«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
تلاش پشت پرده واشینگتن برای بقا در عراق
برخی اطلاعات منتشرشده در فضای مجازی حکایت از آن دارند که به رغم تصویب مجلس عراق، توافق اولیه بین محمد علاوی و مسئولان آمریکایی برای ادامه حضور ارتش آمریکا در عراق انجام گرفته است.
اعتمادآنلاین| سیدعماد حسینی- در آستانه جلسه رأی اعتماد به نخستوزیر جدید عراق اخبار رسیده از این کشور حکایت از فشار آمریکا بر محمد علاوی برای پذیرش حضور نظامی آمریکا در عراق حتی تحت پوشش دیگری دارد.
به گزارش اعتمادآنلاین، برخی اطلاعات منتشرشده در فضای مجازی حکایت از آن دارند که به رغم تصویب مجلس عراق، توافق اولیه بین محمد علاوی و مسئولان آمریکایی برای ادامه حضور ارتش آمریکا در عراق انجام گرفته است.
در این توافق، که گفته میشود در مقر اقامت سفیر کانادا در بغداد حاصل شده، قرار است ارتش آمریکا تحت پوشش سازمان آتلانتیک شمالی ناتو به حضور خود در خاک عراق ادامه دهد.
گفته میشود قرار است ارتش آمریکا تحت پوشش سازمان آتلانتیک شمالی ناتو به حضور خود در خاک عراق ادامه دهد.
در این نشست که با حضور سفیر آمریکا در بغداد، مسئولان نظامی آمریکایی و ناتو و نیز شماری از شخصیتهای عراقی انجام گرفته، شیوه ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق بررسی و در مورد آنها توافقاتی حاصل شده است.
حاضران توافق کردهاند بررسی مساله عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق به بعد از انتخابات زودرس این کشور موکول شود.
در حالی این خواسته آمریکا مورد توافق قرار میگیرد که به گفته سازمان ملل، آمادهسازی برای برگزاری انتخابات در عراق دستکم 9 ماه زمان میبرد.
در این جلسه همچنین مقرر شده تخلیه پایگاه عینالاسد به عنوان خط قرمز آمریکا در هیچ مذاکرهای مورد بحث و بررسی قرار نگیرد.
علاوه بر آن، مقرر شده حتی عقبنشینی شکلی و رسانهای هم از مناطق سنینشین و کردنشین عراق انجام نشود و فقط این عقبنشینی از پایگاههایی که در مناطق شیعهنشین عراق قرار دارند (بلد، تاجی و تلعفر) صورت گیرد و نیروها و تجهیزات مستقر در این مکانها به پایگاههای احداثشده آمریکا در منطقه کردنشین عراق و به ویژه اربیل انتقال پیدا کنند.
طرح تقسیم عراق به سه اقلیم دوباره زنده میشود؟
پافشاری آمریکا بر ادامه حضور در مناطق کردنشین و سنینشین عراق مساله طرح تقسیم عراق به سه اقلیم را بیش از گذشته تقویت میکند.
در کنار آن مقرر شد حضور نظامی آمریکا این بار تحت پوشش و نام نیروهای ناتو ادامه پیدا کند.
این موضوع در حالی مطرح میشود که چند روز پیش موافقت اصولی با ادامه حضور نیروهای ناتو در عراق حاصل شده و تصویب نهایی آن در انتظار رأی اعتماد دولت علاوی است.
به اعتقاد کارشناسان، موافقت علاوی با این طرح به مثابه پیششرطی برای کسب حمایت بینالمللی از کابینهاش بوده و طرفهای حاضر قول دادهاند نه تنها برخی از مشکلات اقتصادی و مالی دولتش را حل کنند بلکه قولهایی برای برچیدن موج اعتراضات از طریق فشار بر جریانهای تحت حمایت هم داده شده است.
چند روز پیش موافقت اصولی با ادامه حضور نیروهای ناتو در عراق حاصل شده و تصویب نهایی آن در انتظار رأی اعتماد دولت علاوی است.
در همین راستا خبر رسید مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق و محمد الحلبوسی رئیس مجلس عراق طی دیداری در مورد سیاستگذاریهای خود برای مرحله پیش رو به توافقاتی رسیدهاند.
بر اساس بیانیه 6 مادهای صادرشده در پایان این نشست که رسانههای عراقی آن را منتشر کردند، همکاری با تمامی نیروهای سیاسی برای خروج از بحران فعلی در عراق، لزوم برگزاری انتخابات زودرس در سریعترین زمان ممکن در چارچوب خواست معترضان، لزوم فراگیر بودن کابینه جدید، لزوم بازسازی و بازنگری در ساختار موسسات دولتی، پایان دادن به دخالتهای خارجی و حصر سلاح در دست دولت برخی از بخشهای این بیانه است.
پنجمین بند این بیانیه بر اهمیت ادامه همکاری با ائتلاف بینالمللی (بخوانید نیروهای آمریکایی) برای کمک به عراق در مقابله با خطر تروریسم و بقایای داعش و ششمین بند هم بر همکاری بین 2 طرف به عنوان 2 شریک در هماهنگی مواضع در مسائل پیش رو تاکید کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید