کد خبر: 397853
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۸ ۱۰:۴۳:۰۰
| |

رفتارهایی که بحران کرونا را تشدید می‌کنند

اپیدمی گسترده ویروس کرونا در سراسر دنیا منجر به تعطیلی بسیاری از صنایع و کسب و کارها در دنیا شده اما این نخستین‌بار نیست که بشر شاهد چنین فاجعه عالم‌گیری است.

رفتارهایی که بحران کرونا را تشدید می‌کنند
کد خبر: 397853
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۸ ۱۰:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| اپیدمی گسترده ویروس کرونا در سراسر دنیا منجر به تعطیلی بسیاری از صنایع و کسب و کارها در دنیا شده اما این نخستین بار نیست که بشر شاهد چنین فاجعه عالم‌گیری است. ویروس‌هایی از این دست در قرن گذشته بارها به جامعه بشری هجوم آورده اند و آخرین مورد آن هم به H1N1 در سال 2009 بازمی‌گردد. متخصصانی که پیش از این به کنترل اپیدمی سارس کمک کرده‌اند نسبت به واکنش‌های نادرست و پیامدهای مخرب آن در مورد کرونا، هشدار داده‌اند. به گفته دکتر Allan Detsky و Isaac Bogoch زمانی که چنین اپیدمی‌های هولناکی روی می‌دهد، باید نسبت به وقوع سه رفتار مخرب هشیار باشیم چرا که سلامت ذهنی ما و جامعه را تهدید می‌کنند. وقوع این رفتارها در کسانی که مسئول تصمیم‌گیری برای جامعه هستند به مراتب عواقب ناگوارتری در پی خواهد داشت.

انکار


نخستین مورد از این رفتارها انکار است که در ابتدای شیوع کرونا در برخی رسانه‌های جمعی از جمله صداوسیما شاهد آن بودیم. از نظر پزشکان انکار یک سازوکار دفاعی قوی است که از فرد در برابر فروپاشی کامل حراست می کند اما روی دیگر آن بازداشتن فرد یا جامعه از برداشتن گام‌های ضروری برای مقابله با بحران است.

تردیدی نیست که در نخستین روزهای وقوع فاجعه در ووهان بسیاری از از افراد در کشورهای دیگر خود را از آن مصون پنداشته و حتی فکر درگیر شدن با این بیماری هم به مخیله آنها خطور نمی کرد.

در زمان وقوع سارس تایوان که در مجاورت چین قرار دارد به خوبی خطرات آن را تشخیص داده و با اتخاذ معیارهای صحیح توانست شهروندانش را از آن مصون بدارد. شاید انکار از نظر فردی تا حدودی درست باشد اما در صورتی که مسئولان علی‌رغم هشدارهای واضح به دام آن بیفتند، جامعه در برابر ویروس بسیار آسیب‌پذیر خواهد بود.

تلاش افراطی


مورد دوم به تلاش و دست و پا زدن برای کنترل محیط برمی‌گردد. زمانی که شایعات و خبرهای مربوط به کرونا در هر کشوری می‌پیچید مردم به سمت فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها هجوم برده و چرخ دستی‌ها را از ضدعفونی‌کننده تا دستمال توالت و قرص سرماخوردگی پر می‌کردند.

این رفتار ناشی از ترس است که شاید در مورد ضدعفونی‌کننده منطقی باشد اما قرص سرماخوردگی چه ارتباطی به ویروس کرونا دارد؟ تلاش برای کنترل محیط اطراف بدین ترتیب حس امنیتی در فرد ایجاد می‌کند که کاذب است و دوامی ندارد. علاوه بر این می‌تواند به کمبود اقلام بهداشتی و ضروری، افزایش قیمت آنها و ایجاد هراس در جامعه منجر شود.

عطش پیگیری اخبار


سومین مورد عطش پیگیری اخبار است. علاوه بر اینکه خبرهای منفی می‌تواند ذهن شما را آشفته کند حتی پیگیری شدید برای یافتن خبرهای صحیح می تواند دردسرساز شود. بسیاری کاهش شمار بیماران در چین و برخی کشورهای دیگر را به عنوان پایان کرونا تلقی می کنند اما چنین نیست و حتی در صورتی که شیب بیماری هم رو به افول بگذارد باید معیارهای فاصله گیری اجتماعی تا زمان رسیدن به ثبات ادامه پیدا کند.

این پزشکان براساس همین موارد به مقامات توصیه کرده‌اند که در تصمیم‌گیری درباره روش‌های کنترل کرونا با متخصصان بهداشت و سلامت عمومی مشورت کنند. این متخصصان رفتارهای مخرب را شناسایی کرده و با پرهیز از آنها استراتژی‌های صحیح و اصولی را برای پایان بحران کرونا تدوین می‌کنند.

منبع: آی تابناک

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها