ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی
رویکرد لاریجانی برآمده از سیاستهای شخص او است/ روحانی نقش تأثیرگذاری در انتخابات 1400 ندارد
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اگر رئیس دولت دوازدهم کس دیگری جز روحانی بود، لاریجانی با او هم همین تعامل را انجام میداد، رویکرد امروز لاریجانی برآمده از سیاستهای شخص او و برای آینده سیاسی خودش است نه آنکه کسانی تمایل دارد روحانی و لاریجانی را به هم وصل کند.
اعتمادآنلاین| حسن روحانی خاص ترین رئیس جمهور ایران است، گرچه او تمایل دارد، خود را مستقل از جریان های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب معرفی کند اما عقبه سیاسی خود را مدیون اصولگرایان و جایگاه فعلی سیاسی خود را مدیون اصلاح طلبان است.
نگاهی به دهه هفتاد تا به امروز مشخص می کند که هر رئیس جمهوری سرکار بوده تمایل داشته بعد از پایان دوره، دولتی همسو با او سر کار آید اما آیا حسن روحانی نیز چنین فکری را در سر می پروراند؟
ناصر ایمانی می گوید: آقای روحانی و حلقه اطراف او هیچ پایگاه سیاسی و اجتماعی در میان جناح های مرسوم کشور ندارند اما چون اصلاح طلبان نیاز داشتند در قدرت حضور پیدا کنند یک عقد موقتی با آقای روحانی بستند.
وی با بیان اینکه عملکرد دولت دوازدهم به شدت مورد انتقاد مردم است، افزود: اگر در سال 1400 وضعیت اقتصادی کشور مثل امروز باشد وای به حال نامزدی که روحانی بخواهد از او حمایت کند. به محضی که روحانی از یک نامزدی خاص حمایت کند، همین دلیل کافی خواهد بود که آن نامزد در انتخابات ریاست جمهوری رأی نیاورد بنابراین هیچ نامزدی تمایل نخواهد داشت که آقای روحانی از او حمایت کند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره علت سعی افراد نزدیک به روحانی و لاریجانی برای افزایش چسبندگی بین این دو اظهار کرد: کسی این کار را نمی خواهد انجام دهد. آقای لاریجانی می خواهد یک چهره معتدل و مورد تأیید دو جناح و قم از خود به نمایش بگذارد که مخالفت و تقابلی با دولت ندارد تا اگر در انتخابات 1400 کاندیدا شد، برداشت مردم این باشد که او شخصیتی معتدل و غیررادیکال است.
وی افزود: اگر رئیس دولت دوازدهم کس دیگری جز آقای روحانی بود، آقای لاریجانی با او هم همین تعامل را انجام می دهد بنابراین معتقدم این رویکردی که امروز از آقای لاریجانی شاهد هستیم برآمده از سیاست های شخص آقای لاریجانی برای آینده سیاسی خودش است نه آنکه کسانی تمایل دارند روحانی و لاریجانی را به هم وصل کنند.
ایمانی درباره میزان تأثیرگذاری نقش روحانی بر انتخابات ریاست جمهوری سال 96 گفت: روحانی نقش تأثیرگذاری در انتخابات 1400 ندارد و حتی احتمال دارد که حمایت او از یک نامزد تأثیر منفی بر آرای او بگذارد.
وی درباره احتمال کاندیداتوری روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 1404 بیان کرد: پیش بینی اینکه تا 7 سال آینده چه تحولاتی در کشور اتفاق می افتد، سخت است. انتخابات 1404 میان دوره ای رئیس جمهور مستقر است که معمولا شانس نخست پیروزی از آن او است اما حتی اگر رئیس جمهور مستقر در آن زمان عملکرد مطلوبی هم نداشته باشد، فکر نمی کنم آقای روحانی دیگر وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شود .
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: ثانیا خاطره عملکرد دولت دوم او خاطره خوشی در ذهن مردم نمی گذارد که امکانی برای بازگشت او به عرصه ریاست جمهوری باشد. همین الان آقای احمدی نژاد و آقای خاتمی یک پایگاه اجتماعی در جامعه ولو اندک دارند ولی آقای روحانی همین را هم ندارد. ثالثا بعید می دانم در 1404 وضعیت به گونه ای شود که همچون سال 92 جریانی سیاسی به ناچار مجبور باشد از آقای روحانی حمایت کند.
منبع: نامهنیوز
دیدگاه تان را بنویسید