کد خبر: 252973
|
۱۳۹۷/۰۹/۳۰ ۱۰:۰۱:۰۰
| |

کنگره آمریکا به دنبال نظارت نزدیک بر همکاری اتمی با عربستان است

قانونگذاران آمریکایی از دو حزب دموکرات و جمهوری خواه پیش‌نویس قانونی را ارائه کردند که در مورد امضای هر گونه توافقنامه همکاری با عربستان در زمینه استفاده از انرژی هسته‌ای اختیارات بیشتری به کنگره می‌دهد.

کنگره آمریکا به دنبال نظارت نزدیک بر همکاری اتمی با عربستان است
کد خبر: 252973
|
۱۳۹۷/۰۹/۳۰ ۱۰:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| سناتور دموکرات «ادوارد مارکی» و سناتور جمهوریخواه «مارکو روبیو» این طرح را به سنا ارائه کرده‌اند. «برد شرمن» نماینده دموکرات و «لوک مسر» نماینده دموکرات نیز طرح مشابهی را به مجلس نمایندگان برده اند.


سناتور مارکی گفت: این طرح اعمال نظارت‌های اساسی را ایجاد کرده و باعث خواهد شد تا مطمئن شویم که عربستان سعودی هرگز به کمک فناوری یا مواد آمریکایی بمب اتم نخواهد ساخت و کنگره در این زمینه حرف آخر را خواهد زد.


دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تمایل دارد فناوری هسته‌ای را به عربستان منتقل کند اما پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد آل‌سعود در کنسولگری عربستان در استانبول، گفت‌وگوها در مورد همکاری‌های هسته‌ای با ریاض تحت نظارت و بررسی بیشتر قرار گرفته است.


ترامپ به حفظ روابط نزدیک با عربستان علاقمند است اما برخی از هم‌حزبی‌های وی به دموکرات‌هایی پیوسته اند که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی را عامل قتل خاشقچی می دانند.


«قانون هیچ سلاح هسته‌ای برای عربستان» که توسط قانونگذاران دو حزب اصلی آمریکا ارائه شده است، تاییدیه مجلس نمایندگان و سنا برای اجرای «توافق 123» با عربستان را الزامی می‌کند. طبق این توافقنامه، آمریکا در زمینه فناوری انرژی هسته ای صلح آمیز، تجهیزات و مواد مورد نیاز با عربستان همکاری می‌کند.


احتمال نمی‌رود که طرح جدید قانونگذاران در کنگره فعلی و پیش از آغاز ماه ژانویه به تصویب برسد. اما این طرح در صورتی که در کنگره آتی به تصویب برسد، نظارت بیشتری بر هر گونه توافق میان آمریکا و عربستان اعمال خواهد کرد. طرح قانونگذاران همچنین خواهان آن است که قبل از تایید هر توافقی، عربستان جزئیات قتل خاشقچی را منتشر کند.


این نگرانی وجود دارد که عربستان از توان هسته‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای استفاده کند. این نگرانی‌ها زمانی شدت گرفت که بن سلمان ماه مارس در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس اظهار داشت که اگر ایران به دنبال سلاح هسته‌ای باشد عربستان نیز تسلیحات اتمی تولید می‌کند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها