بالاخره تکلیف پالرمو چیست؟
پژمانفر: پرونده پالرمو بسته شد/ میرزایی: پالرمو منتفی نیست
در حالیکه نصرالله پژمانفر نماینده اصولگرای مشهد معتقد است لایحه پالرمو با اعلام نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام بسته شده که میرزایی عضو فراکسیون امید مجلس میگوید پالرمو منتفی نیست.
اعتمادآنلاین| عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: اعلام نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد الحاق به کنوانسیون پالرمو، راه را برای اصرار مجلس بر مصوبه خود بسته است.
نصرالله پژمانفر در خصوص نامه آیت الله هاشمی شاهرودی به دبیر شورای نگهبان در خصوص لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو، اظهار داشت: در صورتی که شورای نگهبان مصوبه مجلس را رد کند و مجلس بر همان مصوبه اصرار کند، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید در این زمینه تصمیمگیری کند.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر الحاق به کنوانسیون پالرمو، بیان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام اگر در این مورد نظر داده باشد، راه برای اصرار مجلس نمیماند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: از آنجایی که یک بار شورای نگهبان مصوبه مجلس مبنی بر الحاق به کنوانسیون پالرمو را به مجلس برگردانده و مجلس تغییری در محتوا نداده، برداشت شورای نگهبان درست بوده و مجلس بر مصوبه خود اصرار کرده است.
نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام مبتنی بر شرح وظایفش نیست
عضو فراکسیون امید مجلس اعتقاد دارد اعلام نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به پالرمو مبتنی بر شرح وظایفش نیست از این رو طبق نظر شورای نگهبان پالرمو منتفی نیست.
جلال میرزایی در خصوص ایرادات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو)» و ارتباط این امر با گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، گفت: به نظر می رسد از زمانی که لوایح در مجلس مطرح شد، تصمیم گیری در راستای مبانی مانند تامین منافع و امنیت ملی به خوبی انجام نشد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید برای تامین امنیت ملی در خصوص لوایح چهارقلو زمینه اعلام نظر مراکز امینتی مانند شورای عالی امنیت ملی و غیره فراهم میشد، اظهار کرد: متاسفانه مراحل به خوبی طی نشد و در واقع فرصت کافی برای بررسی کارشناسی ایجاد نشد.
وی با اشاره به اینکه درگیری های رسانه ای نیز جای گفتگوها و استدلال های عقلانی را گرفت، ادامه داد: این مهم در حالیست که بر مبنای ارزشهای مانند تامین منافع و امنیت ملی ابتدا باید نخبگان، کارشناسان، اتاق های فکر در خصوص لوایح نظر می دادند؛ متاسفانه باید اذعان کرد هنوز مشخص نیست استدلال مخالفان با پالرمو و سایر لوایح چیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: این مهم در حالیست که استدلال موافقان شفاف است؛ در واقع اعلام شد که در صورت عدم توجه به این موارد، مشکلات بانکی و مالی بوجود خواهد آمد.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به نظر می رسد اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام متوجه تغییراتی که از دهه 90 در نظام بین المللی رخ داده نیستند، افزود: باید اذعان کرد سازمان های بین المللی غیر دولتی در برخی از موارد مانند حقوق بشر، خلع سلاح، مسائل زیست محیطی و غیره تعیین کننده هستند از این رو FATF نیز تبدیل به رژیم شده و اکثریت کشورها به آن پیوسته اند.
میرزایی با تاکید بر اینکه باید بررسی کرد پذیرفتن یا نپذیرفتن کنوانسیون ها چه منافع یا آسیب هایی برای کشورمان دارد، اظهار کرد: بنابراین نباید اقدام به کلی گویی کنیم زیرا منافع ملی کشورمان با کلی گویی تامین نمی شود.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر نهادی باید نقش خودش را به درستی ایفا کند؛ مرجع مجلس شورای اسلامی در ارتباط با پیوستن به کنوانسیون ها وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیت ملی است.
عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شورای نگهبان اعلام کرد پالرمو منتفی نیست و با تغییراتی می توان آن را مجدد مطرح کرد، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد مجمع تشخیص مصلحت نظام باید لوایح را با سیاست های کلی تطبیق دهد و مسائل شرعی را درنظر بگیرد؛ بنابراین اعلام نظر مجمع در این راستا مبتنی بر شرح وظایفش نیست.
منبع: خانه ملت
دیدگاه تان را بنویسید