گزارش دیلیمیل از بازیهای گوشیهای هوشمند:
بازی تتریس در کاهش استرس کاری موثر است/ بازی تتریس از شیوههای ذهنآگاهی در کاهش استرس موثرتر است/ بازی خانهسازی باعث بهبود سطح انرژی میشود
یافتههای جدید محققان نشان میدهد بازی تتریس بهتر از شیوههای ذهنآگاهی در کاهش استرس موثر است و مردم نباید از انجام بازیهای کامپیوتری روی گوشیهایشان احساس بدی داشته باشند.
اعتمادآنلاین| مینا جزایری- ویکتوریا آلن در روزنامه دیلیمیل گزارشی درباره نتایج تحقیقات محققان درباره بازی تتریس ارائه داده است. در این گزارش چنین آمده است:
چیدن آجرهای رنگی در حال سقوط بر همدیگر در یک صفحه الکترونیکی به نظر راهی غیرمعمول برای پر کردن اوقات فراغت است. اما هنگامی که یک روز سخت کاری به پایان میرسد، بازی تتریس (خانهسازی) میتواند موثرتر از شیوههای رایج ذهنآگاهی باشد.
محققان رقابتی میان بازی به سبک تتریس و تکنیکهای حرفهای مدیتیشن توسط آنجلینا جولی و اما واتسون به راه انداختند تا مشاهده کنند کدام یک برای تخفیف استرس روزانه موثرتر است.
افرادی که از آنها خواسته شده بود پس از کارهای روزانه 10 دقیقه بازی دیوارسازی را روی گوشیهای هوشمندشان انجام دهند، علائم بیشتری از بازیابی فعالیت روزانه از خود نشان دادند. آنها احساس آرامش بیشتری نسبت به بعد از 10 دقیقه انجام تمرینهای ذهنآگاهی داشتند که شامل تمرکز بر تنفس و احساسهای بدنیشان میشد.
در آزمایشی دیگر که طی آن از افراد خواسته شده بود بعد از حل معادلات ریاضی سخت به جای استفاده از یک اپلیکیشن ذهنآگاهی رایج از یک بازی کامپیوتری استفاده کنند، احساس خستگی بسیار کمتری گزارش شده بود.
اکنون کارشناسان میگویند ممکن است ذهنآگاهی در مبارزه با فرسودگی روانی هیچ فایدهای نداشته باشد، در حالی که یک بازی تتریس واقعاً افراد را به خود مشغول و به آنها کمک میکند تا کار را فراموش کنند.
پروفسور آنا کاکس، نویسنده همکار در این مطالعه از دانشگاه کالج لندن، گفت: «ممکن است این بازی در ظاهر فقط یکسری آجر با اشکال متفاوت باشد که پایین میافتند و فرد سعی میکند آنها را در یک فضای معین جاسازی کند، اما در واقع بازی مانند تتریس ساده است و زمان زیادی نمیبرد.»
او ادامه داد: «ما باید احساس بد افراد به خاطر بازی روی گوشیهای هوشمندشان را از بین ببریم، چون این بازیها واقعاً کمک میکند ذهنشان از کار جدا شود و به آرامش برسند.»
در این مطالعه که در ژورنال JMIR سلامت روانی منتشر شده، از 41 نفر خواسته شده است پس از برگشتن از محل کار، بازی مشابه تتریس به نام «بلاک!هگزا پازل» را انجام دهند یا اینکه وقتشان را صرف یک اپلیکیشن ذهنآگاهی کنند.
مشخص شده است فعالیتهایی که به افراد کمک میکند احساس آرامش کنند، از کار فاصله بگیرند، احساس برخورداری از کنترل داشته باشند و احساس کنند در حال آموختن چیز جدیدی هستند، به فرایند بازیابی پس از یک هفته کار یاری میرساند.
نشانههای بازیابی طی پنج روز، از دوشنبه تا جمعه، در افرادی که این بازی رایانهای را انجام دادند، افزایش یافت.
اما این احساسات در افرادی که تمارین ذهنآگاهی را انجام دادند تنزل یافت. این مساله به واسطه پرسیدن سوالاتی همچون آیا این تمارین برای شما مثل یک «وقفه» بود یا «اوقات فراغت»، سنجیده شد.
در آزمایش دوم 20 نفر به حل مجموعهای از سوالات ریاضی مشغول شدند، سپس این موضوع بررسی شد که کدام یک از این موارد احساس فرسودگی افراد را کمتر میکند: بازیهایی به سبک تتریس، تمرینهای ذهنآگاهی یا یک بازی ساده فرفره.
پس از تعیین میزان احساساتی مانند «خستگی» و «تنش» مشخص شد بازی خانهسازی سبب بهبود سطح انرژی میشود در حالی که ذهنآگاهی و بازی فرفره چنین کاراییای نداشتند.
محققان میگویند به نظر میرسد بازیهای کامپیوتری تلفنهای هوشمند در بلندمدت تاثیر مثبت داشته باشند، به ویژه برای افرادی که سطح استرس در آنها بسیار بالاست و از انجام چنین فعالیتهایی لذت میبرند.
به نقل از محققان، یکی از افراد مشارکتکننده در این مطالعه چنین گفت: «حتی اگر یک روز پرمشغله کاری را از سر گذرانده باشید، انجام این بازیها راه خوبی است تا فضای ذهنی خود را عوض کنید و وقتی بازی را به پایان میرسانید احساس میکنید آرامش یافته و واقعاً از فکر کار بیرون آمدهاید.»
دکتر امیلی کالینز از دانشگاه بث، نویسنده اصلی و آغازکننده این تحقیقات در دانشگاه یوسیال، گفت: «برای محافظت از سلامت و تندرستی خود در درازمدت باید قادر به بازیابی و تجدید قوا پس از کار باشیم. مطالعه ما نشان میدهد بازیهای دیجیتالی میتواند شیوه موثری برای انجام این کار باشد.»
دیدگاه تان را بنویسید