کشور به چند پایگاه هلالاحمر نیاز دارد؟
رییس جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر 570 پایگاه در کشور داریم امابر اساس استانداردهای فدراسیون جهانی باید 1200 پایگاه با توجه به اقلیم گسترده ، راههای مواصلاتی، مناطق حادثه خیز داشته باشیم و تامین این تعداد پایگاه اقدامی نیست که جمعیت بتواند به تنهایی آن را انجام دهد.
اعتمادآنلاین| دکتر پیوندی در جمع خبرنگاران و در حاشیه اجلاس سراسری مدیران و روسای شعب جمعیت هلال احمر، اظهارکرد: امروز اجلاس روسای شورای جمعیت هلال احمر بعد از حدود 7 سال و برای اولین بار تشکیل شده است. هدف از این اجلاس مرور تجربیات گذشته و چشم انداز آینده است. ما بایستی با توجه به شرایط خاصی که کشور دارد و حوادثی که ممکن است اتفاق بیافتد و در کنار آن نیز نیازهای جدیدی که در کشور وجود دارد پاسخهای مناسب تری داشته باشیم.
وی ادامه داد: تلاشهای بسیاری در غرب کشور صورت گرفته است و همیشه تلاش کردهایم تا در همه حوادث در کنار مردم باشیم. ما باید در جهت افزایش اعتماد مردم، افزایش اعتبار و حیثیت جمعیت هلال احمر و سرمایههای اجتماعی تلاش کنیم. از سویی دیگر باید در جهت افزایش نشاط اجتماعی گام برداریم و امید را نیز در مردم افزایش دهیم و در عین حال باید پاسخ مناسبی به حوادث و نیازمندیهای جامعه داشته باشیم.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به این که مشکلاتی در جامعه ایجاد میشود و باید با افزایش تجهیزات لجستیکی و امدادی پاسخ مناسبی به آنها داشته باشیم، در این باره خاطر نشان کرد: از وظایف دیگری که در برنامه ششم توسعه بر عهده جمعیت هلال احمر است، توسعه آموزش همگانی است. شاید نتوانیم با همه اعتبارات و امکانات پاسخ مناسبی به حوادث احتمالی آینده دهیم، اما باید به شکلی با مردم صحبت کنیم که خود مردم نیز مجهز به آموزش همگانی شوند.
به گفته وی مجهز شدن جمعیت هلال احمر به تجهیزات و امکانات لجستیکی میتواند در اولین لحظه در حوادث پاسخ مناسبی داشته باشد و مصدومیت را کاهش داده و تلفات را به صفر برساند.
رییس جمعیت هلال احمر در بخش دیگری از صحبتهایش، با بیان این که بایستی در جهت افزایش نشاط، امید و روحیه در جامعه تلاش کنیم و همچنین در صحنه بینالمللی نیز توانمندی های خود را بروز دهیم، گفت: ما جمعیت 95 ساله هستیم که تجربیات و توانمندی بسیار زیادی دارد. همچنین بایستی از مردم نیز در جهت افزایش توانمندیها استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم در این اجلاس بتوانیم این اهداف را دنبال کرده و راهکارها و چارچوب ها را مشخصتر کنیم و روسای شعبه، نمایندگیها و مدیران عامل نیز در این جهت تلاش بیشتری را انجام دهند که این اهداف برآورده شود و از تجربیات گذشته نیز استفاده بهتری شود.
پیوندی به تعداد پایگاههای جمعیت هلال احمر در کشور اشاره کرد و یادآور شد: طبق استانداردهای فدراسیون جهانی حدود 1200 پایگاه با توجه به اقلیم گسترده، راههای مواصلاتی و مناطق حادثه خیز باید در کشور داشته باشیم، اما در حال حاضر 570 پایگاه در کشور داریم و این کاری نیست که جمعیت هلال احمر تنها بتواند برای احداث آن اقدام کند، زیرا معمولا زمین مورد نیاز را خیرین در اختیار قرار میدهند و ساخت آن نیز معمولا با کمک خیرین، استانداریها، فرمانداری ها و بودجه انسانی تامین میشود و همچنین تامین لجستیک، نفرات و تجهیزات نیز توسط خود جمعیت هلال احمر مهیا میشود و این اقدامی است که همه دست به دست هم میدهند تا انجام شود.
پیوندی تشریح کرد: ما نقطه یابی هایی را انجام دادهایم و برای اخذ زمین و مشارکت مردم نیز برنامهریزی کردهایم و امیدواریم که با بودجه اختصاصی دولت و کمک مجلس شورای اسلامی در آینده ای نه چندان دور به 1200 پایگاه جمعیت هلال احمر برسیم. البته این کار دشواری است و باید بتوانیم به سرعت این مسیر را طی کنیم.
رییس جمعیت هلال احمر در پایان صحبتهای خود، اضافه کرد: در حال طراحی طرحی با عنوان "ساماندهی و جذب امدادگران" هستیم تا بتوانیم پاسخ مناسبی به امدادگرانی که بعضا 10 تا 15 سال است که شبانه روز کار میکنند داشته باشیم. کارهای کارشناسی این طرح در داخل جمعیت هلال احمر انجام شده است و امیدواریم که دولت و مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه کمک کنند تا چشم انداز مشخصی برای امدادگران ترسیم کرده تا آنها بتوانند بر این اساس زندگی خود را تنظیم کنند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید