رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران:
سیاست محدود کردن واردات مانع رفع نیازهای کشور است/ امکان واردات از سوی صادرکنندگان اثرات مثبت دارد
محمد جعفری رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: قطعاً بخشی از نیاز مردم و واحدهای تولیدی به وسیله واردات کالاهای خارجی تأمین میشود و با توجه به اینکه در طول ماههای گذشته سیاستهای دولت به سمت حرکت کرده، این نگرانی وجود دارد که شاید نیازهای فعلی به طور کامل برطرف نشوند.
اعتمادآنلاین| پس از چند ماه گمانهزنی سرانجام دولت اعلام کرد که برای صادرکنندگانی که قصد دارند کالاهای اولویتدار را به کشور وارد کنند مجوزهای لازم را در نظر گرفته است. به نظر میرسد این موضوع لااقل از سوی بخشی از فعالان اقتصادی با استقبال مواجه خواهد شد.
بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت از این پس صادرکنندگان اجازه خواهند داشت به جای اجرای تعهدات ارزی خود نسبت به وارد کردن کالاهای اولویتدار اقدام کنند. برای اجرای این دستورالعمل سابقه تجار در نظر گرفته نمیشود و سامانههای ارزی همچون نیما آماده پذیرش ثبت سفارش صادرکنندگان خواهند بود.
با اجرایی شدن این طرح که بررسی آن از چند هفته قبل آغاز شده بود، عملاً بخشی از دغدغههای صادرکنندگانی که در ماههای گذشته برای بازگشت ارزشان به کشور با مشکل مواجه بودند برطرف خواهد شد.
هرچند گروهی از فعالان اقتصادی معتقدند حضور صادرکنندگان که حوزه تخصصشان تولید و انتقال کالاها به خارج از کشور است در عرصه واردات، ورود نیروهای غیرتخصصی به این بخش است و شاید در آینده مشکلاتی به وجود آورد اما در عین حال بخش دیگری از فعالان اقتصادی نیز از این گشایش جدید استقبال میکنند.
در این رابطه محمدجعفری رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران این دستورالعمل جدید دولت را مشکل گشا دانسته و اظهار کرد: ما پیش از هر چیز باید این مسئله را در سطح کلان کشور نگاه کنیم. قطعاً بخشی از نیاز مردم و واحدهای تولیدی به وسیله واردات کالاهای خارجی تأمین میشود و با توجه به اینکه در طول ماههای گذشته سیاستهای دولت به سمت محدود کردن واردات حرکت کرده، این نگرانی وجود دارد که شاید نیازهای فعلی به طور کامل برطرف نشوند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ما صادرکنندگانی را داریم که با وجود برنامهریزی دولت و تلاش خودشان برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور با محدودیتهایی مواجه بودهاند و این مسئله برای هر دو بخش مشکلاتی به وجود آورده است.
جعفری با بیان اینکه با دادن مجوز واردات به صادرکنندگان میتوان انتظار داشت که لااقل بخشی از نیاز کشور از سوی آنها برطرف شود، خاطرنشان کرد: در این مسئله شکی وجود ندارد که ما واردکنندگان شناسنامهداری داریم که برای سالهای طولانی در این بخش فعالیت کرده و حضوری جدی داشتهاند و از این پس نیز باید روی توان آنها حساب کرد اما وقتی صادرکنندگان با مشکل روبهرو هستند، میتوان انتظار داشت که لااقل بخشی از ارز حاصل از صادرات به وسیله واردات به کشور بازگردد و آنچه نیاز قطعی کشور به بعضی کالاهای اولویتدار است به این وسیله برطرف شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید