کد خبر: 289002
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۸ ۱۵:۱۱:۲۰
| |

عضو کمیسیون آب و کشاورزی مجلس:

عدم پیش‌بینی دقیق هواشناسی منجر به خروج حجم زیادی آب از کشور شد

عبدالله حاتمیان عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب عنوان کرد: پیش از این طرحی مبنی بر توقف مطالعه و اجرای طرح‌های سدسازی از سوی نمایندگان مخالف سدسازی نیز مطرح شده بود. سوال اینجاست زمانی که حجم زیادی از آب‌های ایران از مرزهای کشور خارج می‌شود این افراد با چه استدلالی در پی طرح چنین مسائلی بوده‌اند.

عدم پیش‌بینی دقیق هواشناسی منجر به خروج حجم زیادی آب از کشور شد
کد خبر: 289002
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۸ ۱۵:۱۱:۲۰

اعتمادآنلاین| عبدالله حاتمیان با تقدیر از عملکرد دولت در زمینه مدیریت سیلاب‌های فروردین‌ماه، گفت: طی چند روز اخیر برخی از افراد با اهداف سیاسی در پی تخریب تلاش‌های صورت گرفته در این بخش بوده‌اند ولی کسانی که از نزدیک در جریان حجم سیلاب و بارندگی‌های بی‌سابقه در اقصی نقاط کشور بوده‌اند بر نحوه مناسب مدیریت سیلاب از سوی دولت تاکید داشته‌اند.

وی با اشاره به طرح مسائلی مبنی بر عدم رهاسازی به موقع آب سدها پیش از وقوع سیلاب سیلاب اخیر در کشور، گفت: به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب به شخصه در جلسه این شورا شاهد بوده‌ام که نماینده سازمان هواشناسی بارندگی در حد نرمال و حتی کمتر از آن را برای فروردین‌ماه پیش‌بینی کرده بود.

عدم پیش بینی دقیق هواشناسی باعث شد آبها از کشور خارج شوند

عضو کمیسیون آب و کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همین عدم پیش‌بینی دقیق هواشناسی موجب شد تا وزارت نیرو در شرایط خشکسالی مستمر کشور، آب را در مخازن سدها ذخیره کند چرا که هیچ ضمانتی برای وقوع چنین بارش‌های بی‌سابقه‌ و افزایش ورودی به سدها وجود نداشت.

حاتمیان تصریح کرد: از سوی دیگر انتقادات چند سال اخیر به سدسازی توسعه این بخش را در کشور تحت شعاع قرار داد و همین امر موجب شد تا به دلیل نبود مخازن کافی وزارت نیرو نتواند بخش زیادی از آورد سیلاب را مهار کند و شاهد خروج حجم قابل توجهی از سیل اخیر به خارج از مرزهای کشور بوده‌ایم.

با چه استدلالی با احداث سد مخالفند؟

عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب یادآور شد: پیش از این طرحی مبنی بر توقف مطالعه و اجرای طرح‌های سدسازی از سوی نمایندگان مخالف سدسازی نیز مطرح شده بود. سوال اینجاست زمانی که حجم زیادی از آب‌های ایران از مرزهای کشور خارج می‌شود این افراد با چه استدلالی در پی طرح چنین مسائلی بوده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه نباید ملاحظات منطقه‌ای را به کل کشور تعمیم داد، اضافه کرد: لازم است ریشه‌یابی مناسبی از علل و انگیزه مخالفان سدسازی برای طرح چنین مسائلی در دستور کار قرار بگیرد تا مشخصص شود برخی افراد با چه انگیزه‌ای موجب بروز چنین آسیب‌های زیادی در این بخش شده‌اند.

حاتمیان مدیریت سیلاب را مسیری چندوجهی دانست و افزود: بخش کوچکی از مسائل مرتبط در این حوزه مربوط به وزارت نیرو است و نباید انتظار داشت که تمامی فعالیت‌های مربوطه توسط این وزارتخانه انجام شود. به طور مثال وزارت جهاد کشاورزی با اجرای مناسب آبخیزداری و آبخوان‌داری نباید اجازه دهد که این چنین سیلاب از طبیعت خارج و وارد مسیل‌ها شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: بسیاری از خسارات رخ داده در جریان سیلاب اخیر مربوط به تعرضاتی است که از سوی شهروندان به حریم رودخانه صورت گرفته است بنابراین قوه قضاییه و دستگاه‌های مربوطه نیز باید به شکل جدی با اقدامات صورت گرفته در این بخش برخورد کنند. نباید تمامی بار مدیریت سیلاب را بر دوش یک دستگاه بیندازیم و باید به خوبی نقش تمامی دستگاه‌های مربوطه اجرایی شود.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها