سید محمد حسینی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی:
امارات و بحرین از سالها قبل با رژیم صهیونیستی روابط سیاسی داشتند
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: اصولا کشورهای عربی با این رژیم نزاع و یا جنگی نداشتهاند که بخواهند با آن صلح کنند. کشورهای بحرین و امارات از سالهای قبل با رژیم صهیونیستی ارتباط داشتهاند و تنها با لفظ عادیسازی، روابط خود را با این رژیم علنی کردند.
اعتمادآنلاین| رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: کشورهای بحرین و امارات سالها با رژیم صهیونیستی رابطه داشتند و از طریق عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تنها این رابطه را علنی کردند.
سید محمد حسینی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی صبح امروز سهشنبه 4 آذرماه در نخستین اجلاسیه مجمع جهانی مستضعفین درباره مسئله فلسطین و تطبیع با بیان اینکه عادیسازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی مسئله روز جهان اسلام بوده که موجب ایجاد تفرقه در جهان اسلام نیز شده است، گفت: فلسطین از سالهای قبل مسئله اصلی جهان اسلام بوده است و آزادی آن همواره مورد توجه مسلمانان جهان قرار داشته و دارد و همه در تلاش هستند تا حق تضییع شده مردم فلسطین احقاق شود.
وی ادامه داد: برخی درباره عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی واژه توافق را قبول ندارند و می گویند اصولاً کشورهای عربی با این رژیم نزاع و یا جنگی نداشتهاند که بخواهند با آن صلح کنند. کشورهای بحرین و امارات از سالهای قبل با رژیم صهیونیستی ارتباط داشته اند و تنها با لفظ عادیسازی؛ روابط خود را با این رژیم علنی کردند. در این مسئله بازیگران عربی نقاب نفاق از چهره برداشته و ماهیت واقعی خود را نمایش دادند.
حسینی با بیان اینکه چند بازیگر مهم در این حوزه وجود دارد، اظهار کرد: در مسئله عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی چند بازیگر اصلی وجود دارد که باید ماهیت آنها شناخته شود. نخستین بازیگر این مسئله ترامپ رئیس جمهور آمریکا است که بسیار تلاش کرد تا در دوران ریاست جمهوری خود عملکردش در حوزه سیاست خارجی را موفق نشان دهد.
وی ادامه داد: ترامپ در موضوع کره شمالی بسیار تلاش کرد تا با آنها توافق کند. ترامپ ملاقاتهای بسیاری را با رهبر کره شمالی انجام داد و چند عکس یادگاری نیز با او انداخت. اما تلاشهای او راه به جایی نبرد و در این حوزه شکست خورد. ترامپ تلاش داشت تا با سران ایران نیز مذاکره کند و حتی در این راه نخست وزیر ژاپن را هم به عنوان واسطه مذاکره؛ به ایران فرستاد. البته او در این راه تلاشهای دیگری مانند تهدید کشورمان به حمله نظامی، به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی و اعمال انواع تحریمها را انجام داد اما موفق نشد. ترامپ حتی بارها شماره تماس می داد و می گفت که منتظر تماس مقامات ایران هستم.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان سخنانش اظهار کرد که ترامپ فکر می کرد می تواند با حمایت صهیونیستها و مسیحیان افراطی در آمریکا دوباره به ریاست جمهوری برسد که آرزویش ناکام ماند.
وی ادامه داد: وزیر خارجه آمریکا تصور میکرد با عادیسازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی و ایجاد جبهه واحد علیه ایران میتواند دستاوردی برای خود ایجاد کند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره عادیسازی روابط اعلام کرده بود که معضل هفتاد ساله حل شده، این در حالی است که این رژیم مدیریت ضعیفی در بحث داشته و مردم نسبت به آن معترض بودند. جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه هشدار داده است که اگر بخواهند همکاریهای نظامی با رژیم صهیونیستی داشته باشند عواقب سنگینی دارد.
وی ادامه داد: بعد از مصر و اردن که چهل سال قبل رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناختند، امارات و بحرین سومین و چهارمین کشور عربی هستند که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناختهاند. این اعراب، عزت و اعتبار یک کشور اسلامی را به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی فروختند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: بن سلمان بین اعراب نقش ویژهای در عادیسازی در روابط با رژیم صهیونیستی داشته است، دیگران میدانند بحرین عددی نیست، ولی امارات با ثروت فراوان به دنبال ارتقابخشی به حاکمیتش با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی است. امارات از حمله عربستان به یمن حمایت کرده و تلاش کرد در منطقه نقشآفرینی داشته باشد که الحمدلله شکست خورد، البته با عادیسازی روابط با اسرائیل هم دستاوردی به دست نخواهد آورد.
وی افزود: اتفاقات رخداده در منطقه مانند انقلاب تونس و آزاد شدن عراق و سوریه؛ موج مردمی خوبی ایجاد کرده است، این در حالی است که در عربستان حتی انتخابات معنا ندارد.
حسینی گفت: اردن با وجود به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از چهل سال پیش تاکنون تصور میکند آبرویش از دست رفته و تلاش میکند این آبرو را با اقدامات دیگر احیا کند. بن سلمان به دنبال قبحزدایی از مسئله عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی با فرستادن نوچههای خود برای برقراری روابط با این رژیم غاصب است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با انتقاد از عدم محکوم کردن عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی از سوی اتحادیه عرب گفت: چرایی عدم این کار جای سؤال دارد. در زندانهای اسرائیل تعدادی از زندانیان فلسطینی و نیروهای حماس به بیماری مبتلا شدهاند، ولی صهیونیستها کاری برای آنها نکردهاند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان با اشاره به اینکه اسماعیل هنیه در روز قدس، حاج قاسم سلیمانی را شهید آزادسازی قدس نامید تصریح کرد که با این اظهارنظر مشخص شد چه کسانی در عمل از فلسطین حمایت کردهاند. افکار عمومی جهان اسلام، برقراری روابط با اسرائیل و عادیسازی روابط با این رژیم را نمیپذیرد و اگر در مسئله سوریه اختلافی بین مسلمانان وجود داشت، اما در قضیه فلسطین و عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مسلمانان یکدل و یکصدا هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید