کد خبر: 402517
|
۱۳۹۹/۰۲/۱۱ ۱۰:۰۴:۰۰
| |

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور:

منتقدان دولت و حکومت نسبت به عملکرد وزارت بهداشت نظر مثبتی دارند/ اتفاقات مطلوب رخ داده در حوزه مقابله با کرونا باید تداوم یابد

جهانگیری با اشاره به برخی انتقادها در فضای رسانه‌ای گفت: جامعه و منتقدان دولت و حکومت نسبت به عملکرد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نظری مثبت دارند و احساس عمومی این است که وزارت بهداشت خوب کار می‌کند و باید حمایت شوند.

منتقدان دولت و حکومت نسبت به عملکرد وزارت بهداشت نظر مثبتی دارند/ اتفاقات مطلوب رخ داده در حوزه مقابله با کرونا باید تداوم یابد
کد خبر: 402517
|
۱۳۹۹/۰۲/۱۱ ۱۰:۰۴:۰۰

اعتمادآنلاین| معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: با وجود فضای منفی و بمباران خبری که به منظور سیاه نمایی عملکرد مدیریت کشور ما انجام شد، اما با توجه به میزان بالای تلفات و مرگ و میر در آمریکا و کشورهای اروپایی با وجود ظرفیت اقتصادی آنها نشان داد که ایران از این بحران تاکنون سربلند بیرون آمده است.

اسحاق جهانگیری طی سخنانی در نشست با معاونان و مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه عملکرد تیم مدیریتی و ستادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد، اظهار کرد: ملت ایران و مسئولان کشور نسبت به این فداکاری‌ها واقف هستند و رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور بارها در پیام‌ها و اظهاراتشان از بخش بهداشت و درمان قدردانی کرده‌اند.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: فرهنگ ایثارگری و انسان دوستی در این مقطع در حوزه پزشکی و درمانی کشور به نمایش درآمد و این فرهنگ توانسته در زمان‌های مختلف مشکلات کشور را حل کند چنانکه در دوران دفاع مقدس، ملت ایران جز ایثارگری هیچ مزیت نسبی در برابر دشمن نداشت و با تکیه بر همین فرهنگ توانست سرنوشت جنگ را تغییر دهد.

جهانگیری با بیان اینکه کاری که کادر پزشکی و درمانی کردند تنها مقابله با یک بیماری و ویروس نبود، گفت: در نگاه اول این وظیفه و مسئولیت ذاتی تیم پزشکی و درمانی بود که در خط نخست مقابله با بیماری کرونا باشد اما وقتی عمیق‌تر به موضوع نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که تیم پزشکی و درمانی امید و اعتماد را به مردم بازگرداند.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه از موضع توسعه ملی باید تمام ظرفیت‌های فیزیکی، مادی و معنوی کشور به کار گرفته شود، اظهار کرد: توسعه یعنی حفاظت از تنزل ظرفیت‌ها و تلاش برای ارتقای آنها در بخش‌های مختلف کشور. بخش بهداشت و درمان ایران نشان داد که ظرفیت بزرگی برای توسعه ملی در اختیار دارد که می تواند کمک کار سایر بخش‌ها باشد.

جهانگیری با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی به دلیل اتفاقات رخ داده در سال 1398 آسیب دیده بود و نیاز به احیا داشت، اظهار کرد: خوشبختانه عملکرد دولت و کادر پزشکی و درمانی کارآمدی نظام جمهوری اسلامی و دولت را به اثبات رساند این وضعیت وقتی بیشتر مشخص شد که همزمان با ایران، کشورهای دیگر نیز درگیر کرونا شدند و افکار عمومی با مقایسه وضعیت پس از شیوع بیماری متوجه کارآمدی نظام پزشکی و درمانی و مدیریت دولت ایران شد.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: با وجود فضای منفی و بمباران خبری که به منظور سیاه نمایی عملکرد مدیریت کشور ما انجام شد، اما با توجه به میزان بالای تلفات و مرگ و میر در آمریکا و کشورهای اروپایی با وجود ظرفیت اقتصادی آنها نشان داد که ایران از این بحران تاکنون سربلند بیرون آمده است.

جهانگیری ادامه داد:‌ آنها فکر می‌کردند با توجه به تحریم‌ها ایران در بحران کرونا سرشکسته خواهد شد اما این اتفاق به فضل الهی و همت مدیران و کادر پزشکی و درمانی و همراهی و وفاق مردم رخ نداد، من از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌خواهم که با به کار گیری افراد صاحب نظر و فرهنگی کاری کند که این دوره در تاریخ ما به خوبی ثبت شود، ما شاهد اتفاقاتی بودیم که می تواند سوژه های مهمی در آینده برای کشور باشد.

معاون اول رییس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه باید تلاش کنیم اتفاقات مطلوب رخ داده در حوزه مقابله با کرونا تداوم یابد، گفت: مردم می‌دانند که هشدارهای داده شده از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا از سر دلسوزی است و آگاهانه و داوطلبانه همراهی می‌کنند که نمونه آن پایبندی مردم به طرح فاصله گذاری اجتماعی در روز 13 به در بود که از روزهای تاریخی ملت ایران است.

جهانگیری گفت: تعطیلی خیلی از مراکز مذهبی و اماکن مقدس و نیز بنگاه‌های اقتصادی نشان داد که مردم و علما به بخش علمی و تخصصی کشور اعتقاد دارند و به تقاضاهای آنها پاسخ مثبت می دهند که باید قدردان آنها بود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه باید از این تجربه برای رفع کاستی‌ها و نواقص در نظام مدیریتی و بهداشت و درمان کشور استفاده کنیم، گفت: در کشورهای پیشرفته به این نتیجه رسیدند که حتماً بخش حمایتی آنها از مردم درحوزه درمان نیاز به اصلاح دارد چرا که انتشار اخباری از درمان نشدن افرادی که پول کافی نداشتن و یا از سن بالایی برخوردار بودند، تبعات منفی بسیاری داشت.

جهانگیری بر تداوم طرح‌های غربالگری و اجرای پروژه های تحقیقاتی و علمی برای شکستن زنجیره انتشار ویروس و مقابله با آن تأکید کرد و گفت: روش و شیوه جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا با توجه به دستاوردهای آن، مورد توجه کشورهای مختلف در سطح بین‌المللی قرار گرفت.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به بازدید خود از بخش بیماران کرونایی بیمارستان امام حسین (ع) گفت: در آنجا شاهد بودم که پزشکان و پرستارانی که شاید تخصص و رشته تحصیلی آنها به این بیماری مربوط نبود در صحنه حضور نمادین داشتند تا کادر درمانی آن بیمارستان احساس کنند که پشتوانه دارند و یا در انستیتو پاستور تلاش‌های بسیاری برای راه اندازی آزمایشگاه های مرتبط انجام شد و واقعاً پزشکان و پرستاران کشور از زندگی شخصی خود برای دفاع از سلامت جامعه گذشتند.

جهانگیری با اشاره به انتشار برخی اخبار از ورشکستگی برخی بیمارستان‌ها به خاطر مشکلات و هزینه‌ها گفت: دولت مقرر کرد که از تسهیلات 50 هزار میلیارد تومانی با نرخ سود 12 درصد به این بخش هم پرداخت شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز باید از بخش خصوصی زیردست خود حمایت کند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به موافقت رهبری با اختصاص یک میلیارد یورو به بخش بهداشت و درمان و قدردانی از این اقدام گفت: بخشی از این اعتبارات به صندوق بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد و بقیه متعلق به بخش بهد اشت و درمان است، همچنین مقرر شد از مابه التفاوت نرخ ارز، مبلغ 5 هزار و 800 میلیارد تومان نیز به این وزارتخانه پرداخت شود که پیگیر اجرای این مصوبات هستم.

جهانگیری با بیان اینکه مطالبات پرستاران و پزشکان در این شرایط سخت باید به سرعت پرداخت شود، گفت: دولت با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای اولویت اولش رفع مشکلات بهداشت و درمان کشور است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به تأثیر کرونا بر قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت: کرونا انتقام سختی از کشورهایی گرفت که با تحریم نفت ایران به دنبال ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی بودند، امروز آنها متوجه خواهند شد وقتی یکی از منابع مهم درآمد کشوری حذف شود چه شرایط دشواری برای مدیران آن کشور ایجاد می‌شود، امروز قیمت نفت خلیج فارس به 14 تا 15 دلار رسیده که با توجه به هزینه‌ها، تولید آن معنا ندارد البته ما هم متأثر از کاهش قیمت‌ها شده‌ایم اما با توجه به تحریم‌ها آمادگی بهتری برای مقابله با بحران پیدا کرده‌ایم.

جهانگیری سپس به اقدامات انجام شده در تأمین تجهیزات پزشکی مورد نیاز کادر پزشکی و درمانی کشور اشاره کرد و گفت: این اتفاقات که در حوزه تولید رخ داد بی نظیر است ما در روزهای اولیه بحران دچار کمبودهای فراوانی برای حفاظت از کادر پزشکی و درمانی کشور بودیم و یکی از اصلی‌ترین درخواست‌ها از سوی استانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ماسک و لباس مخصوص بود، خوشبختانه امروز با تولید فراوان به میزان کافی از این تجهیزات برخورداریم.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت تبعات کرونا را در حوزه اقتصاد کلان و فشار روی طبقات ضعیف جامعه که بیشترین خسارت را دیده‌اند، بررسی می‌کند، گفت: تصمیمات خوبی اتخاذ شده است و خوشبختانه با موافقت رهبر معظم انقلاب با فروش سهام عدالت قطعاً شاهد تحولات مثبتی در این زمینه خواهیم بود.

جهانگیری با اشاره به اینکه دولت برای آنکه سهام عدالت برای صاحبان آن منافع قابل لمس و مناسبی داشته باشد در این سالها برای ساماندهی این سهام بسیار وقت گذاشت، اظهار داشت: 50 میلیون نفر صاحب سهام عدالت هستند که پنج میلیون و 800 هزار نفر از آنها که عضو کمیته امداد و نهادهای از این دست هستند که سهامشان با توجه به تخصیص 50 درصدی 10 تا 12 میلیون تومان ارزش دارد.

معاون اول رییس جمهور گفت: دولت در سه سال گذشته برای هر سهم 170 تا 200 هزار تومان سود پرداخت کرد و امروز که مجوز توزیع عادلانه و فروش این سهام صادر شده و قطعاً دارایی 40 تا 50 میلیونی یک خانواده 4 تا 5 نفره در این مقطع می تواند به لحاظ اقتصادی به آنها کمک کند که ما توصیه می‌کنیم مردم این سهام را نفروشند.

جهانگیری ادامه داد: با صدور مجوز فروش سهام عدالت در بورس تا حد زیادی دغدغه دولت بابت کاسته شدن منبع درآمدی خانوارها از بین می‌رود و این اقدام گشایش بزرگی است که دولت باید به سرعت بخش فروش آن را فعال کند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه عرضه این سهام جان تازه‌ای به بورس کشور خواهد داد، گفت: مجموع ارزش سهام عدالت 260 تا 300 هزار میلیارد تومان از بهترین کارخانجات کشور است و می‌تواند فرصت طلایی برای بورس کشور ایجاد کند.

جهانگیری گفت: یکی از پیامدهای اقتصادی دوران کرونا، سقوط شاخص‌های بورس در جهان بود اما بورس ایران خوب درخشید و رشد شگفت انگیزی از خود نشان می‌دهد به طوری که برخی توصیه می‌کنند که باید مواظبت بیشتری انجام دهیم.

معاون اول رییس جمهور از برنامه ریزی برای جذب نیروهای مورد نیاز در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد و گفت: مسئولان وزارتخانه باید با توجه به 2.5 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی که برای آنها مصوب شده با بانک مرکزی رایزنی‌های لازم را انجام دهند تا به موقع ذخایر دارویی کشور را تأمین و دغدغه ها را با توجه به محدودیت‌های اعمال شده از سوی برخی کشورها و شرکت‌های دارویی برطرف کنند.

جهانگیری با اشاره به برخی انتقادها در فضای رسانه‌ای گفت: جامعه و منتقدان دولت و حکومت نسبت به عملکرد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نظری مثبت دارد و احساس عمومی این است که شما خوب کار می‌کنید و باید حمایت شوید.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها