اعتماد گزارش داد: معاینه ۱۵ هزار و ۷۶۴ زن به دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی در بهار امسال!
روزنامه اعتماد خبر داد که در بهار امسال ۱۵ هزار و ۷۶۴ زن به دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شدهاند.
روزنامه اعتماد خبر داد که در بهار امسال ۱۵ هزار و ۷۶۴ زن به دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شدهاند.
به گزارش اعتماد، در بخشهایی از این گزارش درباره خشونت خانگی علیه زنان میخوانید:
آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران گویای وخامت اوضاع در زمینه زنان و خشونتهای اعمال شده علیه آنان در جامعه است، چراکه تنها در فصل بهار سال ۱۴۰۳ مجموع ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شدهاند که از این رقم ۱۵ هزار و ۷۶۴ مورد یعنی ۹۶ درصد آن به زنان اختصاص داشته است. این آمار در شرایطی است که هنوز بسیاری از زنان در معرض خشونت، آسیبهای ناشی از آن را با هیچ نهاد و دستگاهی مطرح نمیکنند و حتی در صورت طرح آن، احتمالا کار به ثبت آن در پزشکی قانونی کشیده نمیشود. اما همین آمار هم نشان میدهد که دولتمردان نهتنها در فرهنگسازی برای درک بهتر موضوع که در زمینه تصویب قوانین حمایتی در حوزه زنان کوتاهی کردهاند.
نمونه این کوتاهی، معطلی ده ساله لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» است که البته نام آن هم در مجلس به لایحه «پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» تغییر یافت و در نهایت کلیات آن دو سال پیش در مجلس یازدهم به تصویب رسید. اگرچه همین تغییر نام هم به نوعی تقلیل موضوع خشونت و به رسمیت نشناختن خشونت خانگی بود، اما کارشناسان و فعالان حقوق زنان حتی به تصویب همین لایحه نیز رضایت دادهاند تا شاید مرهمی بر زخمهای چند صد ساله جامعه زنان باشد. آنطور که پیداست، اما موضوع چندان برای نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اهمیتی ندارد و گویا حتی در هفتههای اخیر هم اخبار مرتبط با زنکشی و خشونتهای اعمال شده در جامعه را پیگیری نکردهاند، اگر هم پیگیری کرده باشند احتمالا چندان اهمیتی برای آنها ندارد.
آنها هنوز به اهمیت این موضوع واقف نشدهاند که قوانین حمایتی در ایران نتوانسته است مانعی در جهت کاهش آسیب به زنان ایجاد کند، بنابراین یک فرد حقوقی با نقشه قبلی، همسر خبرنگار خود را صبح زود کاردآجین میکند. چرا؟ چون قانون در حال حاضر چندان دفاعی از زن در برابر خشونت همسر ندارد و زنی که در یک خانه مورد خشونت قرار میگیرد، همچنان هم به دلیل مسائل مترتب بر حضانت فرزند یا مسائل فرهنگی دیگر تن به تحمل شرایط میدهد. در مجلس فعلا در بر پاشنه گذشته میچرخد و آنها هر کدام طرح و لایحههایی را جلو میبرند و به فوریت میگذارند که برای خودشان اهمیت داشته باشد و موضوع امنیت زنان آنقدری برایشان اهمیت ندارد که آن را اولویت قرار دهند.
دیدگاه تان را بنویسید