کد خبر: 691673
|
۱۴۰۳/۱۰/۰۵ ۱۰:۱۱:۱۶
| |

اسرائیل با حمله به سوریه بعد از سقوط دولت اسد چه چیزی به دست می آورد؟

از زمان رفتن اسد به روسیه در روز یکشنبه، اسرائیل بیش از 400 بار به سوریه حمله کرده است و علیرغم اعتراضات سازمان ملل، تهاجم نظامی به منطقه حائل که از سال 1974 دو کشور را از هم جدا کرده است، آغاز کرده است.

اسرائیل با حمله به سوریه بعد از سقوط دولت اسد چه چیزی به دست می آورد؟
کد خبر: 691673
|
۱۴۰۳/۱۰/۰۵ ۱۰:۱۱:۱۶

از زمان رفتن اسد به روسیه در روز یکشنبه، اسرائیل بیش از 400 بار به سوریه حمله کرده است و علیرغم اعتراضات سازمان ملل، تهاجم نظامی به منطقه حائل که از سال 1974 دو کشور را از هم جدا کرده است، آغاز کرده است.

به گزارش الجزیره این تجاوزها در حالی رخ داده اند که کشور تلاش می کند از 53 سال حکومت خانوادگی سلسله دور شود.

در چند ماه گذشته، اسرائیل به همسایه خود لبنان حمله کرده است و به جنگی که به عنوان نسل کشی علیه جمعیت تحت محاصره غزه محکوم شده است، ادامه داده است.

 اما چرا اسرائیل اکنون به سوریه حمله می کند؟

اسرائیل سال هاست که حملات خود به سوریه را با ادعای از بین بردن اهداف نظامی ایران توجیه می کند.  با این حال، ایران گفته است که هیچ یک از نیروهایش در حال حاضر در سوریه نیستند.اکنون اسرائیل می گوید که تمرکز خود را بر تخریب زیرساخت های نظامی سوریه گذاشته است.

 اسرائیل مدعی است که تلاش می‌کند جلوی رسیدن تسلیحات به دست «افراطی‌ها» را بگیرد، تعریفی که برای فهرست چرخشی از بازیگران اعمال کرده است، که اخیراً «حیات تحریر الشام» (HTS)، گروه اصلی اپوزیسیون سوریه که رهبری آن را برعهده داشت.گروه اصلی اپوزیسیون سوریه که عملیات سرنگونی اسد را رهبری کرد.

اسرائیل می گوید تاسیسات نظامی از جمله انبارهای تسلیحات، انبارهای مهمات، فرودگاه ها، پایگاه های دریایی و مراکز تحقیقاتی را هدف قرار داده است.اسرائیل همچنین واحدهای نظامی را در منطقه حائل در امتداد بلندی‌های جولان که سوریه و اسرائیل را جدا می‌کند مستقر کرده است.  این منطقه به‌عنوان بخشی از توافق آتش‌بس با میانجیگری سازمان ملل متحد در سال 1974، رسماً یک منطقه غیرنظامی شده تعیین شده است.

اسرائیل تقریباً دو سوم از بلندی‌های جولان را اشغال کرده و منطقه حائل تحت مدیریت سازمان ملل در یک منطقه باریک به وسعت 400 کیلومتر مربع (154 مایل مربع) است.  بقیه در کنترل سوریه است.

 نیروهای امنیتی سوریه همچنین از پیشروی تانک های اسرائیلی از بلندی های جولان به سمت قطنا، 10 کیلومتری (شش مایلی) در خاک سوریه و نزدیک به پایتخت خبر داده اند.

 منابع نظامی اسرائیل هرگونه تهاجمی از این دست را رد کرده اند.علاوه بر بیش از 100 حمله به پایتخت، اسرائیل حملاتی را در المیادین در شرق، طرطوس و مصیاف در شمال غربی، گذرگاه قصیر با لبنان و فرودگاه نظامی خلخاله در جنوب انجام داد.توجیه اسرائیل برای این حمله اخیر به یک کشور مستقل چیست؟

 بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که قلمرو سابق سوریه در امتداد بلندی‌های جولان، که از سال 1974 به عنوان منطقه غیرنظامی طبقه‌بندی شده است، «تا ابد» بخشی از اسرائیل باقی خواهد ماند.

 گیدئون سار، وزیر امور خارجه اسرائیل از حملات اسرائیل دفاع کرد و گفت که قصد اسرائیل تنها هدف قرار دادن سایت‌های مشکوک سلاح شیمیایی و سایت‌های موشک دوربرد بوده است - تا از تصرف آنها توسط گروه‌های مسلح مخالف حملات مداوم اسرائیل به همسایگانش جلوگیری کند.ساعار در یک نشست توجیهی برای رسانه های خارجی گفت که اسرائیل "به شیوه ای احتیاطی" عمل می کند.

 او گفت: «به همین دلیل است که ما به سیستم‌های تسلیحات استراتژیک مانند سلاح‌های شیمیایی باقی‌مانده یا موشک‌ها و راکت‌های دوربرد حمله کردیم تا به دست افراط‌گرایان نیفتند.»اسرائیل از سوریه چه می خواهد؟

 دولت هیچ اظهاراتی خارج از «اقدام به نفع دفاع اسرائیل» که بتواند نشان دهنده قصد آن باشد، نداده است.

 با این حال، برخی از شخصیت های برجسته اسرائیلی در مورد دیدگاه های خود در مورد آنچه که باید در آینده اتفاق بیفتد صحبت کرده اند.بنی گانتز، رهبر حزب وحدت ملی و یکی از مخالفان نتانیاهو، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که این «فرصتی با نسبت تاریخی» برای اسرائیل است.  وی از سیاستگذاران خواست تا «روابط خود را با دروزی‌ها، کردها و سایر گروه‌های سوریه توسعه دهند» و پیشنهاد کرد که اسرائیل ممکن است بتواند روابط خود را با گروه‌هایی که به طور سنتی با ائتلاف مخالفان مسلح سرنگون‌کننده اسد مخالفت می‌کنند، توسعه دهد..در همان روز، تایمز اسرائیل با یک محقق و یکی از اعضای سابق ارتش اسرائیل مصاحبه کرد که پیشنهاد گانتز را از این هم فراتر برد و پیشنهاد کرد که سوریه می‌تواند به مجموعه‌ای از کانتون‌ها تقسیم شود که هر کدام آزادانه با بازیگران خارجی از جمله اسرائیل همکاری کنند. این در حالی است که سرهنگ سابق عنان وهابی که عضوی از اقلیت دروزی است، گفت: «دولت-ملت مدرن در خاورمیانه شکست خورده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها