خانهنشینی کرونایی را چگونه بگذرانیم؟
یک روانشناس و مشاور خانواده به مردم توصیه کرد در روزهای خانهنشینی کرونایی، ضمن دور شدن از اخبار استرسزا، از این فرصت در جهت بیشتر با هم اعضای خانواده بهره ببرند.
اعتمادآنلاین| سیما فردوسی درباره مدیریت روانی اعضای خانواده در این روزها، افزود: این فرصتی که بخاطر رعایت بهداشت و پیشگیری از کرونا پیش آمده، فرصتی است تا اعضای خانواده دور هم بنشینند، گفت و گو کنند و مهربانی بین یکدیگر را اشاعه دهند.
وی افزود: برای رسیدن به این منظور، باید از سرگرمی ها و بازی های فکری دست جمعی استفاده کنند، کتاب بخوانند و مطلب و خاطره برای هم تعریف کنند.
این روانشناس تاکید کرد: مواظب باشیم در کنار خانواده، ضمن اینکه نکات بهداشتی را به هم یادآوری می کنیم، اوقات را به منفی گرایی و ترس و اضطراب نگذرانیم و اگر هر کدام مطلب جدیدی را می شنویم با هم در میان بگذاریم و اطلاعات را مشترک کنیم تا این دوره سپری شود و شاهد شیوع کمتر آن باشیم.
اختصاص ساعاتی به درس و بازی فراموش نشود
فردوسی در ادامه این گفت وگو با تاکید بر این که باید ساعاتی را به درس فرزندان گذراند و نباید درس و مشق تعطیل شود، به والدین توصیه کرد از شبکه آموزش که در حال اطلاع رسانی است کمک بگیرند و در کنار این شبکه، ضمن اختصاص ساعاتی به این امر، درس ها را با فرزندان محصل مرور کنند.
وی درباره سرگرم کردن فرزندان در غیر ساعات درسی تصریح کرد: والدین در نظر داشته باشند از سرگرمی های مناسب با سن آنان استفاده کنند؛ این که چه بازی ها و چه وسایلی را دوست دارند؛ همچنین فرزندان را به کارهای هنری نقاشی و کارهای دستی تشویق کنند.
فردوسی تاکید کرد: اختصاص دادن ساعتی محدود به بازی های کامپیوتری و دیجیتالی به شدت توصیه می شود نه این که فرزندان تمام وقت را صرف آن کنند. همینطور توصیه می شود بازی های جمعی و گروهی که به شکل حقیقی است و افراد را دور هم جمع می کند انجام شود.
این روانشناس متذکر شد: در این ایام از انفرادی شدن دوری کنیم و اینطور نباشد که هر کس با موبایل در گوشه ای از خانه عزلت گزینی کند.
تماشای فیلم و سریال و برنامه های طنز، پرکننده اوقات کرونایی
فردوسی در بخشی دیگر از این گفت وگو، نقش رسانه در گذران بهینه دوران خانه نشینی کرونایی را برجسته عنوان کرد و اظهار داشت: در این روزها، تلویزیون روشن و شنیدن اخبار مربوط به کرونا، وجهع مشترک همه خانه ها است، اما باید حواسمان به فرزندان باشد تا استرس به آنها منتقل نشود.
وی ادامه داد: به همین دلیل، اختصاص اوقاتی به تماشای فیلم، پویانماها و برنامه های طنز و سرگرم کننده به شدت توصیه می شود.
این مشاوره خانواده تاکید کرد: دنبال کردن دائم خبر و اخبار کرونا، ما را دچار وسواس فکری می کند. شنیدن اخبار لازم است اما تمرکز مکرر بر این مساله آزار دهنده خواهد بود.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید