3-5 برنده شد.

این پیروزی دقیقا یادآور خاطره تلخ جهانی سال گذشته بود که مجتبی گلیج مقابل سعد‌الله‌یف در واپسین ثانیه‌ها با اشتباه محاسباتی بازنده شد.  کادرفنی باید این نکته را به کامران گوشزد می‌نمود و از قبل این وضعیت را پیش‌بینی می‌کرد. باید به او می‌گفت در این مواقع گاردش را پایین‌تر بیاورد و اصلا نیازی به درگیر شدن ندارد و می‌تواند رقیب را دور برند و فرار کند، آن‌وقت در سختگیرانه‌‌ترین تصمیم به او یک اخطار و یک امتیاز به سعد‌الله‌یف داده می‌شد. به هر حال ثانیه‌های پایانی یک‌بار دیگر روی زشتش را به ما نشان داد تا برای علاقه‌مندان به این عرصه یک افسوس بزرگ به یادگار بگذارد.

سرانجام انتظاری که کشتی‌دوستان این سرزمین به دنبال آن بودند پس از چند سال در پیکار رده‌بندی 92 کیلوگرم به وقوع پیوست؛ قاسمپور به مصاف تیلور رفت، اما هر دو کشتی‌گیر با روزهای اوج خود فاصله داشتند. کشتی‌گیر کشورمان در سه دقیقه دوم هیچ نشانی از اندازه و ظرفیت فنی گذشته خود نداشت، همچنین به لحاظ بدنی دچار افت شد تا رقیب از این فرصت بهره ببرد و با نتیجه 2-6 به برتری برسد و به مدال برنز دست یابد. تیلور بعد از این مسابقه با چشمانی گریان با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد تا دیگر هیچ کشتی‌گیر ایرانی نتواند فرصت انتقام از او را به دست بیاورد. سعدالله‌یف هم با کسب یک نشان طلای دیگر خودش را در جمع بزرگ‌ترین کشتی‌گیران تاریخ این رشته ورزشی جا داد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها