کد خبر: 479117
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۳ ۱۴:۱۶:۲۲
| |

چرا مکرون در مراسم تشییع جنازه رئیس جمهور چاد شرکت کرد؟

نشریه فرانسوی لوپریزین در گزارشی شرکت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مراسم تشییع جنازه «ادریس دبی» رئیس جمهوری چاد که سه‌شنبه گذشته، کشته شد را ناشی از بیم پاریس در از دست رفتن منافع خود در اثر بی‌ثباتی منطقه توصیف کرد.

چرا مکرون در مراسم تشییع جنازه رئیس جمهور چاد شرکت کرد؟
کد خبر: 479117
|
۱۴۰۰/۰۲/۰۳ ۱۴:۱۶:۲۲

اعتمادآنلاین| لوپریزین همچنین در ادامه این گزارش از احتمال انجام مذاکره میان مقامات الیزه با نظامیان و حتی مخالفان دولت چاد بر سر جانشینی ادریس دبی خبر داد؛ امری که بیش از پیش بر اهمیت استراتژیک چاد برای فرانسه تاکید دارد.

روابط فرانسه و آفریقا؛ تداوم رویه پیشین یا چشم اندازهای جدید؟

به گزارش ایرنا، لوپریزین در ادامه نوشت، چرا رئیس جمهور جوان فرانسه که در 18 مه/28 اردیبهشت میزبان اجلاس «فرانسه-آفریقا؛ افقی تازه» خواهد بود، باید همان رویه ای را در پیش گیرد که روسای جمهور پیشین فرانسه نیز طی کرده اند؟

این نشریه فرانسوی افزود: از زمان ریاست جمهوری فرانسوا میتران در فرانسه در سال 1990 میلادی یعنی زمانی که ادریس دبی، افسر جوان و جنگجوی مورد احترام فرانسه، توانست ارتش قدرتمند سرهنگ قذافی را شکست داده و با کودتایی نظامی علیه «حسین حبره» ( Hissène Habré) دیکتاتور پیشین چاد، قدرت را در دست گیرد، هیچ رئیس جمهوری در فرانسه حاضر به از دست دادن چنین متحدی در آفریقا نشده است.

لوپریزین یادآور شد: فرانسه در سال 2019 میلادی، به منظور نابودی شورشیان در انجامنا، پایتخت چاد، جنگنده های خود را علیه آن ها به کار گرفت. چاد منطقه ای استراتژیک میان دیگر مناطق ناپایدار و بی ثبات آفریقا همچون لیبی، سودان، جمهوری آفریقای مرکزی، ساحل، بوکوحرام و غیره است که ادریس دبی در زمان حیات خود شخصاً همواره به صورت فعال در میدان حضور داشته است.

این رسانه فرانسوی همچنین تصریح کرد: هرگونه بی ثباتی احتمالی چاد در آینده، کابوسی برای فرانسه است. آینده «عملیات برخان» (L'opération Barkhane) که مرکز آن در انجامنا مستقر است، در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

چاد از ابتدای سال جدید میلادی، حدود 1200 سرباز کارکشته خود را برای کمک به نیروهای برخان در مبارزه با گروه های تروریستی اعزام کرده بود.

در سال 2012، استقلال‌طلبان «تُوارِگ» با حمایت گروه‌های مسلمان - از جمله شاخه القاعده در آفریقای شمالی - علیه دولت مرکزی مالی قیام کردند و شمال کشور را به تصرف خود درآوردند. ارتش فرانسه به درخواست مقامات باماکو وارد عمل شد. عملیات "سروان" و بعد عملیات «برخان» با هدف ایجاد ثبات در این کشور به اجرا گذاشته شد؛ عملیاتی که با همکاری نیروهای گروه پنج از سال 2013 تاکنون ادامه دارد.

لوپریزین خاطرنشان کرد: در صورتی که شورشیان، پایتخت را تهدید کنند، محمد دبی، ژنرال 37 ساله و فرزند رئیس جمهور فقید چاد، در راس کمیته نظامی انتقال (CMT) شورشیان را سرکوب خواهد کرد و به زعم استراتژیست های فرانسوی، اگرچه ممکن است در حال حاضر شورشیان از توان لازم برای به دست گرفتن قدرت برخوردار نباشند، اما قادر به ویرانی و تخریب مناطق مختلف کشور هستند.

فرانسه نگران از آینده قدرت در چاد؟

لوپریزین در ادامه این گزارش، حضور رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فرانسه در چاد را حاکی از نگرانی مقامات الیزه و از طرفی تمایل پاریس برای انتقال قدرت دموکراتیک دانست.

این نشریه فرانسوی با اشاره به اینکه زمانی برای انجام مذاکرات عمیق وجود ندارد با طرح پرسشی نوشت: آیا ممکن است که مکرون و لودریان موضوع را با مقامات نظامی یا حتی نمایندگان جامعه مدنی یا مخالفان مطرح کنند؟

ادریس دبی، رئیس جمهوری 68 ساله چاد به طور ناگهانی و در جریان درگیری‌های چند روز پیش با شورشیان در شمال این کشور کشته شد.

وی در دسامبر سال 1990 میلادی از طریق کودتای نظامی علیه «حسین حبره» ( Hissène Habré) دیکتاتور پیشین چاد، قدرت را در دست گرفت و با هدف حفظ قدرت و با ایجاد تغییراتی در قانون اساسی این کشور، در انتخابات ریاست جمهوری سال‌های مختلف به پیروزی رسید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها