بورس سردرگم شده است؟
درحالیکه انتظارات تورمی در بازارهای مالی کشور اوج گرفته و شاهد افزایش سطح عمومی قیمتها در بخشهای مطرح سرمایهگذاری هستیم، بورس وضعیت متفاوتی را به نمایش گذاشته و میل چندانی به صعود نشان نمیدهد.
درحالیکه انتظارات تورمی در بازارهای مالی کشور اوج گرفته و شاهد افزایش سطح عمومی قیمتها در بخشهای مطرح سرمایهگذاری هستیم، بورس وضعیت متفاوتی را به نمایش گذاشته و میل چندانی به صعود نشان نمیدهد. حال پرسش این است که بورس در حال جاماندن از تورم و رقبا است؟ دلیل این واکنش متفاوت بازار سهام و سرمایهگذاران آن به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور چیست؟
به گزارش روزنامه رسالت، احسان رضاپور، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سؤال و جاماندن بازار سهام از رقبا به خبرنگار «رسالت» اظهار داشت: بازارهای مختلف کشور متناسب باارزش دلار خود را تطبیق میدهند و تغییرات را در خود اعمال میکنند. بنابراین با کاهش یا افزایش نرخ دلار شاهد تغییر قیمت سکه، مسکن، دلار، خودرو و سایر بازارها خواهیم بود. وی افزود: بهعبارتیدیگر میتوان گفت نرخ دلار بهصورت لحظهای بر بازارهای مالی کشور مؤثر واقع میشود. بورس اما از این قاعده مستثنی است و بهسرعت خود را با نرخ دلار منطبق نمیکند. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و دلار نیمایی نیز براین مسئله قوت بخشید. رضاپور تصریح کرد: فاصله معنادار دلار در بازار نیمایی و بازار آزاد، نحوه محاسبه مبنای سود و زیان شرکتها را تحت تأثیر قرار داده است چراکه شرکتها بر اساس نرخ دلار در بازار نیما سود و ضرر خود را بررسی میکنند. کارشناس بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: بهموجب این اتفاقات، گرایش سرمایهگذاران بهسوی بازارهای غیرمولد زیاد میشود و سرمایه خود را از بازار سهام خارج میکنند. به طورحتم این موضوع به تشدید تورم بازارهای غیرمولد و تداوم روند فرسایشی و نزولی بازار بورس کمک خواهد کرد.
او اضافه کرد: درصورتیکه روند فرسایشی تداوم پیدا کند، حضور افراد در سایر بازارهای مالی که آزادی عمل و رشد بیشتری دارند، چشمگیر خواهد شد. بهموجب این اتفاق روند فرسایشی تعمیق میگردد و دیگر بازار سهام تمایلی به صعود نشان نخواهد داد.
وی متذکر شد: متأسفانه در سطح بینالملل نیز اخبار نویدبخشی مخابره نمیشود. درچنین شرایطی سرمایهگذاران بهسوی بازار سکه و طلا هدایت خواهند شد چراکه کم ریسک تر تلقی میشود.
رضاپور ادامه داد: افزایش نرخ دلار بربازار بورس تأثیر گذاشت و یکی از مهمترین عوامل نوسان بازار در شرایط کنونی این است. درحال حاضر بازار نتوانسته مطابق نرخ دلار نیمایی واکنش نشان دهد و به همین خاطر سیر نزولی را طی میکند.
کارشناس بازار سرمایه درپایان این گفتوگو بیان کرد: به طورحتم در شرایط پرریسک، سرمایهگذاران به عقبنشینی و احتیاط بیشتر تمایل نشان خواهند داد. بنابراین به دلیل فشار فروش طبیعی و نمیتوان بهیکباره انتظاربازگشت به سیر صعودی را داشت. باید صبر کرد و کلیه عوامل محرک بازار را موردسنجش قرار داد. در شرایط کنونی بلاتکلیفی سودآوری شرکتهای پالایشگاهی و تعلیق عرضه خودرو در بورس کالا، سیر نوسانی بورس را قوت میبخشد و انتظار رشد را کاهش میدهد. روزهای کنونی بازار مبهم و توأم با سردرگمی است.
دیدگاه تان را بنویسید