تغییر دکترین هستهای ایران یعنی مقدمهسازی برای داشتن سلاح اتمی؟
روزنامه جوان به این سوال پاسخ داده که تغییر دکترین هستهای ایران یعنی مقدمهسازی برای داشتن سلاح اتمی است؟
روزنامه جوان به این سوال پاسخ داده که تغییر دکترین هستهای ایران یعنی مقدمهسازی برای داشتن سلاح اتمی است؟
به گزارش جوان، سخنان تازه مقامهای مسئولیتدار کشور درباره «تغییر دکترین هستهای ایران»، حواس مخاطبان داخلی و خارجی را متوجه خود کرده است و چندین پرسش بهوجود میآورد که آیا این یک «مقدمهسازی برای اعلام رسمی داشتن سلاح اتمی» و «تغییر راهبرد دفاعی ایران» است، یا باید تاکتیک «تحرکبخشی به دیپلماسی دفاعی» تلقی شود (همانگونه که متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم در واکنش به سخنان خرازی، بهترین راه مقابله با ایران هستهای را «دیپلماسی» دانست)، یا فقط باید چیزی در همان حدود معنای سرراست سخن یعنی «تغییر دکترین هستهای درصورت تهدید موجودیت ایران» درنظر گرفته شود؟ البته همین معنای سرراست هم چندان سرراست نیست، زیرا «بعد از تهدید موجودیت، تغییر دکترین به چه دردی میخورد؟!»
این روزنامه افزوده است: معتقدم فراتر از این دستهبندیها و تعاریف، معنای راهبردی این سخنان تازه را میتوان اینگونه در نظر گرفت که امریکا از اینپس باید ایران را مانند «یک قدرت هستهای» ببیند، چه ما سلاح هستهای داشته باشیم یا نداشته باشیم و فقط قدرت ساخت آن را در دست گرفته باشیم. این بهترین راه عبور از «بازی با کلمات و مفاهیم» در بحث هستهای است.
جوان نوشته است: قدرت هستهای اگر با فرهنگ امریکایی عجین شود، نتیجهاش «بهکارگیری در دو شهر برای آزمایش، بهرغم اعلام آتشبس طرف مقابل» میشود، یعنی ژاپن را که اعلام آتشبس کرد، نابود کنی تا ببینی سلاحت خوب کار میکند یا نه! اما این قدرت در دست دیگران مانع از بهکارگیری تفننی دوباره امریکاییها شده است. پس چه به «جهان علم» پایبند باشیم و چه به «جهان اخلاق»، و چه اخلاق نسبی یا مطلق داشته باشیم، «بازدارندگی هستهای» ضرورت آینده جهان است. با این توصیفات، مفهوم تغییر دکترین هستهای یعنی «این تغییر اعمال شده است» و از اینپس باید «ایران را یک قدرت بازدارنده هستهای» بدانید.
دیدگاه تان را بنویسید